Gönderen Konu: 2006 Öss Matemetik Soruları..  (Okunma sayısı 2665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tercüman

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 489
2006 Öss Matemetik Soruları..
« : 12 Ağustos 2009, 23:31:39 »

ÖSS için soru yaklaşımları (1)

Bir miktar para Ali, Veli ve Mehmet arasında eşit olarak paylaştırılacaktır.Ama Mehmet;
"Benim yaşım büyük niye eşit paylaşalım ki?" diyerek Ali ve Veli in ağzını burnunu kırmak suretiyle parnın büyük bir kısmını alıyor.Geriye kalan paraları ALi ve Veli ye eşit dağıtalım bari derken, Ali babasını çağırıyor ve Mehmet i dövdürerek bütün parasını alıyor.Bu olaylardan korkan Veli para almaktan vazgeçiyor ve kaçıyor. Mehmet ve Ali nekadar para almıştır?

ÖSS için soru yaklaşımları (2)

Hızları 60 km/sa ve 50 km/sa iki kamyon aynı anda farklı yerlerden birbirlerine doğru harekete geçiyorlar.&0 la giden kamyon şoförünün iki gündür uykusuz olduğu ve 50 ile giden kamyoncununda 250 promil alkollü olduğu bilindiğine göre bu iki araç kaç saat sonra kaza yapar?

ÖSS için soru yaklaşımları (3)

Bir banka Türk Lirası na yıllık %20 faiz uyguluyor.Bunu duyan eleman hemen parasını o bankaya yatıorıyor.Bizm eleman parasını ne kadar süreliğine bankaya yatırmalı ki banka batmadan ya da hortumlanmadan parasını çekebilsin?

ÖSS için soru yaklaşımları (4)

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olduğu gün bir otobüste Galatasaraylılar ile Fenerbahçeliler yanyana oturuyor.Maç Ali Sami Yen Stadı nda olduğuna göre ve otobüs Taksim den kalktığına göre stada gelinceye kadar otobüste kaç fenerli kaç cimbomlu kalır?

All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-