Gönderen Konu: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat  (Okunma sayısı 11441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« : 30 Nisan 2008, 22:28:13 »

Nisan ayında öyle şeyler olmuş ki biz bile inanamadık.
Forumda esen matematik rüzğarıyla çarpmalar bölmeler havada uçuşurken, bu aydan çıkan en güzel ders isranın şu cümlesi olsa gerek;

"Yürümek meşakkatse eğer,
sadakatin bir ölçüsü de meşakkate evet demektir."

Bu yolda bütün üyelerimizle tüm zorlukları aşarak hep birlikte yürüyebilmek dileklerimizle.

« Son Düzenleme: 30 Nisan 2008, 22:45:44 Gönderen: SadakatNet »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2008, 22:28:52 »
*****

Mart ayında başlayan "Bir ayın ardından kalanlar"  projesi üyelerimizin beğenisini kazandı. Projenin daha ilk ayında Adminimizin forumu sıkı takibe aldığı ortaya çıkarken, Müteallim hocamızın memnuniyetini dile getirerek sarfettiği "Nerden bulursun böyle başlıkları Miftah" sözleri nisan ayının ilk cümlelerini oluşturdu.

Ünlü yazar Fısırfısırus Gıybetikus’un sözlerinin Nisan ayı raporunda olması gerektiğini düşünen Racül Hocamızı  kıracak değiliz ya. İşte o güzide cümleler.

En bulutlu üyemiz (gıybet olmasın diye ismini vermiyoruz e55)) böylece gıybet de olmuyor  &)) ) raporumuzun adının nisan olmasını, "buluttan nem kaptığımı ima etmede bu kadar da ileri gidilmez ki canım" koca raporun ismini bana mi tahsis ettiniz??" sözleriyle değerlendirdi.
İmza- Fısırfısırus Gıybetikus  t3))


Meşhur üyemiz Tensiye yeni evlenen ve yemek yapamayan genç kızların sorunlarını çözmenin yolunu bulmayı bir görev bilerek açtığı başlıkta, yemek kurslarına giderek mi öğrenmeli yoksa youtobe seyrederek mi sorularını sadakat ailesine sundu. Erkek de yardım etsin, hanım yapmalı yapmamalı derken cevap listesi uzadıkça uzadı, sonunda üyemiz Ferzin’in eklediği Hadisi Şerif konuyu noktaladı.

H.Ş. ''Herhangi bir adam evde hanımına yardım ederse, Allah ona, Eyyup; Davud, Ya'kub ve İsa'ya (Allah'ın selameti üzerine olsun ) verdiği, sevabı verilir.'' (Cami üs-sağir,Mihtahül-Cinan) 
 

Yoklama listesi ile bizleri yeniden okul yıllarımıza götüren İsra'nın “neredesiniz?” çağrısına yoğun ilgi vardı. “Hergün mü buradayız diyeceğiz” “var mıyım yok muyum belli değil”  “fena fisadakah oldum” diyenlerin ilginç yorumları ile liste güncelliğini koruyacak gibi.

Maide'nin açtığı “Hayatınız Roman Olsa Adı Ne Olurdu” başlığında belki de bir gün okuyacağınız ilginç kitapları şimdiden tanıma imkanı buldunuz. Bütün hayatlar yaşanmış birer roman aslında. İşte isimleri ile Sadakat Ailesi romanları. 

“Yaşamak budur”  “Bakkal defteri”  “Gizemli dünyaya yolculuk”  “Her kapıyı çaldım hakka ulaştım”  “Dört duvar arasında”  “Tebessüm”  “Gizli tanık”  “Başıma devlet kuşu kondu”  “Yıkılmadım ayaktayım”  “Aşk hamalı”  “Sessizlerin insanı”  "Gül Bahçesi'nde Büyüdüm"  “Sevdalı hüzünler”

Kitaplarınızı Sadakat kütüphanemizde en kısa zaman da görmek dileklerimizle.


Forum tarihine damgasını vuracak üyelerimizden biri de armonya. Yaklaşık 8,9 ay önce seçim propagandalarından rahatsız olarak gönül koyan ve forumu bir müddet terk eden armonya sadakatin sevdasından vazgeçemeyerek foruma giriyor. Yalnız aylardır foruma girdiği halde ne özel mesaj ne de normal bölümlere yorum yazmamakta kararlı. İnternet alemindeki forumlar çapında rekor denemesimi yapıyor bilinmez ama sadakatin ihtiyarları, onun yorumlarını beklediklerini her daim dile getiriyorlar.

Sayacın forumu yavaşlatıp yavaşlatmadığı tartışılırken, İsra'nın kendi bilgisayarında hiçbir sorun olmadığını söylemesi üzerine Farukii nin verdiği “alışkanlıktır” yanıtı sadece insanların değil bilgisayarların da Sadakat Foruma ne kadar alıştığını ortaya çıkardı.

Sadakatkolik üyelerimizden ankebut-57, bulaşıcı sanal hastalık listesinde sadakat'i göremeyince şaşırdı ve sadakat'in bağımlılık yaptığını tüm kamuoyuna bildirdi.

Admin uyurken tüm saldırılara karşı her an nöbette olduğunu bildiren ve iddaasını kanıtlarıyla bizlere sunan moderatörümüz tarihman, hizmette sınır tanımadığını kanıtlayarak süper moderatör olarak mesleğe devam etmeyi talep etti.

Baharın gelmesiyle yurt içi ve yurt dışından kermes davetleri yağmaya başladı ve sınırsız hizmet veren kermeslerde kredi kartının da geçerli olması konu hakkında bilgisi olmayan üyelerimizi şaşırttı. Ucuza almak için son günü bekleyenlere devrin artık değiştiğini bildiren afrah oldu. Hz. Allah tüm kermeslere bereket ihsan eylesin.

Bir önceki ay, sizler için neti süzeceğim diyerek çok güzel yazıları bizlerle paylaşan belya bu ayda hızından bir şey kaybetmedi. Yalnız belyanın sadece konu açması ve bir kez dahi olsun yorum yazmaması dikkatleri çekiyor. Üyeler sabırsızlıkla kendisinden yorum beklerken gizemli kalmayı tercih eden belya, belki de forum tarihine damgasını vuracak. Çünkü mesaj sayısı açtığı konu sayısına eşit olan tek üye olma ünvanına ulaşmış durumda.

Artık belyanın forumda yapmış olduğu iletileri basit bir formülle hesaplayabileceğiz.

Bys = aks X 1   (Bys)Belyanın mesaj sayısı =  (aks)açtığı konu sayısı X1


Nisan ayında Matematik forumun gündeminden düşmedi. Belyanın mesaj sayısı formülünden sonra yine matematik şiirinin foruma eklenmesine setrenin, mizah bölümünde ettiği sitemleri ifade ederken babasının nasihatı olan;  bir söz önce çarpılmalı bölünmeli çıkarılmalı cümlesinden sadakat üyeleri güzel dersler çıkardı. Hatta miftahulkuluub, yöneticiler sayfasında bir özeleştiri yaparken buna (toplanmalı, çıkarılmalı sözüne..) integrali, türevi, logaritması da alınmalı şeklinde  mübalağa yapması, mübalağa sanatına güzel örnek olarak tarihe geçti. Tesniyenin “başkanım o da yetmez tefeuul babına, inkesera babına ve sülasi mezidadın tamamına da nakledilmesi lazım” demesi miftah tarafından bir lüzumsuzluk olarak addedilip görmezlikten gelindi.

Bazı üyelerimizde Kurtlar vadisi fanatikliği boy gösterdi Nisan ayında. Dizideki muronun çetoya söylediği; "Bana metropol tilkisi derler. Tilkide kuyruk bitmez, muroda oyun bitmez" sözünü moderatörümüz duha tevili müfret hükmüne sokarak (değiştirerek)

"Tilkide kuyruk bitmez, duada oyun bitmez." olarak değiştirip avatarına ekleyince fanatikliğin bu kadarına da pes diye kulislerde fısıltıların dolaştığı gizliden gizliye yayılıyor. Tesniye ile ara ara konuşmalarında tamamen dizideki sözlerle iletişim sağlayan duhaya; üyelerimizden başka bir fanatiğin de muronun başka bir sözünü değiştirerek;

"Lanet olsun içimdeki Tesniye sevgisine" isimli yeni bir konu açıp tesniyenin açtığı ilginç konulara ve yorumlara hayranlığını dile getirmek istemesi son anda engellendi. Bu engelin detayları hakkında gerekli araştırmalar devam ediyor.


Bu ay kaliteli yazılar ile üyelerimizi ve ziyaretçilerimizi bilgilendiren siz değerli üyelerimize forumumuza katkılarınızdan dolayı teşekkürler ediyoruz. Sadakat Forumda öncelikli amaç her zaman doğru bilginin insanlara ulaşması olmuştur. Mevla gayretleri boş çevirmesin inşaAllah.

Nisan ayında geçen ay olduğu gibi siz üyelerimizin ve müteallim hocamızın katkıları ile 2 Kur'anı Kerim Hatmi ile 2 Yasini Şerif Hatmi yaptık. Allah kabul etsin. Devamını nasip etsin.

*****
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2008, 22:32:37 Gönderen: SadakatNet »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2008, 22:38:56 »
amin

teşekkürler ey ehl-i sadakat
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı Miftahulkuluub

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1959
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2008, 22:54:46 »
:)
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam


" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2008, 01:22:32 »
Ekibimizin ellerine sağlık l5)) benimle olan kısıma gelirsekisede süper tamamen beni anlatmış demmeki takipteymişimde haberim yokmuş  :music ee bu durumda şöyle oluyor bizde kuyruk bitmez derken takip ederken ,bizi eden varmı yokmu hiç düşünmedik  :kart Tesniye kardeşim için açıcağım "Nanet olsun içimdeki Tesniye sevgisine" başlığı konusunda gayet ısrarcıyım ilgililere bildirilir  :dost l5))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2008, 02:06:08 »
Emeklere sağlık &))

Alıntı
Bu yolda bütün üyelerimizle tüm zorlukları aşarak hep birlikte yürüyebilmek dileklerimizle.

İnşaAllah :)
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2008, 02:12:13 Gönderen: isra »

Çevrimdışı ankebut-57

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 908
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2008, 08:54:17 »
:)
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

Mahi

  • Ziyaretçi
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2008, 09:45:39 »
Teşekkürler, elinize sağlık..)

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2008, 10:01:56 »
İşte yine "sadakat" farkı..Tüm emek verenlerin, katılımları ile ekibe yardım eden üyelerin hasılı herkesin emeklerine sağlık &))

Sadakatte misin? Doğru yerdesin...O halde takibe devam s4))
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #9 : 01 Mayıs 2008, 10:51:00 »
Yine çok güzel bir çalışma olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler..   o1))

« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2008, 10:54:09 Gönderen: enfa »

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

talib 67

  • Ziyaretçi
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #10 : 01 Mayıs 2008, 12:22:20 »
Tebrikler ve teşekkürler ellerinize sağlık  &)

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2008, 14:57:09 »
Ekibimizin ellerine sağlık l5)) benimle olan kısıma gelirsekisede süper tamamen beni anlatmış demmeki takipteymişimde haberim yokmuş  :music ee bu durumda şöyle oluyor bizde kuyruk bitmez derken takip ederken ,bizi eden varmı yokmu hiç düşünmedik  :kart Tesniye kardeşim için açıcağım "Nanet olsun içimdeki Tesniye sevgisine" başlığı konusunda gayet ısrarcıyım ilgililere bildirilir  :dost l5))

nalet ile lanet farkeder mi bilmiyorum ama. Peygamber Efendimizin "lanet etmeyin" mealinde hadisi şerifleri vardır arkadaşlar. Kaç gündür hatırlatayım dedim arkadaşalr kırılırlar diye söylemek istemedim.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2008, 20:03:05 »
kardeşim evet bu hadisi biliyorum yalnız benim dedim lanet okumak değil nalet diyo yane bi kelime oyunu gibi ama sizinde tepknizi doğal karışılıyorum haklsınız tabi...lütfen bi  hatamızı yalnışımızı gördüğünüz zaman ikaz edebilrsiniz sonuçta bizde insanız hatamız kusurumuz elbet olur...uslubu bilindikten sonra nedne uyarmayasınız ki alınıcak gücenicek bişey yok burda  l5)) yeter ki uyarmasını bilelim bu kural herkez için dahil benim içinde  :)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2008, 20:18:42 Gönderen: duha »
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı Nakkaş

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 250
Ynt: 2008 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #13 : 05 Mayıs 2008, 13:49:41 »
Teşekkür ederiz, güzel bir çalışma olmuş.  &))