Gönderen Konu: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat  (Okunma sayısı 32054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« : 31 Ağustos 2009, 21:32:35 »


Sayın Üyelerimiz

Yaz ayları, tatiller vs.
Sadakat'e hiç bir sey etki etmiyor masaAllah.
Bu ay yine dopdolu bir gündemi sizlere sunuyoruz.
Agustos ayında Sadakatte neler olmus neler..

Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2009, 21:33:05 »
*****
Her ay olduğu gibi siz üyelerimizin, Müteallim hocamız ve Fatihan'ın katkıları ile Ağustos ayında 1 Kuran-ı Kerim Hatmi, 3 Yasin-i Şerif Hatmi ve 1 Adet Salat-ı Münciye Hatmi yapıldı.
Hz. Allah kabul etsin. Devamını nasip etsin.
Ramazanı Şerif'e özel hatimlerimiz devam etmektedir. Bu mübarek ayda fırsatı kaçırmayalım.
Aşağıdaki linklerden hatimlerimize ulaşabilirsiniz.

Ramazan-ı Şerif Ayı Kuran-ı Kerim Hatmimiz Başlamıştır
Ramazan-ı Şerif Ayı Yasin-i Şerif Hatmimiz Başlamıştır
Ramazan-ı Şerif Ayı Salat-ı Münciye Hatmimiz Başlamıştır

*****
Sayın Üyelerimiz, Sadakat Yönetiminin sizler için hazırladığı Ramazan-ı Şerif Özel başlığını okudunuz mu?
Bu başlıkta geniş ve kapsamlı bir şekilde İmsakiyeler, Ramazan-ı Şerif, Oruç, İftar, Sahur, Teravih, İtikaf ve Bayram Geceleri hakkında her bilgiyi kolayca ulaşabilirsiniz.

*****
İmâm-ı Rabbânî Hazretleri buyurdular ki: Ehl-i Sünnet ve cemâatin büyüklerine tâbi olmadan kurtuluşa imkân (ve ihtimal) yoktur. Saadet Ehli Sünnete Uymaktırbaşlığında mektubun devamını okuyabilirsiniz.

*****
Adminimiz Miftahulkuluub'un hazırladığı ve Sadakat foruma ait özel bir çalışma olan
Tafsilatlı [İzhar Sual Ve Cevapları] çalışması bitmiştir. Çalışmayı pdf olarak indirebilirsiniz.

*****
Son yılların en büyük hastalıklarından olan ve müslümanlar arasında hızla yayılan Meal Müslümanlığının mahiyetini dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

*****
11 Ağustos günü sadakat ekibine sıkı bir isim dahil oldu. İsmi ile yaptığı kaliteli sunumu ve çalışmaları ile tüm sadakat ailesinin büyük beğeni ile takip ettiği Moderatörümüz Hâsıl-ı Kelam'a bizler de hoşgeldiniz diyor, başarılı, kaliteli, gündemi yakalayan çalışmalarından ötürü kendisini tebrik ediyoruz.

*****
İşte bu çalışmalardan biri olan Hâsıl-ı Kelam Bir Ramazan Ayı Daha Geldi... başlığında bir çok bilgi ile beraber sağlıklı oruç için oruç suyunu ve özellikle şu Ramazan Ayında yediklerimizi iyi hazmetmek ve sıhhat için lokmalarımızı iyice çiğnememiz gerektiğini resimli anlatım ile göreceksiniz. :)
Ayrıca Hâsıl-ı Kelam'dan Karelerin Dili... başlığı da takip etmeye değer, siz değerli üyelerimize duyurulur efendim.  &))

*****
Ehl-i Sünnet, cadde-i kübrâdır. Ehl-i Sünnet, sevâd-ı a'zamdır. Ehl-i Sünnet, İslâm'ın doğru ve hak yorumudur. Ehl-i Sünnetin metodu doğrudur."İşlerin hayırlısı orta olandır" buyurulmuştur. Ehl-i Sünnet İslâm'ın orta, mutedil şeklidir. Ehl-i Sünnet, Kur'ân'a ve Sünnet'e uygundur. Devamı için Niçin Ehli Sünnet? başlığını mutlaka okuyunuz.

*****
Ramazan geldi, hoş geldi. Padişahlarımızın ilginç menülü iftar sofraları başlığını incelediğinizde, sultanlarımızın birbirinden farklı menülerini tanıma imkanını bulacaksınız. II. Abdülhamid'in en çok sevdiği Tükenmez yemeğinin de nelerden yapıldığını öğrenme imkanı bulacaksınız.

*****
Ramazan Ayı, bilhassa son yıllarda medyanın da olumsuz desteği ile insanlarıma eğlence ve şenlik ayı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Gerçek anlamından uzaklaştırılarak, insanları malâyaniliğe sevkeden bu yalnış düşüncenin olumsuzluklarını dile getiren Ramazan eğlence ve şenlik ayı mı? yazısını dikkatle incelemenizi tavsiye ederiz.

*****
Antivirüs ve diğer tüm koruma programlarınızı güncel tutun. Zira duha size Hack yaptı e78))

*****
Bir kimse imam yatsı namazını kıldırıp, teravihe başladığı esnada mescide gelse ne yapması icap eder?
Secde Ayetini Duyduğumuz Zaman Hemen Secde Yapmamız Şartmı?
Sorularının cevaplarını bu başlıklarda bulacaksınız.

*****
25 Ağustos 1925 tarihinde çıkarılan Şapka Kanunu neticesinde yüzlerce İslam alimi şapka giymeyi reddettiği için acımasızca idam edilmişti. Haksız yere büyük bir zulme uğrayan İskilipli Atıf Hoca için ise şimdi iade-i itibar bekleniyor. Konunun devamını İskilipli Atıf Hoca'ya da İade-i İtibar başlığında okuyabilirsiniz.

*****
Mükemmel hoca nasıl olunur? başlığında üyemiz ruy-ı zemin'in "mükemmel talebe nasıl olur" çalışmasının olması gerektiğini söylemesi üzerine, racül hocamızın dükkancı-müşteri benzetmesini ve konu hakkında devam eden farklı görüşleri bulacaksınız. Mükemmel hoca olmak isteyenlere duyurulur efendim.

*****
Üyemiz Eymen'in açtığı Kibâr-ı Kelâm başlığında "İnnel vefa minennisa adim" ile başlayan cefa çekerek durumdan muzdarip olan racüllerin, Ferzin'in "İzennazara dünyahüm yekünü sefa" ile biten cümlelerinde Sefa nasıl olur? sorununun çözümünü bulacaklarına eminiz. Bizden söylemesi.  s4))

*****
Vahhabiliğin insanları zehirlediği, gündemden düşmeyen çok önemli bir konuyu Ali Eren'in kaleminden mutlaka okuyunuz. Türbeleri Ziyaret Edenler Putperest mi?
Vehhabîlere uyan çok zarar ve ziyan eder. Din büyüklerini, rabbanî alimleri, evliyaullahı, şühedayı, sülahayı sevmek, selamlamak, onları vesile kılmak niçin şirk olsun?
M.Şevket Eyginin kaleminden Eyüp Sultanı Ziyaret Etmek Şirk Değildir!
Bu önemli konuları bizlerle paylaştığı için moderatörümüz Fatihan'a teşekkür ediyoruz.

*****
Hepimizin bildiği bir ilahi vardır, Bülbüller sazda, güller niyazda şeklinde devam eder. Yoksa bülbüller nazda mıydı? İşte sadakatlilerin bir çoğu saz ve naz kısmında muallakta kalmış gibi görünüyor. Siz ne dersiniz? Bülbüller sazda mı, yoksa bülbüller nazda mı? e52))

*****
Üyemiz aydenizin yorumu ile müslümanların bildiği, bilimin yeni öğrendiği konuyu okumanızı tavsiye ederiz. "Bilim kanıtladı: İslam en doğrusu"  &))

*****
Osmanlıca öğrenmek yada osmalıcasını ilerletmek isteyen sayın üyelerimiz. Osmanlıca Yazı Kaideleri başlığında tafsilatlı bilgileri bulabilir ve Osmanlıca Kitabeler başlığını da takip ederbilirsiniz.

*****
Türkiye halkının bir kısmı (acaba yüzde kaçı) zombileştirilmiştir. Daha kaba ve açık Türkçeyle canlı cenaze haline getirilmiştir. Cevabını Zombilikten arındırma başlığında bulacaksınız.

*****
"Tesadüf, inançsızların kadere taktıkları isimdir." (Andre Suares)
İşte bu cümlenin kanıtı olacak gerçek ve bir o kadarda ibretlik bir hikaye..

*****
5. Yıldönümü Etkinliklerinde bulunan 2009 En'ler Listesi ilgi çekmeye devam ediyor. Üyemiz fasülye kendini en luzumsuz işler müdürü görse de, belkide gelecek yıl ki en'ler listesinde
En noktalama işleri müdürü sınıfında olacak kim bilir. l5))
Ayrıca sallanan seldalyenize kurulup 5. yıl etkinliği olan Sadakat Yıldızları filmimizi izlemenizi öneririz.  y14))

*****
Online olduğu zamanların çoğunu üyelere uyarı yapmakla geçiriyor yöneticilerimiz.
Üyemiz Uludağ'ın "bu da bir nevi hizmet" benzetmesine Fatihan "Biz ona; "Sadakat, Molla Kâsım'sız olmaz" diyoruz" sözleri ile karşılık verdi. &))
Peki Fatihan bu sözlerle ne demek istemişti? Cevabını  Molla Kâsım'ı Gördün mü? başlığında bulacaksınız.

*****
“SI”ile ifade edilen Metrik Ölçü Sistem,1875 yılında 48 ülke tarafından imzalanan antlaşmayla tarif ve kabul edilmiş ölçme sistemi olarak dünyanın birçok ülkesinde yasal sistem olarak uygulamaya konmuştu. Ancak bilim dünyası çalkalanıyor!  Amerikalı fizikçi Maykıl Yandankaykıl'ın yorumları ile ‘yurdum ölçü birimleri’ni okumadan geçmeyiniz.  a18))

*****
Üyemiz Hulûs-i kalb'in korkusunu itiraf ettiği başlıkta acaba onu korkutan neydi?
Sayın üyemiz Hulûs-i kalb sizi korkutmak istemeyiz ama malesef bu bir gerçek
"Hepimiz biraz astronotuz."  e45))

*****
Günümüzde Osmanlıda Harem ile ilgili konular çarpıtılmışdır. Bu konuda bilgi edinmek için Osmanlı'da Harem Konusunun Çarpıtılması başlığını okumanızı tavsiye ederiz.
Ayrıca Harem’le ilgili, bazı kitaplarda ve bazı dergilerde yayınlanan çıplak resimlerin de aslı esası mevcut değildir ve Batılı ressamların hayallerinin mahsûlüdür. Hareme ait gibi gösterilen çıplak resimler başlığında gerçeklere ışık tutan bilgileri bulacaksınız.

*****
Bol motifli el dokuması halılar çocuğu rahatlatırmış.Zira motifli halılar bir anksiyete kontrol ögesi imiş. Desensiz bir makine halısı ile motifli el dokuması halı arasındaki uçurum, meğer çocukların geniş dünyasında nasıl da büyük etkilere sebeb oluyormuş. Biz şaşırdık kaldık sayın ebeveynler... Sizler de Motif yazısını okuduğunuzda bu ilginç bilgileri öğrenmiş olacaksınız  r3))

*****
Ramazan Hatıraları Buraya :)) başlığımıza yeni mesajlar eklendi, sizlerde Ramazanda başınızdan geçen hatıralarınızı bizimle paylaşmak isterseniz, buyrun bekliyoruz.  z3))

*****
Temiz sadakat, okunabilir yorum.. istiyoruz diyenler!
Sadakatimizi bugün olduğu gibi nezih bir ortam olarak gelecek yıllarda da görmek isteyenler!
Forum kurallarına  ve Yazım kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım lütfen! f1))

*****
Bu gün ne pişirsem derdinde misiniz? Çeşit çeşit tarifler ve bilgiler içeren Ramazan'ı Şerif Özel Mutfağı tam sizelere göre. Sakın kaçırmayın.  e63))

*****
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2009, 22:21:02 Gönderen: Ay Işığı »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2009, 21:50:47 »
Alıntı
Amerikalı fizikçi Maykıl Yandankaykıl'ın yorumları

Buna çok güldüm ,ellerinize sağlık,ama Hasıl-ı Kelam'ı fazla abartmadınız mı? iki başlıktan sonra kaçtı.  e58))
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2010, 13:16:54 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2009, 23:10:55 »
Dolu dolu bir sadakat gündemi. Teşekkürler :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

osmanli

  • Ziyaretçi
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2009, 02:04:42 »
emeyi gecen kardeslerimizden Allah razi olsun

Çevrimdışı Gül_Sultan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2139
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #5 : 01 Eylül 2009, 02:15:03 »
emeyi gecen kardeslerimizden Allah razi olsun
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #6 : 01 Eylül 2009, 05:05:55 »
Gündem baya dolu imiş.Teşekkürler.

Çevrimdışı setre

  • Moderatör
  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1146
  • Hâzâ Tezülü
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2009, 10:59:55 »
Yine çok güzel olmuş, emeği geçenlere teşekkürler
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

Çevrimdışı Hâsıl-ı Kelam

  • Moderatör
  • yazar
  • *****
  • İleti: 678
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2009, 18:38:14 »
Kendim, bizzat, şahsen (.....),  fazla online(Fatihan bunun Türkçesi yok mu?) olamayınca sanıyorum ki Sadakat Forum'da da fazla bir hareketlilik yoktur.Meğerse öyle değilmiş.Baya yoğun, bir o kadar da faydalı geçmiş, geçmiş ay.Hazırlayan ve malzeme veren arkadaşlara teşekkürlerimizi sunarız.

ellerinize sağlık,ama Hasıl-ı Kelam'ı fazla abartmadınız mı? iki başlıktan sonra kaçtı.  e58))

Evet bir konuda abartmışlar.Gündemi kim kaçırmış ki biz yakalayalım da başarı elde edelim, falan filan konusunda.Ancak kaçma filan yok.Malum Ramazanı Şerif Ayı olması hasebiyle bir yoğunluk oluyor.Gündelik işler,mukabele, iftar davetleri,Ramazan programları vs.Ancak teşehhüd miktarı da olsa girmeye çalışıyoruz.
Bu arada sanki bir gaz kokusu var ortamda. e60)) Tüpleri bir kontrol edelim açık kalmış mı diye. :)
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2009, 18:57:32 Gönderen: Hâsıl-ı Kelam »
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2009, 04:37:15 »
Alıntı
fazla online(Fatihan bunun Türkçesi yok mu?)  olamayınca

çevrimiçi olabilir.Daha ayrıntılı bilgi için TDK'ya müracaat ediniz.  e58))

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2009, 10:33:18 »
Hareketli bir Ağustos geçirmişiz, tebrikler :)

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #11 : 03 Eylül 2009, 00:18:35 »
Hareketli bir Ağustos geçirmişiz, tebrikler :)
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı HASBİHAL

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 28
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #12 : 04 Eylül 2009, 16:40:05 »
hay maşAllah :)

Çevrimdışı yamakasi

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 36
Ynt: 2009 Ağustos Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #13 : 10 Eylül 2009, 17:02:20 »
 herşey çok güzel olmuş maaşAllah. tafsilatlı izhar çalışmasini indirmemde yardımcı olur musunz
ben buralardan gider oldum
kalanlara selam olsun......