Gönderen Konu: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat  (Okunma sayısı 31779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« : 01 Kasım 2009, 10:33:15 »


Sayın Üyelerimiz

Her ay forumda olan gelismeleri hatırlamak
maksadıyla yapılan çalısmamıza devam ediyoruz.
Iste Ekim ayının ardından Sadakat.

Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2009, 10:33:48 »
*****
Ramazanı şerif ayının bereketi hatimlerimize de yansıdı.
Siz kıymetli üyelerimizin, Müteallim hocamız ve Fatihan'ın katkıları ile bu ayda
1-Kur'an-ı Kerim,
2-Yasin-i Şerif,
1-Salat-ı Münciye hatmi yapılmıştır.
Hz. Allah kabul etsin. Devamını nasip etsin.

*****
Bir çift güvercin ve örümcek ağı... Ölümle arasında bu ikisinden başka bir şey olmayan, düşmanlarıyla burun buruna geldiğinde arkadaşına "Korkma, Allah bizimle beraberdir", diyerek moral veren Sevgili Peygamberimiz S.A.V.'in ilk hutbesini İslamda Rasülüllah S.A.V. Efendimizin ilk hutbesi başlığında okuyabilirsiniz.

*****
Dikkatinizi çekiyor mu, bilmiyorum; son zamanlarda bazı kişiler kendilerini veya başkalarını "Ehl-i Sünnet" olarak tavsif etmeye özel bir itina gösteriyor sanki. Konunun devamınıEhl-i Sünnet'in İçini Boşaltmak başlığında bulacaksınız.

*****
Farklı millet ve kültürlere göre çay ve çayı içiş usulleri farklılaşıyormuş. Sağa doğru mu karıştıralım yoksa sola doğru mu? Biz de bu işin içinden çıkamadık.  za1))
Buyrun Çay nasıl karıştırılır başlığında sizler de üyelerimizin yorumlarını okuyunuz ve bu büyük sorunun çözümü için katkılarınızı esirgemeyiniz efendim.  a30))

*****
Aklınızdan hiç çıkmayan ve sizi düşündüren Ayet-i Kerimeyi bizlerle paylaşır mısınız?

*****
Osmanlı devleti zamanında ilk okullarda (ibtidaî mektepleri) yoğun din ve Kur'ân eğitimi veriliyordu. Her Müslüman çocuğu ilmihalini öğreniyor, Kutsal kitabımızı okumasını biliyordu. Sultanî ve i'dadî denilen liselerde din kültürü okutuluyordu. Devamını merak ediyorsanız  Şazzlar başlığımızı mutlaka okuyun.

*****
1970 yılında İstanbul'dan Gaziantep'e naklen atanan bir öğretmenin okuldaki ilk gününde başına gelenleri merak ediyorsanız, cevabı Hösdürüym Hösdürüym Hösmüyler! :)) başlığında.  a18))

*****
MÜSLÜMAN vatandaş doktor, mühendis, avukat, esnaf, sanayici olmuş... Din ilimlerini tahsil edip de hoca olmamış... Bu durumdaki kişilere ne lazımdır? İlmihalini (yeteri kadar öğrenmek ve bilmek) onlar için farzdır. M.Şevked Eyginin kaleminden Dini Kitap Alırken Ve Okurken Neye Dikkat Etmek Lazımdır? başlığını mutlaka okuyunuz.

*****
Hiç kimse ev kazası yaşanmasını istemez. Ancak ne kadar dikkat ederseniz edin, bir anda merdivenlerden kayabilirsiniz ya da mutfaktaki kızartma tavanız kaşla göz arasında alev alabilir. Peki bu kazaların çoğu evin hangi odasında meydana geliyor? Evinizin en tehlikeli odası hangisi?
biliyor musunuz?

*****
İSLÂM ile İslâmcılık özdeş değildir. İslâm ilâhî dindir, İslâmcılık o dine dayandırılmış beşerî bir ideolojidir.
Bu önemli mevzuyu İslâm ve İslâmcılık Arasındaki Fark başlığında bulabilirsiniz.

*****
Eskiler, hat sanatının zorluğundan kinaye olarak "iğne ile kuyu kazmak" tabirini kullanmışlar. Klasik İslâm-Türk sanatları, sanatkâr üstadların gayretleriyle, yakın tarihimizde kaybettiği can suyuna tekrar kavuşarak, toplum nezdinde hak ettiği mevkie doğru ilerliyor, insanlarımızın sanat anlayışı derinlik kazanıyor. Hat sanatının artık sanal alemde devam ediyor. Konuyla alakalı bilgileri
Hattat Mahmut Şahin, hattı sanal alemde öğretiyor başlığında, ilgilenenlere kaçırılmayacak bir fırsat.

*****
Nasa yaptı yapacağını, su bulma umuduyla Ay'ın güney kutbunu cuma günü erken saatlerde "bombardıman etti." Sonuç ne mi oldu? En detaylı bilgileri ve üyelerimizin ilginç yorumlarını
Nasa Ayı Bombalayacak başlığında.  :tufek:

*****
Allah'ın kitabı ve kelâmı olan Kur'ân-ı Azimüşşan gazete, dergi, roman, hikâye kitabı gibi okunmaz. Böyle bir okuma en hafif tâbirle saygısızlık ve laubalilik olur. Devamı Kur’ân Tercümesi Okumak (Meal Okumak) başlığında

*****
TUTTURMUŞLAR, "Bütün Müslümanlar Kur'ân'da birleşsin..." deyip duruyorlar. Peki nasıl birleşecekler, onu anlatmıyorlar. Devamı... Kur'ân'da Nasıl Birleşeceğiz?

HER Müslüman eline bir Kur'ân tercümesi, meali veya tefsiri alacak, bundan kendi kafasına, heva ve re'yine göre mânâ ve hüküm çıkartacak, böylece Müslümanlar Kur'ân'da birleşmiş olacaklar...
Böyle yapıldı da ne oldu? Birleşme mi oldu, yoksa anarşi ve kaos mu?  Devamı.. Kur'ân'da Nasıl Birleşeceğiz? Başlığını

*****
Ülkemizde mimarlık ve şehircilik konusunda korkunç bir yozlaşma, çirkinlik, yabancılaşma, kalitesizlik görülüyor. Bu yozlaşmadan Müslümanlar da paylarını almıştır. Son kırk yılda kırk bin yeni cami yaptırıldı. Bunların sanırım kırkı güzel ve sanatlı oldu, geriye kalan 39 bin 960'ı sanatsız ve çirkin.
Bu yozlaşmanın bazı sebepleri nelerdir? Cevabı Mimarcılık ve Şehircilik Faciası başlığında.

*****
Televizyon ya da internet... Asrımızın en çok kullanılan teknoloji harikaları...
Faydalarını da zararlarını da biliyoruz. Faydalı yanlarından yararlanmak anlamında mutlaka evde bulundurulması gereken cihazlar mı? Üyelerimizin yorumlarını Eve televizyon almak caiz mi? başlığından okuyabilirsiniz.  :character_113:

*****
Facebook... İşe yarıyor mu? Yoksa farkında olmadan insanı zaman kaybına ve lüzümsuz teferruatlarala manevi hayatımızda kayba mı sürüklüyor?
Facebook'a üye olmama hususunda direnenler, merakını yenemeyerek üye olanlar. Facebook izlenimlerim  başlığında  konu hakkında üyelerimizin görüşlerini bulacaksınız. Sizlerde düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

*****
Müslüman kesimde meşhur olmanın çeşitli yolları vardır. Adam az veya çok din ilimleri okumuştur, yine az veya çok Arapça bilmektedir. Din alimi ve fakih olabilmek için icazet almamıştır. Zaten din aliminden çok yerli/Müslüman oryantaliste benzemektedir. Lakin için için ünlü olmak, isminden bahsettirmek, nefsini tatmin etmek için yanıp tutuşmaktadır. Bunları Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesi içinde elde edebilir mi? Edemez. O halde: Devamı Ün kurbanı sahte müctehidler başlığında.

*****
Kimisi görmüş, kimisi de var olduğuna inanamıyor.
Peki sizin ufo hakkında düşünceleriniz nedir acaba? t11))

*****
Bursa Ulu Camiinin kuzey batı cephesindeki bir levhada muhteşem bir kelam-ı kibar. Bu yazıyı çözen kardeşimizi şimdiden yılın okuma şampiyonu ilan ettik bile.
Bu güzel hat yazısını merak ediyorsanız Bursa Ulu Camiden Kelam-ı Kibar başlığına bakmayı ihmal etmeyin.

*****
O fırka bir Ehl-i Sünnet mezhebi, meşrebi, yolu değildir. Yeterli bilgiye sahip olmayan bazı saf kişiler "Onlar da Kur'ân diyor, onlar da namaz kılıyor, onlar da tesettüre riayet ediyor" diyorlar. Onların namaz kılmalarına hangi Müslüman itiraz edebilir?Sünnîlerle onlar arasındaki ihtilaf ve anlaşmazlık namaz konusunda değildir. Ehl-i Sünnet ile onlar arasındaki temel ayrılık usûlde, yani akaittedir. Devamı Aktivist, radikal, hızlı İslâmcılar başlığında.

*****
Nasreddin Hoca’ya sormuşlar: “Kimsin?”
“Hiç” demiş Hoca, “hiç kimseyim.”
Nasrettin Hocanın ince zekasıyla "hiç kimse"nin ne demek olduğunu merak ediyorsanız “Hiç kimse” olmak başlığını mutlaka okuyunuz.

*****
İnsanın rahat hayatı arzulaması rahat veya rahatın peşinde koşması (ölümü hatırına getirmeden, hesab vereceğinin şuurunda olmadan) aslında benliğinin mana yüklediği şekildeki bir hayat tarzının, zihindeki hayat felsefesinin ve özelliklerinin var oluduğunu, onları yaşayarak maddi yaşamda da, beden yoluyla onları tatmak ve böylece tekrar etmek ve alışkanlık haline getirip sadece maddi hayatın alanında düzleminde hayata tutunmak. Bu şekilde devam ettirilen hayat insanı tam bir gaflete sokar, duygular uyuşur, ölüm hiç anılmaz hale gelir.
İşte tam bu sırada en büyük gayesi gerçek hayatın ahirette olduğunu ve bu dünyanın Hz. Allah'a kulluk için var olduğunu kişilere bildirme gayretinde olan sitemiz www.sadakat.net karşınıza çıkarsa ne olur?
Bu mesajda cevabı bulacaksınız. Sayın üyemiz kalıcı olmanız dileklerimizle.  fg20))

*****
Diyanet İşleri Başkanlığının, çıkardığı envantere göre İstanbul'da tam 2 bin 944 tane cami bulunuyor. Yapımı oldukça eski olan bu mabetlerin bazılarının ismi, bazılarının ise inşa edilme öyküleri oldukça ilginç.
Merak ediyorsanız buyrunuz efendim.
İstanbul Camilerinin İlginç Hikayeleri

*****
Kendini hala göremeyenler biraz üzülse de 2010 En'ler Listesi Mart'a kadar hazır olacak gibi.  ş2))
En damardan sadakatli: sadakat net  fg5))

*****
Bilim adamları, ilk belirlemelerin,Güney Amerika'nın en eski uygarlığı olan Caral uygarlığının, 3.600 yıl önce doğal afetler sonucu yok olduğunu gösterdiğini belirttiler. Bu ilginç konu Caral uygarlığını doğal afet yok etmiş başlığında bulacaksınız.

*****
TRT 2'de yayınlanan Resim Sevinci programında her hafta farklı bir çizimle ekranlara gelen ; doğayla birlikte resim sanatını da kitlelere sevdiren "bonus" saçlarıyla  e77)) ünlü ressam olarak tanınan Bob Ross 'u  hatırlıyor musunuz? Hakkındaki bilgiler TRT 2'deki Ressam Bob Ross başlığında.  e73))

*****
Dünyanın çeşitli yerlerinde ilginç yerlere yapılan evler görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Kayalıkların üzerine, ağaçların dallarının üzerine hatta buzullların bile üzerine yapılan evler var.
Kayakondu, ağaçkondu ve denizkondular başlığında bu ilginç yapıları göreceksiniz.

« Son Düzenleme: 02 Kasım 2009, 10:59:20 Gönderen: mystic »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2009, 18:27:43 »
Herkesin emeğine sağlık

Çevrimdışı setre

  • Moderatör
  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1146
  • Hâzâ Tezülü
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2009, 22:47:25 »
Emeği geçenlere teşekkürler güzel çalışma her zaman ki gibi ;)
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

Çevrimdışı Hâsıl-ı Kelam

  • Moderatör
  • yazar
  • *****
  • İleti: 678
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #4 : 01 Kasım 2009, 22:56:15 »
Ellerinize sağlık
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2009, 00:59:48 »
Yine yeni yeniden Sadakat farkı  ş2))

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı Ay Işığı

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1166
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2009, 01:01:33 »
Kesinlikle haklısın enfa. Dopdolu bir ay daha.  zs2))

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #7 : 02 Kasım 2009, 01:18:02 »
Tebrikler,   s4))
〰〰〰〰🐠

zaman_1453

  • Ziyaretçi
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2009, 01:34:45 »
Ellerinize sağlık &))

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #9 : 02 Kasım 2009, 11:34:04 »
Emeğinize sağlık...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #10 : 02 Kasım 2009, 11:40:50 »
Epey mühim mevzularla dolu bir ay geçmiş.

Çevrimdışı aydeniz

  • yazar
  • ****
  • İleti: 560
  • Hakka kul olmak
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #11 : 02 Kasım 2009, 23:52:52 »
tşkkrlr

fasulye

  • Ziyaretçi
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #12 : 06 Kasım 2009, 23:46:47 »
 Cephemden yana  hasar tespitine geldim.. :hihi Asayiş berkemal..

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Ynt: 2009 Ekim Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #13 : 07 Kasım 2009, 00:05:36 »
Gerçekten uzun zaman forumundan uzak kalanlar için çok istifadeli oluyor. Emeğinize sağlık :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim