Gönderen Konu: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat  (Okunma sayısı 17938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« : 01 Nisan 2009, 00:32:02 »

Sayın Üyelerimiz

Her ay forumda olan gelismeleri hatırlamak
maksadıyla yapılan çalısmamıza devam ediyoruz.
Iste Mart ayının ardından Sadakat.

« Son Düzenleme: 01 Nisan 2009, 00:45:31 Gönderen: müteallim »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2009, 00:32:38 »
*****
Mart ayında her ay olduğu gibi siz üyelerimizin ve Müteallim hocamız ve Fatihan'ın  katkıları ile
2 Kuran-ı Kerim Hatmi, 2 Yasin-i Şerif Hatmi ve 5 Adet Salat-ı Münciye Hatmi yapıldı.
Hz. Allah kabul etsin. Devamını nasip etsin.

*****
Bu ay yine Müteallim hocamızın Günün Sohbeti başlığında güzel hakikatleri okuma fırsatı bulduk. Değerli hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ayrıca sadakatin kıymetli Cuma Sohbet, Hutbe, Vaaz Arşivi'ndeki ilim deryalarından istifade etmeyi unutmayın diyoruz.
*****

Müteallim Hocamız ve Evfacan'ın kıymetli katkıları ile zenginleşen Almanca Hutbelerde mart ayında da güzel konulara temas edildi.

*****

Her hafta ayrı bir konun ele  alındığı Haftanın Mevzuu bölümümüzde mart ayında araştırılan konular şunlar oldu:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sallAllahu aleyhi ve sellem)
Cihad
Misvak Kullanmak
Zamanı Doğru Kullanma Bilinci

*****

3 mart 2004'te sanal hayata merhaba diyen Sadakat Forum, 5.yılında 10.000'i aşkın üyesi ile büyük ve tek güvenilir aile ortamı hizmetine devam etmenin haklı onurunu yaşıyor.

Ehli Sünnet vel Cemaat akidesini internet üzerinden en güzel en sahih ve en nezih şekilde paylaşabilmek yaşayabilmek gayesi ile yola çıkan forumda daha nice yıllara hep birlikte olabilmek duası ile.
İyiki varsın Sadakat.

*****

Sadakatin 5. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde, Sadakat prodüksiyon stüdyolarında hazırlanan "Sadakatin Yıldızları" flimi üyelerin yoğun ilgisi ile kapalı gişeye oynuyor.

Biri bizi gözetliyor, yazılanlar havada kalmadan, kayda geçiyor hakikatinin bir isbatı olan bu çalışma Racül hocamızın dikkatinden kaçmadı ve

"Bu sitede sitenin kapisina koydugu senzorun kablosunun ucunu kulagina baglayarak uyuyan birileri var galiba. Kapidan iceri bir hayal girse, kayda geciyorlar..."
şüphelerini dile getirmesine sebeb oldu.

Müteallim hocamız ise Sadakatimizi şu güzel cümleleri ile özetledi:

Böyle sicak yuva  bulamazsiniz net ortaminda birde ehli sünnet müntesiplerinin bulundugu site olunca daha da güzel her sey.

*****

Sadakat sevgisi bambaşkadır, insanı şair de yapar, Ferhat'a isimini dağlara yazdıran Şirin misâl, üyelere sevgisini dağlara yazdırır. 5. yıldönümüz mesaj defteri nde üyelerimiz duygu ve düşüncelerini paylaşıyor. Bu mesajlardan da anladık ki; sadakat insanı şair yapar. İsra'nın şiir tadında sadakat sevgisi bunu ispatlıyordu:

Sadakat!

Huzurun, sıcaklığın, güvenin,samimiyetin ve en güzelide dostlukların yeri
Sadakatte 4. yılım.. onunla olan dopdolu yıllarımız öylesine güzel ve anlamlı ilerliyorki..
Adı sanalda olsa sanal değildi..
Adı gerçekten bir SADAKATTİ..
iyiki doğdun sadakat, iyiki varsın


Müteallim Hocamız'ın Sadakatimize yazdığı güzel mısralar:

Uykudan Uyanınca Insanı Uyandıgına Pısman Eden,gerı Donmek Isteyıpte Donemıyınce Caresızlıkten Delırten,ınsanın Hayatta Sadece Bır Defa Gorebılecegı Harıka Bır Ruyasın Sadakatım:

Hayırlı Olsun Bütün Insanlara. Hayırlı Olsun Bütün Sadıklara.
 
Hayırlı Olsun Bütün Sadakat Aılesıne.Müteallim.

*****

Sadakat'in 5. Yılında kıymetli kalem erbâbının, sadakate dair fikirlerini, güzel temennilerini yazdıkları Yazarlarımızın 5.yıl mesajları başlığında Sayın, M.Emin PARLAKTÜRK, Cemal Nar, Dr. Sıddık Arslan,  İsa Yar, Murat Başaran, Muammer Erkul, Ragıp Karadayı, Gülay Atasoy, Ömer Söztutan, Abdüllatif Uyan, Oğuz Saygın 'ın kıymetli mesajlarını okuyabilirsiniz. Kıymetli vakitlerini ayrıp, görüşlerini bizlerle paylaşan yazarlarımız teşekkürlerimizi sunuyoruz.

*****

ABD'nin Louisiana eyaletinde bir gölde şişe burunlu pembe bir yunus görüldü.
Araştırmacı üyemiz rését'in görüntüleri ile bize aktardığı pembe yunusa talib çıkan Himmet'e rését büyük bir sevinçle yunusu hediye etti, tabi bulursa  -))?

*****

5.Yıl etkinliği çerçevesinde üyeler büyük süprizler beklerken, en büyük süprizle karşılaştılar ve Tesniye isimli üyemiz uzaklaştırıldı ! başlığını görünce şok oldular. Forumumuzun nev-i şahsına münhasır ismi Tesniye'nin süresiz uzaklaştırılma haberine üyelerden gelen büyük tepkiler üzerine affa uğrayan Tesniye, yeniden aramızda olduğunu açıkladı.  &)

*****

Sayın adminimiz Miftahulkuluub, Elveda dreamhost ! dediği başlığında, Evet arkadaşlar, hepimizin son 1 yılın korkulu rüyası dreamhost.com dan resmen kurtulduk

11 Mart 2009 itibarı ile.

Şu anda hiç bir sorun olmayacak kadar güçlü bir paket aldık başka bir host sitesinden.
demişti.

Ancak, dreamhost ah mı etti bilinmez, alınan paket geçmişi de aratan bir hız düşüklüğü ile artık vps serverin de yetmediği, Dedicated server kiralamak gerektiği anlaşıldı. Miftahulkuluub'un değimi ile  bir kasayı tamamen kiralamak lazımdı artık.

Eskiden yarım ekmekle karnı doyan site, artık 2 ekmeğe bile tâlim edemeyecek duruma gelmişti. Bu da demek oluyordu ki; bir ekmek fabrikası açılacak, seri üretime geçilecekti. Ve geçildi de... Hem de öyle bir geçiş ki; "hız kelimesinin bile gölgede kaldığı bir süratle" site yeni yerine çok güzel bir geçiş yapmış bulunuyor.

Sadakat böyledir... Öyle bir sevgidir, öyle bir bağlılıktır ki; Miftahulkuluub'a bile  yeni meslek dalları kazandırdı. a18))

Ne zamandır daha hızlı ve sorunsuz erişim adına çaba gösteren adminimiz Miftahulkuluub'a Racül hocamızın bile "yardimci olabilmek icin programlama işlerini öğrensem mi" diye içinden geçirdiği sorunlar yumağı artık Allah'ın izni ile, sabrın ecirlerini fazlası ile hakederek, artık emin ellerde olmamının güveni ile yoluna devam ediyor. b34))

*****

Tesniye, açtığı Favori bırakmak masum bir hevailik mi? başlığı ile ihmâl edilen, çok ince bir meseleyi izah adına önemli bir yazının adresini paylaştı.

Son yıllarda adeta tüm gençliğimizde çığ gibi büyüyen bir hastalık favori bırakmak. Yani saçların kulak hizasından bir kaç santim daha aşağı sarkması. Muttaki bir genç bunun adaba aykırı olduğunu bilir ama sadece bir adapsızlık bir hevailik alameti mi yoksa korkunç bir başlangıç hikayesi mi var?

Yazıyı okumak için
tıklayınız.

*****

Sanatın ve sanatçının dostu Tuğra, bu ayda da kıymetli paylaşımları ile sanatsal ziyafetten bizleri mahrum bırakmadı. Minyatür Ustası Mimar Nusret Çolpan 'ın kıymetli eserlerini bizlerle mart ayında paylaşmaya devam ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz.

*****

Karagöz Ve Hacivat (Sadakat'e Üye Oldular
Ünü dünyayı aşan Sadakat'in Marslı üyeleri olur da Karagöz ile Hacivat üye olmaz mı? Fatihan'ın duyurduğu, sadakatin geçmiş sayfalarında unutulmaya yüz tutan haberin ardından ihvan, hatimden aldıkları cüzü neden belirtmediklerini sormuştu. Fatihan ise üye sayısının 10 bine ulaştığı sadakatin üyelerinin hatime iştirakinin az olmasından dem vurarak, onların da çoğunluğa uyduğunu bildirmesinin ardından hatime iştiraklarin artmasını bekliyoruz.

*****

Tuğra Kırılan porsellenleri atmayın, takı yapın demişti. Günbatımı da kırılmaya doğru giden çatlamış tabakların, Tabaklardaki Minik Çatlaklar başlığında sütte kaynatılarak yeniden kazanılacağını bilgisini paylaştı. Kırılanları Tuğra'nın başlığında değerlendirip sergiyebilir, kurtarılacakları sütte kaynatarak yeniden kazanbilirsiniz bilgisi sunuldu.

*****

Sadakatimizi nasıl daha çok kitlelere tanıtır, ailemizi genişletiriz?
Bu sorulara Fatihan'ın Sitemizi Nasıl Destekleriz?  başlığında yanıt bulabilir, öneri ve görüşlerinizle sizler de katkıda bulunabilirsiniz.

*****

Mahi'nin sunumu ile Mart 2008'de Sadece sadakat farkı ile paylaşılan ve sadakatten başka hiçbir yerde okuyamayacağınız Münebbihat eseri 2009'un mart ayında nihayete erdi. Kıymetli eseri internete akratan kardeşimize çok teşekkür ediyor, kardeşimizin önemli ikazını yeniden hatırlatıyoruz.

Sadace Sadakat.Net için özel olarak hazırlanmış olan Münebbihatı Mevlanın tevfıki ile bitirmiş bulunuyoruz. Allah (C.C.) istifade ve istifazayı nasip eylesin.

Bu çalışma başka sitelere kopyalanamaz ancak link verebilirsiniz!...

*****

Tesniye Kim daha berbat espri yapabilir? dedi ve bakın ne yanıtlar geldi... Bu espriler soğuk ve yağışlı günlerde sizde klima etkisi yapmasa da yaza bırakın, eminiz çok serinleyeceksiniz. Bizden söylemesi  t3))

Not: Bu kutuplardan esen espirimiz de yarışmaya dâhil olabilir mi acaba?   t8))

*****

2009'daki tatil için plân yapmakta acele etmeyin, zira Tuğra'nın 2009 Yılı İçin Tavsiye Edilen Tatiller başlığını görmeden plân yaparsanız çok üzülürsünüz s4))

*****

Forumumuzun mutfağından sorumlu devlet bakanı Tuğra'nın Çeşni Tarifleri'ni hâlâ ziyaret etmediyseniz, çok şey kaçırdınız.  t3))

*****

Duha, Bakalım %2'lik misiniz? dedi ve uygulayanları şaşırtan sonuçlar çıktı. Deneyin göreceksiniz.

*****

Forumun en çok merak edilen derin devletidir, gizliler.
Sizler de gizlilerdenseniz, buyrun :
Evet Efem Niye Gizlisiniz?

*****

Forumumuzun en önemli ama sanırız en çok ihmal edilen konularındandır forum kurallarına uymak.

Yetkili arkadaşlarımıza yardımcı olması açısından Forum Kurallarını yeniden hatırlatıyor; kurallara uyalım, uymayanlara hatırlatalım diyoruz.

Herşey daha güzel ve nezih bir paylaşım ortamı için. -))?

*****

Tuğra'nın paylaştığı habere göre Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
Üyelerimiz tarafından masaya yatıran vakıayı bir de üyelerimizin gözü ile değerlendirmeye ne dersiniz?

*****

IQ, EQ derken şimdi de RQ çıktı!. Fatihan'ın paylaştığı bu ilginç araştırma konusu incelemeye değer.

*****

Hiç düşündünüz mü sözlükte bir kelime olsaydınız ne olurdunuz? Eğer hala düşünmedim diyorsanız, hemen düşünebilir ve Duha'nın Sözlükte Bir Kelime Olsaydınız... oyununa katılabilirsiniz.

*****

İmam-ı Azam'ın Fıkh-ı Ekber'inde Nasıl Tahrifat Yapıldı . Tarihman'ın paylaşımı ile sunulan bu haber uzun yıllar güncelliğini koruyacak gibi.

*****

Devran nicki üyemizin paylaştığı, patates ve yararlarını anlatan yazının ardından, patates sever Racül hocamız, patatesin sadece kızartmalık (mış) gibi tanıtılmasından dertli olsa gerek, hem kendi dilinden hem de patatesin dilinden duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. Hocamızın verdiği patates yemeği ve kumpir tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. &))

*****

Osmanli'nın paylaştığı yazıda Cep telefonun zararlarından korunma yolları masaya yatırılırken, fatihan'ın sunduğu mısır patlatma cihazı olarak da kullanılabilir önerisine sağlık uzmanları ne der bilemiyoruz ama radyasyonlu mısırı kimse tatmak istemez sanırız s13))

*****

Çanakkale'nin gerçek kahramanı kimdir?

Uludag nickli üyemizin geçmişte paylaştığı ve bugünlerde yeniden güncellenen anlamlı paylaşım ve tespitleri okuyabilirsiniz.

*****

Kulak çınlaması ve göz seğirmesi rahatsızlığının çözümü adına farklı fikir ve çarelerin önerildiği başlıkta, Kahraman nickli üyemiz meselenin tıbbî yönünü açıklarken,  Uludag'ın Rahatsizligi olanlara Merhum Nasreddinin K.S fikrasini hatirlatacagim sözünün ardından, merakla beklenen fıkra üyelerin ısrarlı talebine rağmen bir türlü öğrenilemedi. e58))

*****

Kadir Mısıroğlu - Yahudilerin Dünya Hakimiyet Plânı (Video)
Devri Âlem'in paylaştığı video, sadakat farklı ile fatihan tarafından programın bir kısmı yazıya dökülerek üyelerle paylaşıldı.  &))

*****

Duha'nın paylaştığı, Gerektiğinde Erkekler de Bulaşık Yıkamalı ( mı? ) paylaşımındaki tespitler, birçok ev hanımının beğeneceği, destekleyeceği türden tespitler gibi görünse de sadakat üyelerinin konu hakkındaki yorumları farklı oldu. Bu konudaki istek ve öneriler daha uzun süre tartışılacağa benziyor.
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2009, 10:53:06 Gönderen: mystic »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı müteallim

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 4785
  • gizli mahzenlerde kalan tarihin yeni adresi
    • www.Libv- kamp-lintfort.de
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2009, 00:49:33 »
hazirlayan kardesimizden Allah razi olsun.güzel bir calisma olmus.gözündende hic kacmamis-insaAllah nisandada  faideli  seyler yapmaya
mevlam sizlerin düasi bereketi ile muvaffak kilar.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Çevrimdışı insirah

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1090
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2009, 19:41:07 »
mart ayının ardından güzel bir sadakat turu olmuş:)emeğinize sağlık
Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2009, 21:16:11 »
Biri bizi gözetliyor  :mhcp Tebrikler herzamanki gibi mükemmel bir çalışma olmuş devamını bekleri :mhcpz &) s4))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı Miftahulkuluub

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1959
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2009, 22:51:06 »
Çok güzel analiz edilmiş geçen ayımız da : )
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam


" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

Çevrimdışı rését

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 302
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2009, 02:31:33 »
gene çok hoş olmuş gene  büyük  emek harcanmış... ellerınıze sağlık  &)  (benim pembe yunusda nasiplenmiş güzel yazılarından onun adına da cok sevindim :oops: )

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #7 : 02 Nisan 2009, 23:34:53 »
Mart ayını baya hareketli geçirmiş, emeğinize sağlık :)

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı YuSûfî Sevdâ

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 41
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2009, 17:04:37 »
maşaAllah , google da tavaffuken rastladım bu siteye başta çalışmalar ve aktiviteler çekti dikkatimi inşaAllah daim olur, ellerinize sağlık...

Çevrimdışı OLCAY

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 43
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2009, 22:37:44 »
çalışmalarınız daimolur inşaAllah. :)
" BESMELE HER HAYRIN BAŞIDIR....."

Çevrimdışı Elvin34

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 158
  • Allah'ım dünyayı elimden alma ama kalbimede koyma!
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2009, 22:59:04 »
ben nisanda katıldım aranıza çok şey kaçırmışım  e56)) keşke daha önce haberim olsaydı ama geç kalmış sayılmam değilmi?? e60))
Canıbı maşuktan olmazsa muhabbet aşıka
Sa'y-i aşık aşıkı maşuka isal eylemez....
(Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz )
                          Şah Nakşibend hz.

Çevrimdışı ay-yüzlüm

  • yazar
  • ****
  • İleti: 641
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #11 : 10 Nisan 2009, 23:37:58 »
Mart ayını baya hareketli geçirmiş, emeğinize sağlık :)
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #12 : 12 Nisan 2009, 22:08:37 »
Evet baya hareketli geçmiş :)

Çevrimdışı Himmet

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 849
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #13 : 25 Mayıs 2009, 18:53:31 »
Alıntı
ABD'nin Louisiana eyaletinde bir gölde şişe burunlu pembe bir yunus görüldü.
Araştırmacı üyemiz rését'in görüntüleri ile bize aktardığı pembe yunusa talib çıkan Himmet'e rését büyük bir sevinçle yunusu hediye etti, tabi bulursa 


Alıntı
tabi bulursa  

Bunca zamandır ben neredeydim zannediliyor? rését'ten teslim alır almaz pembe yavru yunus balığımla birlikte o okyanus senin, bu okyanus benim yüzüyorduk.   :hihi

« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2009, 18:55:10 Gönderen: Himmet »
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Çevrimdışı adilcevaz

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 235
  • susukunlugum asaletimdendir.
Ynt: 2009 Mart Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #14 : 28 Mayıs 2009, 00:54:46 »
Alıntı
mart ayının ardından güzel bir sadakat turu olmuş:)emeğinize sağlık
Bütün dünyayı verseler gamım bitmez nedendir bu
Taa ezelde gam turabıyla yoğrulmuş bendendir bu
Terk etme insafı makamı imtihandır bu
Gelen gider giden gelmez iki kapılı handır bu!