Gönderen Konu: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat  (Okunma sayısı 16156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« : 01 Haziran 2009, 10:38:53 »

Sayın Üyelerimiz

Her ay forumda olan gelismeleri hatırlamak
maksadıyla yapılan çalısmamıza devam ediyoruz.
Iste Mayıs ayının ardından Sadakat.

Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2009, 10:40:39 »
*****
Mayıs ayında her ay olduğu gibi siz üyelerimizin ve Müteallim hocamız ve Fatihan'ın  katkıları ile 2 Kuran-ı Kerim Hatmi, 2 Yasin-i Şerif Hatmi ve 3 Adet Salat-ı Münciye Hatmi yapıldı.
Hz. Allah kabul etsin. Devamını nasip etsin.

*****
Sayın üyelerimiz "Kuran-ı Kerim Okumayı Nasıl Hızlandırabilirim?" diyorsanız Müteallim Hocamızın önerisine kulak verin. İşte sorunun cevabı:
Sadakatin hatimlerini takip etmekle ve hatimlere istirak edip devam etmekle  &)

*****
Padişahların arasında sayılmadığı halde, devletin temellerini önce yüreğine, sonra da Söğüt-Domaniç arasına atan, böylece Osmanlı Devleti’nin muazzam oluşumunda şeref payı olan Ertuğrul Gazi’yi anmak ve türbesinin Söğüt’de olduğunu belirtmek ihtiyacındayız… Hangi padişah nerede yatıyor? öğrenmek istiyorsanız bu başlığı mutlaka okuyun.

*****
Mehmet Nuri Özcan...
Bir gönül dostu, hizmet müdavimi, imam ve vaiz, Karamanda hizmetin garip zamanlarında malıyla canıyla hizmet etmiş karamanın hizmetteki sembolü Koca İmam'da veda etti. Allah rahmet eylesin. Kabri nur içinde olsun. Bizlerde bu zat için en azından 1 fatiha 11 ihlası şerif okuyarak ruhuna hediye edelim.

*****
Kuşlarla ilgili araştırmalar bu hayvanların sanılandan daha zeki olduklarını ortaya koyduğunu biliyor musunuz? Yani `Kuş beyinli` lafı aslında iltifatmış! e60))
Bir canlı, tehlike karşısında başını kuma sokarak: "Ben kimseyi görmüyorum, kimse de beni görmüyor" diye düşünebilir mi? Devekuşu hakkında yanlış bilinen bir gerçeği Devekuşu Korktuğunda Başını Kuma Gömmez! başlığında okuyabilirsiniz.

*****
Duydunuz mu? Duydunuz mu? :icomsupr:
Amerikalılar ayak kokusunu önleyen ayakkabı icad etmiş. Osmanlının eklediği bu haberi okuyan üyemiz aydeniz bu ayakkabıya ihtiyaçları olduğunu itiraf etti. Hem de bir kaç çift. Sizlere de lazımsa bu haberi sakın kaçırmayın.  ;)

*****
Saçları canlandırmak için sarımsaklasak mı? Yoksa sarımsaklamasak mı? başlığında son nokta kondu.
Üyelerine sabah kalktığında kendine makas atacak kadar yaşam enerjisi kazandırdıklarını iddaa eden ve faaliyetlerini anlatan ‘Filinta Keller Kulübü’ genel başkanın sözlerini okumanızı tavsiye ederiz. a18))

*****
Moral kelimesi, günlük hayatta en sık başvurduğumuz, halet-i ruhiyemizi anlatma adına kullandığımız bir kelime idi. Ancak ezizhar'ın moral kelimesini kullanmayalım...   paylaşımından sonra artık bu kelimenin yerini farklı bir kelime alacak gibi görünüyor.&))

*****
Müteallim hocamızın Günün Sohbeti başlığında bu ay da kıymetli konulardan istifade etme imkanı bulduk. Hocamızdan Allah razı olsun.

*****
Ay Işığı'nın paylaşımı ile Mağarada yaşayan modern insanların yaşamlarına tanıklık ettik. Siz ne dersiniz, böyle bir yerde yaşanır mı?

*****
Çağımızın kronik hastalığı depresyon acaba sadece pskiolojik mi?
Tuğra'nın Depresyon sadece psikolojik mi? paylaşımında bu sorunun yanıtına ve çözümüne dair faydalı bilgiler okuyacaksınız.

*****
Sadakatin Medrese Salonunda Müteallim hocamız bu ay ULUM-İ İLAHİYENİN EHEMMİYETİ konusununda kıymetli bilgileri istifadelere sundu.

*****
Fıkıh ve İtikad bölümümüzde gündemini koruması gereken, Müteallim hocamızın bu ay da güncellediği Türkiye'deki reformistler başlığını dikkatle incelemenizi tavsiye ederiz.

*****
Aküsü biten arabalara asprin çözümünü paylaşan günbatımına çözümü tecrübe edip etmediğini soran Fatihan, haksız değildi. Zira Tesniye'nin bozuk cdleri muzlama ve devamında bozma çözümünden sonra asprin ile hapı yutan akülerin akibeti meçhul.. Enfa'nın halen aradığı bitmiş akü eğer bulunursa, deney gerçekleşecek ve sonuca göre akülere asprin verilip, verilmeyeceği karara bağlanacak -))?

*****
İsra'nın paylaştığı Telefondaki ilk sözler: ''Watson buraya gel! Yardımına ihtiyacım var” paylaşımı ile Alo kelimesinin kullanılıp, kullanılmamasına dair farklı çözüm ve fikirler sunuldu. Sizler ne dersiniz ?

*****
Gerektiğinde Erkekler de Bulaşık Yıkamalı ( mı? ) tartışması hala devam ediyor forumda. İhvan'ın 10 çocuğu varsa yıkıyacak sözlerinin ardından çocuk sayısı 9 olursa kararın ne olacağı merak konusu.  e52))

Duhanın eklediği başlıkta pembe delikli eldivenleri takmak istemeyenler eve bulaşık makinası alarak olayı çözdüler gibi gözüksede, teknolojinin yaşandığı evlerde artık en büyük problem makinaya bulaşıkları kim yerleştirecek oldu.  e60))

Racül Hocanın da dahil olmasıyla renklenen yorumlarda bulasik makinasi önündeki beyefendi için küçük ama insanlık için fevkalade büyük bir adımla sonuçlanan yorumları mutlaka okuyun. Bizden söylemesi.  s4))

*****
Duha, Bu köprülerden geçmek cesaret ister dedi ve cesaret edebilen, izleyen, tefekkürle sırat köprüsünü düşünen üyeler farklı yorumlarda bulundu. Peki sizl cesaret edebilir misiniz?  v5))

*****
Ebru sanatı sadakat forum müdavimlerinin en çok sevdiği sanat dallarından. Bu konuda her ay farklı konu ve ilginç gelişmelere şahit oluyoruz. Fatihan'ın paylaştığı Ebru sanatı baston ustalığıyla buluşunca .. haberinde, sanatın sınır tanımadığını bir kez daha öğrendik. Konu ile ilgili fotoğraf karelerini berakla bekliyoruz.  &))

*****
Tuğra'nın Yakup Cem (gerçek bir Usta) paylaşımında, minyatür sanatına dair çok güzel eserleri görme imkanı bulduk.  &))

*****
Hiç düşündünüz mü karıncaların kulakları nerede? Yanıtını bulmak için ene dostun Karıncaların kulağı nerede? paylaşımını okumanızı tavsiye ederiz.

*****
Bu ay Almanca Hutbelerde Müteallim hocamız Şefaat başlıklı sohbeti istifadelere sundu.

*****
Himmet'in Beyler için kurs paylaşımına azizistanbul'un tecrübe ile sabittir hakikatinin bir örneği olan yorumunda, gerçek ve sanılan arasındaki ince çizginin bir kez daha farkına vardık. Hanımlar, eşlerinizin hal ve hareketlerini geçmiş zamanla değil, "an" ile değerlendirmek durumundasınız.  e60))

*****
Mart ayında pembe yunusu rését'ten teslim alan Himmet, Mayıs ayında beklenen açıklamayı yaptı ve yunusla olan maceralarını açıkladı  &))

*****
Zordur sabah erkenden uyanmak... Hele bir de geç yatanlardansanız işte çile iki kat daha fazladır sizin için. Sayısız çözümler üretir, çözümler ararsınız erken uyanmak için. Ama sadakatin çözümler deryasından sunulanı kadar etkili bir çözüm sanırız bulamayacaksınız.
Fatihan'ın Sabah Uykundan Uyanamayanlar İçin başlığını bir ziyaret ediniz, çözüm karşısınızda  t3))

*****
Renkli Kuru Boya sanatının usta ismi Barbara Edidin'in birbirinden güzel çalışmalarını, Tuğra'nın Renkli Kuru Boya Çalışmaları, Barbara Edidin başlığında görebilirsiniz.  &))

*****
Adminimiz Miftahulkuluub'un hazırlamış olduğu Bütün suçların ruh'ta olduğu bir yol... yazısı, nefisle mücadele adına yol haritası içeren hakikatleri içeriyor.

*****
Zamanımızın en büyük krizlerini maddi anlamda düşünenler, acaba asıl krizlerin "yüreklerde" olduğunu farkedebiliyorlar mı? Günümüzde insanların topluluklar halinde ateşe koştukları şu zamanlarda, İsra'nın Yavuz Bahadıroğlu'nun kaleminden paylaştığı Yürek krizi nasıl aşılır? yazısında, çözüm adına güzel öneriler bulacaksınız...

*****
Tuğra, Konyalılar neden kaldırım yerine yoldan yürür dedi ve forum epey bir karıştı... Konyalılara has bir özellik olmaktan çok, halk olarak yaşayıp, yaşattığımız bu adet hakkında bakın üyelerimiz neler söylemiş. Sahi siz ne dersiniz, bu kaldırımlardan çok, yoldan yürüme problemine ?  e56))

*****
Çocukların okul öncesi eğitimi adına önemli bir adım olan kreşlerin bir de irticacı olanı var mış ki; Tesniye'nin haber verdiğine göre bu kreşlere gönderilen çocukların dini eğitimi adına öğrendikleri, ağaç yaşken eğilir gerçeğini yeniden gözler önüne serdi. Çocukların bu kreşlerde neler öğrendiklerini okumak isterseniz, Tesniye'nin Mesela:Bizim ufaklık ve irticacı kreşler! başlığını ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.  &))

*****
Merakla beklenen Karacaahmet Mezarlığında Şakirin Camiisi tamamlandı. Ay Işığı'nın paylaşımı ile sunulan bu haberde camii hakkında genel özellikleri ve konu hakkındaki ilginç yorumları okuyabilirsiniz. Ayrıca sadakat.net farkı ile Ay Işığının Şakirin Camiisinden objektifine takılanlar..ı görebilirsiniz  &))

*****
Teheccüd Namazının önemine dair Gül Sultan'ın  paylaştığı Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! başlığı bu ay güncellenerek yeniden bilgiler tazelendi.

*****
İstanbul'un fethinin 556. yıldönümünü idrak ettik 29 Mayıs günü... Fetih ve Fatih'i yeniden anlamak, idrak etmek adına fırsatlarımız oldu belkide... Sadakat için ayrı bir öneme sahiptir Hz.Fatih Sultan Mehmed... Her geçen gün ufuklar sultanın gönül hazinelerinden birini keşfediyor, kıymetli sultanımızı yeniden hayırla yad etme imkanı buluyoruz.

Bu vesile ile forumumuzda Hz. Fatih Sultan Mehmed Han'ı yakinen tanıyabilmenize yardımcı olacak konu başlıklarını istifadenize sunuyoruz:

Müteallim hocamızın paylaştığı Fatih Sultan Mehmed

Tarihman'ın paylaştığı Fatih Sultan Mehmed'in Resmi Nasıl Yapıldı?

Fatihan'ın paylaştığı Ufuklar Sultanı Fatih Sultan Mehmed Han Hz.

Fatihan'ın paylaştığı "Fatih Sultan Mehmed'in Gemileri Karadan Yürüttüğü Yalandır"

Mahi'nin paylaştığı  Fâtih, Bugün Yaşasaydı!

Ve Eymen'in paylaştığıEvladımızın Sultan Fatih Gibi Olmasını İstermisin? yazılardan istifade edebilirsiniz. Bu başlıklarda gözümü takılanlarla sınırlı. Daha geniş hazineye sadakatin arşivler deryasından ulaşabilirsiniz.

*****
2003'ten beri klasik html sitesi olan anasayfamız 30 Mayıs 2009 itibarı ile en popüler sistemlerden biri olan joomla altyapısı  ile güçlendi. Ana sayfamızın yeni ara yüzünde Kur'anı Kerim okuyabilirsiniz.
Ayrıca listeden seçtiğiniz ilahileri dinlerken zengin kütüphanemizden
kıymetli bilgilere ulaşacaksınız. Hayırlı olsun.
www.sadakat.net

*****
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2009, 10:50:49 Gönderen: SadakatNet »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı ihvan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2399
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2009, 11:19:25 »
güzel çalışma olmuş teşekkürler.  bu arada sorulan soruya cevap vereyim..  evli erkek 4 cocuktan itibaren  bulaşık yıkama başlar.(kendimi kurtardım)

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2009, 11:54:08 »
Emeğinize sağlık... :)
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2009, 15:20:07 »
Yine dopdolu bir sadakat gündemi :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı feyiz

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 436
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2009, 01:26:30 »
 Haziran ayının da aynı güzellikte ve dolu dolu geçmesi duasıyla...
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2009, 03:44:30 »
Haziran ayının da aynı güzellikte ve dolu dolu geçmesi duasıyla...
Amin

Emeğinize sağlık sadakatin gizli dedektifleri e58))

osmanli

  • Ziyaretçi
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2009, 16:10:13 »
tesekkürler  insAllah nice yillar böyle muhabbetle devam ederiz

Çevrimdışı insirah

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1090
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2009, 17:46:27 »
sadakat canlılığından bişey kaybetmedi:)haziran ayında da yine böyle hareketlilik bekliyoruz:)
Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

Çevrimdışı hüzün_gülü

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2009, 01:30:02 »
Mayıs gündemi oldukca güzel dolu dolu geçmiş..Katkısı bulunan herkesten ve bu konuyu derleyip toparlayan herkesten Rabbim Razı Olsun...

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2009, 16:09:54 »
Klavyelerine sağlık  :isr
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı adilcevaz

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 235
  • susukunlugum asaletimdendir.
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #11 : 05 Haziran 2009, 17:50:03 »
sadakat ailesi süpersiniz siz yaa.mşllh mşllh 41 kere mşllh.Canu gönülden destekçiniz olcaz daima inş.Allahu Teala yar ve yardımcınız olsun.Başarılarınızın devamını dileriz.daima sizinleyiz.... :cool &))
Bütün dünyayı verseler gamım bitmez nedendir bu
Taa ezelde gam turabıyla yoğrulmuş bendendir bu
Terk etme insafı makamı imtihandır bu
Gelen gider giden gelmez iki kapılı handır bu!

Çevrimdışı tercüman

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 489
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2009, 13:14:24 »
Üç kelimeyle söylüyorum.
Tek kelimeyle harika.
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

Çevrimdışı hizmetci

  • yazar
  • ****
  • İleti: 551
  • Evladim sen dogru ol, egri belasini bulur
Ynt: 2009 Mayıs Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #13 : 01 Temmuz 2009, 23:42:15 »
mevlam hatimlerimizi kusura ile beraber makbul buyursun
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.