Gönderen Konu: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat  (Okunma sayısı 7881 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« : 01 Mayıs 2009, 00:56:01 »

Sayın Üyelerimiz

Her ay forumda olan gelismeleri hatırlamak
maksadıyla yapılan çalısmamıza devam ediyoruz.
Iste Nisan ayının ardından Sadakat.

Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı SadakatNet

  • Administrator
  • araştırmacı
  • *****
  • İleti: 298
    • http://www.sadakat.net
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2009, 00:56:32 »
*****
Nisan ayında her ay olduğu gibi siz üyelerimizin ve Müteallim hocamız ve Fatihan'ın  katkıları ile
2 Kuran-ı Kerim Hatmi, 2 Yasin-i Şerif Hatmi ve 2 Adet Salat-ı Münciye Hatmi yapıldı.
Hz. Allah kabul etsin. Devamını nasip etsin.

*****
Bu ay yine Müteallim hocamızın Günün Sohbeti başlığında güzel hakikatleri okuma fırsatı bulduk. Değerli hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ayrıca sadakatin kıymetli Cuma Sohbet, Hutbe, Vaaz Arşivi'ndeki ilim deryalarından istifade etmeyi unutmayın diyoruz.
*****


Bu ay sadakat medresinde yine birçok ilmi mevzu müzakere edildi. İlim ve ilim ehlinin tek mekânı sadakat farklı ile bu hazineden istifade etme fırsatı bulduk. Başta Müteallim hocamız olmak üzere, tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.


*****

zaman_1453'ün Alaka Notları başlığında, Müteallim hocamızın :

İmami sekkakinin istiareyi musarraha ve mekniyyesini anlatacak birisi varmi.????

sorusuna, ankebut-57 şu şekilde yanıt verdi: Alaka Kitabı'nı baştan hazırlamaya çalışıyoruz. Bitince koyarız inş.


*****

Sayın Adminimiz Miftahulkuluub'un yazısı olan ve internet ortamında en çok okunup, istifade edilen, günümüz internet ortamında yaşanan sıkıntılara çözüm önerileri sunan ve teyakkuz adına her zaman okunması gereken Duygusal Klavye tuşları ve tesettürlü şeytan.. yazısı, bu ay güncelliğini koruyan yazılardan biri oldu.

*****

Küçük sandığımız şeylerin ucundan tutunur çıkarız biz cennete ya da cehenneme! 

İsra'nın paylaşımı ile okuduğumuz bu yazıda, hayattaki ince ama önemli ayrıntıları yeniden keşfetme fırsatını bulduk. Küçük ama ince ayrtınlar. Bellkide hayat ince ayrıntılarda gizliydi.

*****

Üzerinde güneş batmayan ümmet...

Bu önemli araştırma yazısında Abdulhamid Han zamanında müslümanların durumunu, yapılan önemli hizmetlerin bir kısmını okuyup, öğrenme imkanını bulacaksınız.

*****

Fatihan'ın paylaşımı ile sunulan Süleymaniye Caminin Sırları 'nı okuyacağınız yazıda, kıymetli eserin sırlarını keşfedeceksiniz.


*****

Sadakat Medresemizin müdavimlerinden kadim üyemiz zaman_1453'in , medresemizde paylaştığı Menar Soruları başlığında kıymetli bilgilerden istifade ettik.


*****

İsra'nın paylaştığı Kız kardeşler, mutluluk dağıtıyor yazısı, ilginç tespitleri gözler önüne seriyor.

*****

Yahya Kemal mütarekenin kahırlı,karanlık havasından,bir gün Topkapı Sarayına sığınır.Bütün gününü orada geçirir ve şunu anlatır...

İhvan'ın paylaşımı ile okuduğumuz bu önemli yazıyı dikkate değer.

Yahya Kemal Ve Hırka-i Saadet Dairesi 

*****

Ruh ikizini bulma yolunda insan nice farklı geçitlerden geçer. Evlendikten sonra ise teoride öğrenilenlerin pratikte tezahürlerini gören birçok çiftin sorunları gün yüzüne çıkar.

Peki siz Nasıl bir eşiniz olsun istersiniz ?
duanur'un paylaşımı ve üyelerimizin katkıları, yorumları ile istifade edebileceğiniz bir başlık.

*****

Nerede eski günler diyen duha'nın paylaşımında, geçmişten günümüze bir mühasabe imkanı bulan üyelerimizden günbatmı'nın altını çizdiği cümleler düşünmeye değer.
*****

zihni_sinir'in Zihni Sinir Projeleri'ne bir göz atmaya ne dersiniz?

*****

İsra'nın Nisan yağmuru ve insan başlığında, bereketli nisan yağmurundan istifade adına üyelerimizden güzel paylaşımlar geldi. Umarız bu bereketli ayda, nisan yağmurlarında ıslananlardan olmuşsunuzdur.

*****

Tuğra'nın paylaşımı ile  İnternet bağlımlığı masaya yatırıldı. Mehmet Oruç'un kıymetli çözüm önerileri, günümüz insanına ışık tutacak çözümler sunuyor.


*****

Şu aralar hangi kitabı okuyorsunuz ? başlığında üyelerimiz okudukları, istifade ettikleri kitap ve yazarlardan bilgiler sunuyorlar.

En iyi dostlardandır, iyi kitaplar... İyi kitaplar ise ömür boyu defalarca okunan, istifade edilen eserlerdir.

Sayın yâr'ın ifade ettiği gibi:

"marifet çok kitap okumak değildir; iyi kitabı çok okumaktır"

*****

Dünyanın 7 harikasını bildiğinizi düşünüyorsanız, bir de mars'ın paylaştığı
İşte dünyanın 7 harikası başlığını  incelemenizi öneririz.

*****

atilla'nın paylaştığı Bunları biliyor muydunuz? başlığında, sünnet-i seniyyenin nurlu ikliminde gezinip, madden ve manen elde edilen kazançları okuma fırsatı bulduk.

*****

Dünyada esen Obama rüzgârından, Türkiye ve devamında bıraktığı yankı ve izlerle Sadakat forum da nasibini aldı. Gittikten sonra basındaki ziyaretin yansımaları ile gündemde tazeliğini koruyan Obama, en çok sevdiği kedi ve meşhur olan kedinin akibeti dikkatimizi çekti. O kadar kargaşa içinde gözümüzden kaçan minik kedicik, Obama'nın sevdiği kedi olunca, yoğun ilgiyi kaldıramayarak vetirinerlik olmuş. Avatırları ve paylaşımları ile tam bir kedisever olan moderatörümüz fatihan'dan aldığımız "Sevdiği kedicik de veterinerlik olmuş :) " haberinin ardından, edindiğimiz bilgilere göre kedi, basın mensuplarının aşırı ilgisinden dolayı  psikolojisinin bozulduğu, yerli ve yabancı turistlerin aşırı ilgisi ve verdikleri verdikleri yiyeceklerin de kediyi rahatsızlanarak veterinere götürülmesine neden olduğu ifade edildi.

Burası sadakat... İnce detayların dikkat ve titiksizlikle gözden geçirildiği bir mekan. Her ayrıntı itinâ ile incelenir ve tetkik edilir.  s4))

*****
Türk bilim adamlarının büyük keşfi başlığında bilim adamlarımızın önemli başarılarından haberdâr olma fırsatını bulduk. Teşekkürler Tuğra  &))

*****

İnsanlık tarihinde bilimsel anlamda ilk defa uçma girişiminde bulunan kişi kimdir?

Bu soruya yanıt bulabilmek için Müslüman bilimadamlarının bilinmeyen ilkleri başlığını incelemenizi tavsiye ederiz.

*****

Tesniye'ninÇay nasıl karıştırılır ? başlığı ile Fatihan'ın Çay kaşığının dili :) yazısı bizlere gösterdi ki; çayı çay diyerek geçmemeli, bardağı, kaşığı ve karıştırma yöntemi ile bizlere verdiği mesajlara dikkat etmeli.  a30))
 t7))

*****


İçinden Geceni Söyle... kalırsa yazık olur.  v5))

*****

Bahar yorgunluğundan mı şikayetçisiniz? Peki nasıl atarsınız bu yorgunluğu üzerinizden? Bu öneriler size..


Yorgunluktan şikayetçiyseniz işte şifası

*****

Setre, şubat ayında "bilgisayarınızın yanında kaktüs var mı?" demişti. Radyasyonu emdiği bildirilmişti. Kimi üyemiz kaktüs aldı, kimi almadı derken, bu ay araştırmacı üyemiz Tuğra, konuya farklı bir bakış açısı ve yorum getirerek ilginç bir haberi paylaştı... Devamında ne mi oldu dersiniz?

Kaktüs radyasyonu emiyor mu? yazısını inceleyebilirsiniz.

*****

Biz hakikaten tembel miyiz ?..

Tesniye'nin yıllar evvel sorduğu bu soruya, nisan ayında sayın hocamız müteallim'den ve azizistanbul'dan gelen yorumlarla yeniden masaya yatırılması gerektiği ortaya çıktı. Siz ne dersiniz:

 Tembel miyiz? Tembelliği sevenler mi?

*****

Sizce ev eşya dolu olsa ne olur? Bizler deriz ki:

İnsan evin içinde kaybolur... Günümüz insanının kanayan yarasına dikkat çeken, sessizliğim'in paylaştığı yazıda, hizmet etmesi gereken eşyanın nasıl insan hayatının merkezinde oturduğunu göreceksiniz.
Ev eşya dolu olsa ne olur?

*****

Temizlik dediğin böyle olur başlığında, kedisever fatihan'ın kedilerinden enstantaneler izleyebilirsiniz t20))

*****


Gönül dünyamızın aydınlatıcı güneşleri, rehberlerimizdir Gönül Sultanlarımız.
haya'nın Şâh-ı Nakşibend Behaeddîn-i Buhârî "rahmetullahi aleyh" hazretleri  'nden aktardığı kıymetli bilgi ve hakikatler, her manâ yolcusunun en önemli esasını teşkil eden hususları açıklayan nitelikte.

*****

Ömer bin Abdül Aziz Hz. lerinin kabirle konuşması

Adminimiz Miftahulkuluub'un paylaştığı bu ibretli paylaşımda, ölüm ve kabir hakikatinin iç yüzüne dair önemli bilgiler okuduk.

*****

ctrl+v tuşu en çok kullandığımız kısa yollardan biridir. Peki acaba en son neyi kopyaladık.
Bizlerle paylaşmak isterseniz,orontez'in ctrl+v başlığını ziyaret edebilirsiniz.

*****


Osmanlıcanın önemli hakkında kim ne demiş? sorusuna yanıt arayanlar ve kıymetli değerlerimizi yeniden hatırlamak adına bu kıymetli başlığı takib etmenizi tavsiye ederiz.


*****

Belasını arayan kedi başlığında, ne yaptığını bilmeyen yaramaz kedinin çözümlenemeyen davranışına en ilginç yorum insirah'tan geldi:

kedicik anlaşılan hayatına aksiyon aramak istemiş 

&)

*****

Çikolata Rüyasıdan İsra'ya onlarca çikolata hediye eden Tuğra, anlaşılan tüm çikolataları sadece İsra'nın yemesinden yana. Ancak biri yer, biri bakar hesabını düşünmesi gerektiğini hatırlatıyor, tüm sadakatli üyelere de çikolata ikramını beklediğimizi bildiriyoruz. -))?

*****

Tuğra'nın paylaştığı Uzaya çıkmak için asansör inşa edecekler haberine göre, bilimadamları, insanları uzaya çıkarmak için asansör inşa etme üzerinde çalışıyorlar. Uzay işlerine de el atan forum sakinlerimizden Tuğra, Lika ve Fatihan'ın konu hakkında farklı görüş ve teklifleri sonucunda, kedisever moderatörümüz Fatihan'ın da teklifi ile uzaya kedi gönderilmesine karar verildi, yalnız kedi ile birlikte Tuğra'nın seçtiği özel uzay ekibinin de uzayın karanlık ve uzun yollarında sadakat için araştırma yapacağı da gelen haberler arasında  t11))

*****

Peygamber Efendimiz (SallAllahu Aleyhi Vesellem)'in  Ebû Zerr El Ğıfari Hazretlerine ve onun şahsında kıyamete kadar gelecek ümmetlerine hitaben buyurduğu hadis-i şerifin akratlıldığı ve şerh edildiği, Miftahulkuluub'un paylaştığı Ya Ebazer: Gemini yenile.. yazısında dünya hayatında rotamızın yönüne dair çok değerli ipuçları içermekte.



*****
Günlük hayatımızda gerekli olan bilgilerin yer aldığı ve alacağı yeni bölümümüz Günlük Hayat Hayırlı olsun.
Katkı, katılımlarınızı bekleriz  &))

*****


Manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış mı? bilemiyoruz ama resimle kanıtlanan bu hadiseyi çözmek isteyen üyelerimizin cia ajanlarına taş çıkartacak yorumları muhteşemdi. Meşhur olma basamaklarını hızlı adımlarla çıkmak isteyen hayvancağızın bu pozları verdiğini iddaa eden günbatımının yorumuna karşılık fatihan yazlık evi olabileceği gibi masumhane bir bakış açısı sundu. Ayrıca moderatörümüz fatihan bu ay çok malzeme verdiğinden şikayetçi olduğunu ve artık yorum yazmayacağını kamu oyuma bildirdi. Malzemesiz pasta olmaz sayın fatihan.  a18))

*****

Her müslümanın dikkat ve titizlikle üzerinde durması gereken ehemmiyetli bir konuyu gündeme getiren eginli'nin Siz olsanız nasıl davranızsınız başlığında çeşitli çözüm önerilerini okuyabilirsiniz.

*****

Dünyanın en uzun isimli gölünün ismini şu ana kadar okumayı  başarabilen olmamıştı, günbatımı bu zor işi başarana kadar  &))

*****

İstanbul'daki sanatseverlere müjde!

Ay Işığı'nın paylaştığı Üsküdar Nakkaşhanesi’ne kavuştu haberine göre, Mimar Sinan'ın son eseri olarak bilinen ve Yahya Kemâl Beyatlı'nın meşhur mısralarına ilham kaynağı olan Valide-i Atik Tekkesi, Mimar-Nakkaş Semih İrteş tarafından restore edilmesinin ardından, Klasik İslam Tük sanatlarının yaşadığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı bir merkez olarak 25 Nisan Cumartesi günü İstanbullu sanatseverlere kapılarını açtı.

*****


« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2009, 07:02:29 Gönderen: moderatör »
Sadakat Yönetim Kurulu

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2009, 01:08:51 »
Evet yine gözden bir şey kaçmamış.Teşekkür ederiz hazırlayan kardeşlerimize...

 
Alıntı
Ayrıca moderatörümüz fatihan bu ay çok malzeme verdiğinden şikayetçi olduğunu ve artık yorum yazmayacağını kamu oyuma bildirdi. Malzemesiz pasta olmaz sayın fatihan. 


Tabiki olmaz.sadece nisan ayı için fazla malzeme verdiğimi ifade etmek istedim  netekim düşündüğüm gibi oldu. s4))

Çevrimdışı müteallim

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 4785
  • gizli mahzenlerde kalan tarihin yeni adresi
    • www.Libv- kamp-lintfort.de
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2009, 01:18:15 »
sadakat,net tarafindan iyi takip ediliyoruz.bizi gözetleyn birileri var.buda güzel bir hatira güzel bir calisma.tesekür ederiz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Çevrimdışı gurbetci

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 168
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2009, 01:43:06 »
acaba bizleri bilgisayardanmi takip ediyolar e56))
llahi seven bir Kalp  bu yolda yorulmayida sever

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2009, 04:18:09 »
Alıntı
Çikolata Rüyasıdan İsra'ya onlarca çikolata hediye eden Tuğra, anlaşılan tüm çikolataları sadece İsra'nın yemesinden yana. Ancak biri yer, biri bakar hesabını düşünmesi gerektiğini hatırlatıyor, tüm sadakatli üyelere de çikolata ikramını beklediğimizi bildiriyoruz.

Çikolatalarımı istemeyin Tuğradan buz gibi soğurum sizden =)

Emeğinize sağlık

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2009, 17:40:08 »
Teşekkürler.

Tuğra ikramını bekliyoruz İsra istemese de e58))

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı insirah

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1090
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2009, 02:31:28 »
SadakatNet yine iş başında:)nisan ayının ardından yine güzel gözlemler çıkmış :) emeğinize sağlık
Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: 2009 Nisan Ayının Ardından Sadakat
« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2009, 11:57:14 »
 &))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana