Gönderen Konu: 3 Saat Diyeti  (Okunma sayısı 3479 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
3 Saat Diyeti
« : 02 Nisan 2008, 01:51:46 »

Beslenme uzmanları arasında yıllardır sürmekte olan günde üç öğün mü, yoksa altı küçük öğün mü yemeli tartışması hala devam ederken, ABD’li sağlık yazarı Jorge Cruise’un yeni kitabı ‘3 saat rejimi’ karmaşık diyetlerden bıkanlara yeni bir yaklaşım sunuyor.

ABD li sağlık yazarı Jorge Cruise kitabında dört noktalı bir düzenek sunarak bir alternatif oluşturuyor:


-- Yataktan kalktıktan sonra bir saat içinde kahvaltı yapın


-- Üç saat içerisinde yeniden yemek yiyin


-- Daha sonra üç saatlik aralıklar ile gün boyunca öğün yapın


-- Yatmadan üç saat önce yemek yemeyi bırakın


ABD’li sağlık yazarı Cruise, ne yiyeceğinize ise sizin karar vermenizi istiyor. Ancak kendi mantığınıza göre sağlıklı seçenekler yapmalı, kızartmalardan uzak durmalı, mümkün olduğu kadar un, şeker ve katı yağ içeren gıdalardan kaçınmalısınız. Cruise göre, ne kadar doğala yakın işlenmemiş yiyecekler yerseniz o kadar sağlıklı olursunuz.


Cruise’un 3 saat felsefesi uyarınca üç saatte bir yemek yeme alışkanlığı BMR(Baz Metabolik Hız) değerlerini çok daha istikrarlı ve yüksek düzeylere taşıyor.


Bu sayede günün sonunda daha fazla toplam kalori yakılıyor. Enerji düzeylerin de artış olduğu için iştahta da azalma oluyor.


Bu rejimi destekleyen bir diğer teori de, düzenli öğün ve sıkça yendiğinde, beynin vücuda yağ depolaması için sinyaller göndermeyeceği.

hekimce com
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Ber-ceste

  • yazar
  • ****
  • İleti: 551
Mısır şurubuna'Dur'diyerek zayıfla!
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2008, 11:53:40 »
Neredeyse her gıdada bulunan mısır şurubunun aslında sizi şişmanlatabilen en önemli etken olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Yüksek fruktozlu mısır şurubu (HFSC) birçok içeceğin şeker içeriğini karşılarken, ketçap, salata sosları ve bazı tür ekmekleri tadlandırmaya kadar birçok yiyecekte kullanılıyor. Bununla beraber vücutta sindirim sistemindeki açlığı kontrol eden hormonlara çelme takıp bozulmalarına neden oluyor.

Sonuç: Dolu ve tok mideye sahip olduğunuzu beyne iletmesi gereken hormonlar düzgün işlemiyor böylece daha fazla açlık duyuluyor. 

LEPTİNİ SAKLIYOR

 Sindirim sistemindeki iki temel hormon sayesinde açlık ve iştah kontrolü sağlanıyor. Grelin hormonu midede saklanıyor ve iştahı arttırıyor. Mide boşaldığında grelini dışarıya salgılıyor ve yiyecek ihtiyacı duyduğunuzu beyne iletiyor. Leptin ise beyne midenin dolu olduğunu söyleyen hormon. Yüksek fruktozlu mısır şurubu leptin hormonunu saklıyor ve beyne tok olduğunuz mesajının iletilmemesine yol açıyor.

Aynı şurup konu greline gelince kesinlikle çalışmasını engellemez ve midenizde yeteri kadar yiyecek bulunsa bile beyninize devamlı aç olduğunuz mesajının iletilmesini sağlar. Şekerden daha ucuz olduğu için birçok yiyecek ve içecekte mısır şurubu kullanılmaktadır.

Birçok üretici, ürünlerindeki yağ miktarını azaltıp bunu özellikle belirtirken, artırmakta oldukları mısır şurubu oranından bahsetmiyor. Bunların anlamı yiyecek ve içeceklerdeki besin değerleri etiketlerini dikkatli okumanız ve yağ içermese bile şişmanlamanıza neden olacak bu şuruptan kaçınmanız.

Bugün
Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..