Gönderen Konu: Buzdolabı Besin Yerleşim Haritası  (Okunma sayısı 3534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Buzdolabı Besin Yerleşim Haritası
« : 27 Eylül 2013, 18:39:36 »

Buzdolabı Besin Yerleşim Haritası


Buzdolabında hangi besinler daha fazla korunması gerekiyorsa ona göre bir düzenlemek yapmak gerekir. Et, tavuk, balık, süt, yumurta, yoğurt vesâir bu sınıflandırmamızda riskli grupta yer almaktadır. Belirtilen riskin ortaya çıkmasında belirleyici olanlar, bozulma süreleri ve dayanıklılıklarıdır. Hayvani gıdalarımızda bakteri daha hızlı oluşabilmektedir. O sebeple hayvani gıdalarımızı buzdolabının en üst rafına yerleştirmeliyiz. Zira en üst raftaki soğukluk derecesi, alt raflara nazaran daha fazla olduğu için bakteri oluşumu en üst rafta daha yavaş ilerlemektedir.

ikinci rafa yemekleri, en alt kısımdaki rafa da sebzeleri yerleştirmemiz gerekiyor. Sebzeler genellikle poşetleriyle buzdolabına yerleştirilmektedir. Bu durum tamamıyla yanlıştır. Zira poşetten sebzeye sürekli bir plastik geçişi olur. Bu plastik geçişini önleyebilmek adına; alışveriş sonrası sebze ve meyveleri poşetlerinden çıkartarak, buzdolabına istiflemek gerekmektedir.


Zeliha KÜÇÜKTURAN | 04 Eylül 2013 | İnsan ve Hayat Dergisi