Lor Salatalı sandviç ekmekleri
Sandviç ekmeklerini ben yapmadım,fırından aldım.Her bir sandviç ekmeğinin yuvarlak kısmını şapka gibi keserek ayırdım. Sonra tabanların ortasını çukur olacak şekilde oydum. Aşağıda tarifini vereceğim lor salatasından bu çukurluklara doldurup, taze nane yaprakları ile süsleyip, sandviç ekmeklerinin şapkalarını yerleşirdim.Lor salatasına arzunuza göre çok minik doğranmış domates, salatalık, turşu, taze soğan veya aklınıza gelebilecek değişik sebzeler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz içine krem peynir veya tulum peyniri de ekleyebilirisiniz. Genellikle değişiki malzemeleri kaldırabilecek bir salata oluyor.
Malzemeler;
*300 gr kadar lor
*Yarım demet, iyi yıkanıp, ince doğanmış maydanoz,
*Yarım demet, iyi yıkanıp, ince doğranmış dereotu,
*2-3 yeşil sivi biber,( çok minik doğranacak )
*2 adet kırmızı biber ( çok minik doğranacak)
*Az miktarda tuz, pul biber, nane,
*Sızma zeytinyağı
*Süslemek için taze nane yaprağı
*Yeteri kadar sandviç ekmeği
Hazırlanışı;
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. En son sızma yağı da ekleyerek karıştırın. Sandviç ekmeklerinin ortalarına yerleştirip, taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
...
Zeytin ezmeli ekmekler
Lor salatasını sandviç ekmekleri ile servis etmeyip tek başına da sunabilirsiniz. Ben yukarıdaki sunum dışında lor salatasını tek başına sunarken, yanına zeytin ezmesi sürülmüş baget ekmekleri de yerleştirip değişik bir görüntü elde etmeye çalıştım.
Peynir tabağı.
Zeytin Tabağı ve Sosisli poğaça.
Patatesli,sucuklu kavurma:
Malzemelerde ölçü yok. İsteğiniz oranında eksiltip artırabilirsiniz.
Malzemeler;
*Patates
*Sosis
*Sucuk
*Tereyağı ( Arzunuza göre sızma zeytinyağı da olabilir)
*Kekik,tuz,karabiber,kırmızı pul biber
*Az miktarda taze kaşar ( Arzunuza bağlı eklemeyebilirsiniz de )
Hazırlanışı;
1.Patatesler kabukları soyularak yıkandıktan sonra zeytin tanesi büyüklüğünde küp küp doğranarak, yanmaz yapışmaz bir tavaya yada tencereye alınır.
2.Patateslerin üzerine tereyağı veya zeytinyağı ile tuz eklendikten sonra patatesler ara sıra karıştırılmak üzere, tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. ( Yağın çok fazla eklemeyin, patatesler hem kendi suları ile pişecek hemde az yağın etkisi ile kavrulacak.Yanlız patatesleri çok pişirmeyin. Çünkü sosis ve sucuklada pişecek)
3.Patatesler pişerken sosisleri halka halka, sucukları ise yarım halka olacak şekilde doğrayın.
4.Patatesler bir miktar yumuşadıktan sonra sucuk,sosis ve baharatları ekleyerek ve ağzı açık şekilde ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
5.Tüm malzeme piştikten sonra üstüne kaşar rendesini ekleyerek, kaşarların erimesi için tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kiraz domates,salatalık
Maydanoz Salatası: Ben 12 kişilik bir sofrada aşağıdaki ölçüleri kullandım. Sizler bu ölçülere kendinize ve ihtiyacınıza göre eksiltip artırabilirsiniz.
Malzemeler;
*İki demet maydanoz ( Sap ve yapraklarını ayırıp, güzelce yıkadıktan sonra bir-iki kaşık sirke eklenmiş suda en az yarım saat bekletin. Sonra varsa sebze kurutucunuzla kurutarak kullanın )
*yarım demet taze nane ( Maydanozu yıkarken naneleri de maydanozla yıkayıp, sirkeli suda bekletin )
*3-4 adet kırmızı biber ( Biberler büyükse iki adet yeter. )
*Zeytinyağı
*Çok az tuz ( Ben eklemedim bile )
*1 adet limon
*İki çorba kaşığı kadar elma sirkesi
Hazırlanışı;
1.Maydanoz ve taze naneyi yıkayıp kuruttuktan sonra çokda ufak olmamak üzere doğrayın.
2.Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, ravla zarı büyüklüğünde ve hatta biraz daha küçük doğrayın.
3.Sebze malzemesini birbirine karıştırın. Biberler alta düşecektir. Mümkün olduğu kadar kaşıkla yüzeye çıkarın.
4.Zeytinyağı, limon suyu, az tuz ve sirkeden oluşan sosu bir çay bardağında güzelce karıştırdıktan sonra, maydanozlu karışıma dökün ve güzelce karıştırın. Afiyet olsun....
Çilekli Tiramisu,
Yabanmersinli, çikolatalı kurabiye
ufukmutfakta.blogspot