Gönderen Konu: Çeşni Tarifler  (Okunma sayısı 141272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Bulgurlu yaprak sarması tarifi
« Yanıtla #150 : 23 Mart 2010, 02:30:57 »



Yaprak sarmasının Türk mutfağında önemli bir yeri vardır. Özellikle misafirlere hazırlanan sofralarda mutlaka baş köşededir. İşte size Konya yöresine özgü bir yaprak sarması tarifi.

MALZEMELER:

1 kg ince çekilmiş koyun eti,

1 kg yaprak, bir bardak pirinç,

Bir fincan ince bulgur (düğü),

Bir baş irice kuru soğan,

İki çorba kaşığı margarin veya tereyağı,

Bir çorba kaşığı salça,

Bir tutam maydanoz,

Kırmızı biber ve tuz

YAPILIŞI: Etin içine yıkanmış pirinç, düğü, ince kıyılmış soğan, salça, maydanoz konulup, iyice yoğrulacak sonra tuz ve biber ilave edilerek biraz daha karıştırıldıktan sonra bir çay bardağı soğuk su ile yoğrularak öbür tarafta yıkayıp haşladığımız yaprakları, teker teker sarılarak tabanı yağlanmış tenceremize yerleştireceğiz. İki su bardağı sıcak su döküp kapağını kapattıktan sonra orta ateşte pişirilecek. Afiyet olsun…

Zedhaber-Konya
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı devran

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 282
Kahvaltılık Renkli Biberler
« Yanıtla #151 : 27 Mart 2010, 12:44:11 »


Malzemeler:

    * 2-3 adet renkli dolmalik biber
    * Yarim kalip beyaz peynir ( biberleriniz buyukse daha fazla gerekebilir )
    * 5-6 dal maydanoz
    * Corekotu

Hazırlanması:

   1. Biberler yikanir, dolma yapacakmis gibi icleri bosaltilir, maydanozlar da yikanir ve ince dogranir. Beyaz peynir catalla ezilir ve maydanozla karistirilir.
   2. Peynirli karisim iclerine iyice bastirarak doldurulur. 2- 3 saat buzdolabinda bekletilir.
   3. Iyice soguduktan sonra dolaptan cikarip icok keskin bir bicakla 2 cm kalinliginda enlemesine kesilir, duz bir servis tabagina koyulur ve ortalarina corekotu serpilir.

http://www.portakalagaci.com/
Gün Olur devran döner.

Çevrimdışı andelib

  • okur
  • *
  • İleti: 71
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #152 : 03 Mayıs 2010, 09:52:50 »
ya kardeşler tam kahvaltı öncesi baktım resimlere ağzımınsuyu aktı desem yeri var.
Andelibim,                   
Güledir düşkünlüğüm.     
Gülzardayım,               
Ondandır şaşkınlığım.

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Çikolatalı Ev Gofreti -4 kişilik-
« Yanıtla #153 : 03 Mayıs 2010, 15:48:27 »
Çikolatalı Ev Gofreti -4 kişilik-



Evde çocuklarınıza sağlıklı bir tatlı hazırlamak ister misiniz? Onlarında beğeneceği bir önerimiz var, ev gofreti

Malzemeler

3 adet 80 gramlık bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
250 gram ince sade gofret


Yapılışı

Çikolataları ince ince kırpıp benmari usulü eritin ve içine tereyağı ile vanilyayı ilave edin. Bir adet gofreti yağlı kağıdın üzerine yerleştirip üzerine çikolata sürün ve ikinci gofreti üzerine koyun. Yeniden çikolata sürün. Bu şekilde 6 kat üst üste gofret koyun. Gofretlerin üstünü ve yanlarına da çikolata bulayın. Tüm gofretler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız gofretleri 1 saat bekletip servis yapın.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Peynirli Maydanozlu Yumurtalı Ekmek
« Yanıtla #154 : 09 Mayıs 2010, 00:04:23 »



Malzemeler;

*1 paket tost ekmeği
*250 gr kadar beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*2 adet yumurta,
*Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için )

Hazırlanışı;

1.Tost ekmeklerini herbiri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün.
2.Herbir ekmeğin üstüne ince bir kat tereyağı sürün.
3. Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum.)İnce ince kıyın.
4. Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz üstlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb. baharatlardan da serpebilirsiniz.
5. Hazırladığınız ekmek dilimlerini önceden 180 derecede ısıtımış fırında kızartın.Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Kahvaltı Sofrası Sunu 3
« Yanıtla #155 : 09 Mayıs 2010, 00:18:50 »

























ufukmutfakta.blogspot
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #156 : 09 Mayıs 2010, 02:57:39 »
sunumlar çok güzel görünüyor

yaptığın paylaşımlar sayesinde fikir sahibi oluyoruz teşekkür ederiz Tuğra
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2010, 03:00:12 Gönderen: İsra »

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Tahinli Kurabiye
« Yanıtla #157 : 14 Mayıs 2010, 11:57:10 »


Malzemeler;

*1 su bardağı ayçiçek yağı ( Arzu ederseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Daha sağlıklı.)
*1 su bardağı pudra şekeri,
*2 Türk kahvesi fincanı tahin,
*1 paket vanilya ( Veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya )
*3,5 su bardağı un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı;

1.Tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
2. Hazırladığınız hamuru streç folyoya sararak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
3.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hamurdan alacağınız ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayarak aralıklarla dizin.NOT:Bu işlemi dondurma kaşığı ile de yapabilirsiniz. Zira hamur düzgün yuvarlanamayacak derecede gevşek olabiliyor. Bu durumda malzemelerin ölçüleri ile kesinlikle oynamayın. Çünkü kıvamın böyle olması gerekiyor. Bu sebeple sizde hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alıp, bu parçaları tepsiye dizebilirsiniz. Hem piştikten sonrada görüntüleri çok güzel oluyor.
4. Hazırladığınız kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 15 dakika kadar pişirin.
5. İyice soğumalarını bekledikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun.

ufukmutfakta.blogspot
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #158 : 14 Mayıs 2010, 19:55:51 »
Hepsi harika görünüyor, teşekkürler Tuğra :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Domateslere doldurulmuş mayonezli salata
« Yanıtla #159 : 14 Mayıs 2010, 19:56:36 »


malzemeler:

    * 3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)
    * 3 adet patates
    * 1 adet havuç
    * 2 adet salatalık
    * 3 çorba kaşığı mayonez
    * 4 diş sarımsak
    * tuz
    * 15-20 domates

hazırlanması:

1. süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.

2. havucu ve patatesi haşlayın. minik küpler şeklinde doğrayın.

3. salatalığın kabuklarını soyun. bunları da küp küp doğrayın.

4. yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.

5. domateslerin tepelerini hafifçe kesin ve içlerini oyun. içlerine salatayı doldurun. madanozlarla süsleyerek servis yapın.

portakalagaci
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #160 : 17 Mayıs 2010, 15:14:02 »
Dün şiddetli mide ağrısı yüzünden acildeydim! Hayatımda ilk kez midem ağrıdı, korkunç birşey, Allah düşmanıma bile vermesin...

Özellikle son iki tarif çok güzel görünüyor ama bana midemin ağrısını hatırlatıyor! :)

Teşekkürler...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #161 : 17 Mayıs 2010, 18:11:01 »
Geçmiş olsun, mikrop kapmıştır herhalde, Hz.Allah şifa versin.
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #162 : 17 Mayıs 2010, 19:14:09 »
Geçmiş olsun, mikrop kapmıştır herhalde, Hz.Allah şifa versin.

Teşekkür ederim ama mikrop değil! Kullandığım bazı ilaçlar ağır gelmiş... Onun için ilaç da görmek istemiyorum bu aralar...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Çeşni Lezzetler ve Nutella Keki
« Yanıtla #163 : 25 Haziran 2010, 03:48:15 »


Nutella Keki:

Tarif Nigella'dan. Evet içinde un yok ve kalorili, bu yüzden minik bir dilimle yetiniyorsunuz ve mümkün olan çok kişiye yediriyorsunuz...

Malzemeler:

    * 6 yumurta, sarıları ve beyazları ayrılmış
    * bir tutam tuz
    * 125g tereyağı, oda sıcaklığında
    * 1 büyük kavanoz nutella (350-400gr)
    * 1 yemek kaşığı su
    * 100g dövülmüş fındık
    * 100g bitter çikolata, eritilmiş

Üzerine:

    * 100gr fındık
    * çikolata sosu (tarifin aslında kendiniz yapıyorsunuz ama ben 2 hazır minik puding kullandım)

Hazırlanması:

   1. Yumurtaların beyazlarını tuz ile kar gibi olana kadar çırpın. (köpük köpük olsun ama kurumasın)
   2. Ayrı bir kabın içinde tereyağını ve nutellayı çırpın. Suyu ekleyin, ardından sırayla yumurtaları, fındığı ve çikolatayı ilave edin.
   3. Çırptığınız yumurta aklarından bir kaşık alıp kek harcınıza karıştırın. Kalan akları kaşık kaşık karışıma ekleyip kek karışımını inceltin.
   4. Yağlanmış kek kalıbına veya benim gibi 9 muffin kalıbına dökün. Önceden ısınmış 180C fırına koyun. Tek kalıpta yapıyorsanız 40dak. muffinde yapıyorsanız 25-30 dak. pişirin.
   5. Kek pişerken 100gr fındığı teflon tavada kavurup soğutun. Kek soğuyunca üzerine çikolata sosusunu ve fındıkları paylaştırın. (fındıkların tamamaen soğumuş olmasına özen gösterin.)
...








portakalagaci
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Kahvaltı Sofrası
« Yanıtla #164 : 26 Haziran 2010, 08:17:43 »





Lor Salatalı sandviç ekmekleri

Sandviç ekmeklerini ben yapmadım,fırından aldım.Her bir sandviç ekmeğinin yuvarlak kısmını şapka gibi keserek ayırdım. Sonra tabanların ortasını çukur olacak şekilde oydum. Aşağıda tarifini vereceğim lor salatasından bu çukurluklara doldurup, taze nane yaprakları ile süsleyip, sandviç ekmeklerinin şapkalarını yerleşirdim.Lor salatasına arzunuza göre çok minik doğranmış domates, salatalık, turşu, taze soğan veya aklınıza gelebilecek değişik sebzeler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz içine krem peynir veya tulum peyniri de ekleyebilirisiniz. Genellikle değişiki malzemeleri kaldırabilecek bir salata oluyor.
Malzemeler;
*300 gr kadar lor
*Yarım demet, iyi yıkanıp, ince doğanmış maydanoz,
*Yarım demet, iyi yıkanıp, ince doğranmış dereotu,
*2-3 yeşil sivi biber,( çok minik doğranacak )
*2 adet kırmızı biber ( çok minik doğranacak)
*Az miktarda tuz, pul biber, nane,
*Sızma zeytinyağı
*Süslemek için taze nane yaprağı
*Yeteri kadar sandviç ekmeği
Hazırlanışı;
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. En son sızma yağı da ekleyerek karıştırın. Sandviç ekmeklerinin ortalarına yerleştirip, taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


...



Zeytin ezmeli ekmekler

Lor salatasını sandviç ekmekleri ile servis etmeyip tek başına da sunabilirsiniz. Ben yukarıdaki sunum dışında lor salatasını tek başına sunarken, yanına zeytin ezmesi sürülmüş baget ekmekleri de yerleştirip değişik bir görüntü elde etmeye çalıştım.




Peynir tabağı.




Zeytin Tabağı ve Sosisli poğaça.





Patatesli,sucuklu kavurma:

Malzemelerde ölçü yok. İsteğiniz oranında eksiltip artırabilirsiniz.
Malzemeler;
*Patates
*Sosis
*Sucuk
*Tereyağı ( Arzunuza göre sızma zeytinyağı da olabilir)
*Kekik,tuz,karabiber,kırmızı pul biber
*Az miktarda taze kaşar ( Arzunuza bağlı eklemeyebilirsiniz de )
Hazırlanışı;
1.Patatesler kabukları soyularak yıkandıktan sonra zeytin tanesi büyüklüğünde küp küp doğranarak, yanmaz yapışmaz bir tavaya yada tencereye alınır.
2.Patateslerin üzerine tereyağı veya zeytinyağı ile tuz eklendikten sonra patatesler ara sıra karıştırılmak üzere, tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. ( Yağın çok fazla eklemeyin, patatesler hem kendi suları ile pişecek hemde az yağın etkisi ile kavrulacak.Yanlız patatesleri çok pişirmeyin. Çünkü sosis ve sucuklada pişecek)
3.Patatesler pişerken sosisleri halka halka, sucukları ise yarım halka olacak şekilde doğrayın.
4.Patatesler bir miktar yumuşadıktan sonra sucuk,sosis ve baharatları ekleyerek ve ağzı açık şekilde ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
5.Tüm malzeme piştikten sonra üstüne kaşar rendesini ekleyerek, kaşarların erimesi için tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince sıcak servis yapın. Afiyet olsun.



Kiraz domates,salatalık




Maydanoz Salatası: Ben 12 kişilik bir sofrada aşağıdaki ölçüleri kullandım. Sizler bu ölçülere kendinize ve ihtiyacınıza göre eksiltip artırabilirsiniz.
Malzemeler;
*İki demet maydanoz ( Sap ve yapraklarını ayırıp, güzelce yıkadıktan sonra bir-iki kaşık sirke eklenmiş suda en az yarım saat bekletin. Sonra varsa sebze kurutucunuzla kurutarak kullanın )
*yarım demet taze nane ( Maydanozu yıkarken naneleri de maydanozla yıkayıp, sirkeli suda bekletin )
*3-4 adet kırmızı biber ( Biberler büyükse iki adet yeter. )
*Zeytinyağı
*Çok az tuz ( Ben eklemedim bile )
*1 adet limon
*İki çorba kaşığı kadar elma sirkesi
Hazırlanışı;
1.Maydanoz ve taze naneyi yıkayıp kuruttuktan sonra çokda ufak olmamak üzere doğrayın.
2.Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, ravla zarı büyüklüğünde ve hatta biraz daha küçük doğrayın.
3.Sebze malzemesini birbirine karıştırın. Biberler alta düşecektir. Mümkün olduğu kadar kaşıkla yüzeye çıkarın.
4.Zeytinyağı, limon suyu, az tuz ve sirkeden oluşan sosu bir çay bardağında güzelce karıştırdıktan sonra, maydanozlu karışıma dökün ve güzelce karıştırın. Afiyet olsun....





Çilekli Tiramisu,



Yabanmersinli, çikolatalı kurabiye

ufukmutfakta.blogspot
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim