Gönderen Konu: Kireçlenme Şikayetine Bitkisel Destek  (Okunma sayısı 3417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Kireçlenme Şikayetine Bitkisel Destek
« : 08 Ocak 2013, 12:59:05 »

Hemen herkeste görülen bir çeşit ağrılı kemik hastalığıdır. Diz, kalça, el ve ayak, bel ve boyun, kireçlenmenin en sık oluştuğu yerlerdir.

Eklemlerdeki kemiklerin yüzeyleri ince bir kıkırdak ile çevrelidir. Bu kıkırdak kemikleri darbelere karşı korur, kaygan yapısı sayesinde sürtünmeyi engeller. Böylelikle hareket halinde olan kemiklerin hasar görmemesini sağlar. Fakat kıkırdağın incelerek kaybolması sonucunda, kemiklerde olan sürtünmeden dolayı aşınma oluşur. Yerini hareket kısıtlığı ve ağrıya bırakır.
İşte bu kireçlenme olarak adlandırılır.
 
Genelde 45 yaş ve üstü bireylerde görülür. Futbolcular, güreşçiler voleybolcular, sabit işlerde çalışan, fazla kilolu insanlarda sıkça görülmektedir. Ekleme aşırı yük binmesi, yaş, genetik, meslek, şişmanlık, romatizmal hastalıklar, hareketsizlik veya aşırı egzersiz, kireçlenmenin oluşumundaki başlıca sebeplerdendir.
 
Eklemlerde ağrı ve şişlik, merdiven çıkamama, çömelememe, hareket sonrası ağrı, hareket halinde çıtırtı seslerinin gelmesi, bazı insanlarda da yağmurlu havalarda görülen ağrı kireçlenmenin belirtilerindendir.
 
Kireçlenme sorunu yaşayan hastalar, fazla kilodan kurtulmalı, aşırı ve ani hareketlerden kaçınmalı, yavaş ve düzenli ama ağrı olmayacak şekilde yürüyüşler ve egzersizler yapmalıdır.
 
Bunun yanı sıra;
 
1-1,5 yemek kaşığı çınar ağacının kuru (taze ) yaprakları toz haline getirilip 1 bardak kaynamış klorsuz suya eklenir, 1 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ilındıktan sonra günde 2 defa aç karnına içilir. 15 gün uygulayıp 3 gün ara verilir. Kullanmaya başladıktan 10 gün sonra daha rahat hareket edeceğinizi göreceksiniz.

hastane.com

***********************************************

Kışın Mutlaka İçilmesi Gereken Bitki Çayları

Soğuk aylarda bitki çayı içerek bağışıklık sisteminizi güçlendirin...

Soğuk ayların mevsimi olan kış, hastalıkların en çok görüldüğü ve bağışıklık sisteminin düştüğü bir mevsim olduğu için, kış aylarında içeceğiniz bitki çayları sayesinde vücudunuzu tehdit eden ve hastalıklara sebep olan bakteri virüslere karşı dayanıklılığınızı arttıracaktır. Kış hastalıklarından etkili bir şekilde korunmanın doğal yolu olan bitki çayları, vücudunuzda antibakteriyel etkisi gösterecek ve böylece kış mevsimini son derece sağlıklı bir şekilde atlatmanıza muavenet edecektir. Kış mevsiminde hangi bitki çayları içilmelidir?
 
Kış mevsiminde vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için içilesi gereken bitki çaylarının başında ıhlamur gelmektedir. Baharatlarla zenginleştirilmiş birçok bitki çayı da, kış mevsiminde içilmesi için uzmanlar tarafından önerilir. Özellikle de karanfil, kakule, karabiber, zencefil ve tarçın baharatları ile zenginleştirilmiş olan yeşil çay, uzmanlarca şiddetle önerilir.
 
Tarçın çayı da kış mevsiminde içilmesi tavsiye edilen bitki çaylarındandır. Soğuk algınlığına çok iyi gelen tarçın çayını ister için, isterseniz de boğaz ağrılarınızı geçirmek için gargara yapı. Karanfil çayı da, tarçın gibi ağız ve boğaz enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra muhakkak salep de içmelisiniz.
 
Kaynak: Womenis.net

stores

  • Ziyaretçi
Ynt: Kireçlenme Şikayetine Bitkisel Destek
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2018, 00:11:57 »
Boyun kireçlenmesini önlemek adına yapılabilecek egzersizlerde vardır. Özellikle masa başı işlerle uğrasıyorsanız bilgisayar kullanmak örgü örmek gibi gün içerisinde belli egzersizler yapmak kireçlenmeyi önleyecektir. Ayrıca kireçlenme ve boyun düzleşmesi olan kişiler için bitkisel tedavide mevcuttur.

Kekik yağı, zeytin yağı, badem yağı, ceviz yağı ve bulabilirseniz hardal yağı eş miktarlarda olacak şekilde karıştırılmalı. Sonrasında boynunuzda ağrı olan bölgeye yavaş yavaş masaj eşliğinde iyice terapi uygulanmalı. Masajı tamamladıktan sonra bir tülbent yardımı ile kapatılmalı. Mümkünse tülbentin üzerine sıcak su torbası koyularak bölgenin ısıtılması sağlanmalı. Bu işlemler sonucunda kan dolaşımınız hızlanacak ve boyun kaslarınız gevşeyecektir. Bu bitkisel tedaviyi uygularken dinlenmeye dikkat edin.

Bir su bardağı kadar yeşil mercimeği iyice haşlayın. Sonrasında bu yeşil mercimekleri lapa haline gelene kadar iyice ezin. Sonrasında bir çay kaşığı toz karabiber bir çay kaşığı çörek otu ve bir tatlı kaşığı ozon yağı veya zeytin yağı ekleyin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra boynunuzun ağrıyan bölgelerine iyice yedirin. Uygulamayı acı eşiğinizin el verdiği en yüksek sıcaklıkta yapmanız size fayda sağlayacaktır. Sıcağa yeteri kadar dayanıklı değilseniz yukarıda anlattığım gibi etrafına tülbent sardıktan sonra sıcak su torbasıyla da bölgeyi ısıtabilirsiniz. Karışım tam olarak soğuyana kadar o bölgede kalması gerekiyor. Yaklaşık yarım saat sonrasında lapayı çıkararak zeytin yağı ile boynunuza masaj yapın.

gibi. Daha fazlasını site sahibi izni olmadan kopyalamamak adına yazmadım. Kaynak: https://boyunduzlesmesi.shop/boyun-duzlesmesi-bitkisel-tedavisi.html