Gönderen Konu: Dekorasyonun altın kuralları  (Okunma sayısı 7099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Dekorasyonun altın kuralları
« : 19 Mart 2008, 00:47:11 »

Evinizi dekore ederken bazı kuralları bilmeli ona göre hareket etmelisiniz.

* Mobilya seçerken rahatlık ön planda tutulmalı.

* Mobilyalar sağlamlığının yanı sıra aynı zamanda kullanışlı olmalı. Bu nedenle 'L' kanapeler ve geniş koltuklar daha moda.

* Mobilyalar takım olmak zorunda değil. Üçlü bir koltuğun yanına istediğiniz bir tekli koltuğu koyabilirsiniz. Önemli olan bunların bir araya geldiği zaman duvar rengiyle ve yer kaplamasıyla, uyumlu olması.

* Doğru aydınlatma çok önemli.

* Az ışık alan bir mekana, tavandan ya da duvarlardan yansıtılan bir ışıklandırma yapılabilir.

* Kullanılmayacak eşyalar alınmamalı.

* Kumaş seçerken yıkanabilir, leke tutmayan kumaşlar tercih edilmeli.

* Mekanın büyüklüğüne ve ışık alıp almadığına göre renkler belirlenmeli. Küçük mekanlarda, yer ve duvar renklerinin mümkün olduğu kadar birbirine yakın olması, o mekanı daha büyük gösterir.

* Genel olarak açık renkler tercih edilmeli. Göz yoran hardal sarıları, pembeler mazide kaldı.

* Küçük mekanlar ayna kullanılarak büyük gösterilebilir. Ayrıca küçük odalarda çok koyu resimler ya da uzun dolaplar kullanılmamalı. Daha alçak dolaplar ve yatay çizgiler tercih edilmeli.

* Mekanları hayat tarzına göre dekore etmek çok önemli. Çok fazla televizyon izleniyorsa ona göre bir düzenleme yapılmalı.

〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Asfa

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1318
  • Yoℓα giя£η ∂aяa ∂üşмez...
Ynt: Dekorasyonun altın kuralları
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2008, 08:56:03 »
Paylaşım için teşekkürler  kardeşim :)
« Son Düzenleme: 30 Mart 2009, 17:07:55 Gönderen: moderatör »
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

Çevrimdışı i.p.e.k

  • okur
  • *
  • İleti: 79
  • *SaDaKaT FoRuM*
Ynt: Dekorasyonun altın kuralları
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2008, 22:12:25 »
paylaşım için saol
« Son Düzenleme: 30 Mart 2009, 17:08:14 Gönderen: moderatör »
.oOBir ağaçtan bir milyon kibrit çıkar; Bir kibrit bir milyon ağaç yakar... Oo.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: Dekorasyonun altın kuralları
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2008, 23:26:30 »
Ben teşekkür ederim.  :)
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ev Dekarasyonunda Yapılan 9 Hata
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2009, 17:08:08 »
Ev Dekarasyonunda Yapılan 9 Hata

Evinizin istediğiniz gibi olmasını engelleyen, dekorasyonda en çok yapılan hataları biliyor musunuz?
Evinizi kurarken yaptığınız bazı hatalar, istediğiniz sonucu almanızı engeller. İşte evinize her baktığınızda bir şeylerin eksik olduğunu hissettiren 9 hata!

1) Plan yapmamak

Evinizi dekora edeceksenz, hangi eşyayı nereye koyacağınızı ya da hangi eşyalara ihtiyacınız olacağını mutlaka bir liste halinde yazın. Evinizin kaba taslak bir planını çizerseniz elinizdeki eşyaları nerelere koyacağınızı bilirisiniz. Bu size hem çok vakit kazandıracak, hem de eksikleriniz olmasını engelleyecektir.

2) Aydınlatma hataları

Pek çok kişi evini dekora ederken aydınlatmayı pek fazla önemsemez. Fakat aydınlatma en önemli öğrelerden biridir. Aydınlatma yaparken dikkat etmeniz gerek ilk şey, görüş probleni yaratmayacak şekilde ve yeterli aydınlatma sağlamaktır.

İkinci adımda ise okuma yaptığınız ya da çalıştığınız alanların ekstra aydınlatması var. Kitap okuduğunuz veya elişi yaptığınız alanda daha fazla ışığa ihtiyaç duyarsınız.Son adım ise vurgulamak istediğiniz alanları küçük spotlar yardımıyla aydınlatmaktır.

3) Işık ve renk uyumsuzluğu

Renkleri gösteren boya katologlarına baktığınızda, eviniz için en uygun rengi bulduğunuzu düşünebilirsiniz, fakat renk seçiminde evinizin aldığı ışığı da düşünmelisiniz.

Örneğin eviniz kuzey ya da doğu yönündeyse, az ışık alır ve soğuk renkler evinize donuk bir hava verir, bu yüzden sıcak renkleri tercih edin. Aynı şekilde batı ve güney yönlerinde de sıcak renkler çok baskın görüneceğinden soğuk renkleri tercih edebilirsiniz.

4) Odanın ne amaçla kullanılacağını hesaba katmamak

Evinizi döşerken hangi odayı ne amaçla kullanacağınızı göz önünde bulundurun. Örneğin; çocuk odası olarak kullanacağınız bir dodayı koyu ve cansız renklerde döşerseniz, odaya yanlış bir ruh hali katarsınız.

Ya da salonunuzu kırmızı ağırlıklı döşerseniz, çok agresif bir etki yaratabilirsiniz. Odalarınızı boyarken ve içini eşyayla doldururken, renk uyumlarına dikkat etmelisiniz.

5) Oranlara dikkat edin

Ev döşerken amatör kişilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de oranları doğru hesaplayamama… Küçük bir yemek odanız varsa, çok beğenerek aldığınız kocaman bir yemek masası, odanızı küçücük gösterecektir.

Ya da çok beğendiğiniz bir şömine tasarımı, yüksek tavanlı evinizde kaybolup gidebilir. Ya da küçük evinizde kullandığınız büyük desenler algıda sorunlar yaratabilir. Geniş odalarda ise geniş desenler kullanmanın sakıncası yoktur.

6) Çok fazla tarzı karıştırmak

Şu sıralar birden fazla dekorasyon tarzını kullanmak çok popüler, doğru kullanıldığında da oldukça şık ve ferahlatıcı görünür. Fakat bunu yaparken karmaşaya düşerseniz, eviniz çok dağınık ve düzensiz görünecektrir.

Minimal döşenmiş salonunuza, klasik bir kitaplık koyablirisiniz, fakar hem klasik, hem minimal, hem endüstriyel ve başka tarzları bir arda kullanmaya kalkarsanız evinizde kargaşaya neden olursunuz. Doğru dengeyi sağlamak evinizi sil baştan kurmak değil, aksine elinizde var olanlara yeni fonksiyonlar kazandırmaktır.

7) Ses dağılımını göz önünde bulundurmamak

Evinizdeki sert köşeler ve derin noktalar ortamın akustiğini olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden usta dekoratörler bu tarz noktaları genelikle yumuşak aksesuarlarla ya da oval eşyalarla kapatmaya çalışır.

Siz bunun aksine bu noktalrı açıkta bırakırsanız, evinizde yankılanmalara yol açabilirsiniz. Eviniz küçükse bu çok sorun olmayacaktır fakat büyük evlerde hemen dikkat çeker.

8) Renk karmaşası

Artık evlerde bir çok renk birarada kullanılabiliyor. Özellikle pastel renklerin moda olması dolayısıyla neyi neyle uydursam derdi kayboldu. Fakat pastel renklerin çok fazla kulalnımında evinizde donuk bir hava oluşması gibi bir tehlike söz konusu.

Bu yüzden evinizi pastel renklerle döşediğinizde, mutlaka canlı renklerden oluşturulmuş birkaç ayrıntı kullanın. Bu ayrıntılar evinizin canlılığını arttıracak ve donuk olma riskini ortadan kaldıracaktır.

9) Küçük detayları atlama

Bir mekanda kullanılan renkler ve detaylar ne kadar güzel olursa olsun, evi tamamlayan unsurlar, mimari ayrıntılardır. Yani kapı kollarından lamba anahtarlarına kadar her ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor.

Son aşamaya geldiğinizde elinizde neler olduğunu tek tek kontrol edin ve evinizi bireysel değil bütünsellik içinde tamamlayın. Küçük ayrıntılar da olda üzerinde durduğunuz unsurlar, evin içindeki uyumu yakalamak için önemli anahtarlardır. Bu yaklaşımdaki parola ise evinizde sadelik ve uyumu her zaman korumaktır.

habernağme
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2010, 10:51:01 Gönderen: Tuğra »
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı meglla

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: Dekorasyonun altın kuralları
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2009, 02:58:13 »
dekarasyon fikrim kişinin içiylen alakalı bir şey kimi klasik sever kimi modern evin yaşadığı toplumun kültürüne görede değişir her kez ortamına uygun şeyler seçmeli her takım her yere olmuyor ben bu meslektenim işim mobilya koltuk ama çoğu girdiğim evlerde hiç biri birbirini tutmuyor klasik yatak odası modern koltuk sadece ev dekarasyonunda toplumumuz kendi zevkini değil ayşenin yada fatmanın aldığı eşyaları takip ediyor kişi kendi yaşayacağı evi kendi kurmalı ne alayım diye sormamalı her kezi dinleyen sonunda en kötüsünü alır he birde evleri havalandırmamız şart mobilyanın düşmanı nem ve rutubet kumaş bile dayanamıyor :)))

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Şimdi boya zamanı, evinizin havasını değiştirin
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2009, 07:12:16 »


Yaz sıcakları bütün yurdu yavaş yavaş etkisi altına alıyor. Okullar önümüzde hafta sonu tatil olacak. Bu arada gençler için hayati önemdeki sınavlar da bu ay içinde birer birer geride kalıyor. Birçok evde bahar temizliğinin devamı olarak boya badana faaliyetleri başlamış durumda.

Ancak, bazı hanımlar topyekun bir temizlik için sınavların bitip, tamirat ve boya badana işlerinin de hallolmasını bekliyor. Sıcak ve kuru havalarda yapılan boya hem daha iyi kuruyor hem de evin havasını değiştiriyor. Boya, dekoratif güzellik kazandırmanın yanı sıra, bıraktığı kalıcı film tabakası sayesinde çeşitli etkenlere karşı duvar yüzeylerini koruyor.

Dış cephe yüzeylerinde koruma ön planda olması gerekirken, iç cephelerde dekoratif görünüm önem kazanıyor. Bu arada, boya yaparken her boya, astar ve verniğin her çeşit yüzeye uygun olmadığını bilmek gerekiyor. Marshall Boya Teknik Eğitim Yöneticisi Kemal Koç, boyamadan önce hangi parlaklıkta boya seçileceğine karar verilmesi gerektiğini söylüyor. Yarı mat ve parlak boyalarda duvar yüzeylerinizin dolgu çalışmalarının çok iyi yapılmış olması gerektiğine dikkat çeken Koç, "Çünkü boyada parlaklık arttıkça, duvar hatalarını daha fazla gösterecektir. Bunun yanında örtücülüğü (kapaması) yüksek olan, duvarlar kirlendiğinde, rahatlıkla silinebilecek boyalar seçilmeli." şeklinde konuşuyor. Renk belirlerken öncelikle bir renk planı hazırlamak gerekiyor. Bunun için de; mekanı ne amaçla kullanacağınız, odanın ne kadar ışık alıp almadığı, tavan yüksekliği, odanın genişliği gibi hususları değerlendirin. Seçtiğiniz rengi tüm evinize kullanmadan önce, bir miktar uygulayarak, o mekanı en çok kullanacağınız zaman dilimi içinde görerek karar verebilirsiniz. Dar ve karanlık ortamlarda açık renkleri, geniş ve aydınlık yerlerde koyu renkleri tercih edebilirsiniz.

BOYA YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Boyanın koruyucu ve uzun ömürlü olmasındaki etkenler arasında en önemlisi yüzey hazırlamadır. Yüzeylerin sağlam, temiz, kuru, tozsuz, passız, nemsiz ve yağsız olmasına dikkat edin. Varsa gerekli tamiratları bu aşamada yapın.

Parlak yüzeylerde çalışıyorsanız, muhakkak bu yüzeyleri zımparalayın, aksi halde boya, parlak yüzeye iyi yapışmayacaktır.

Boyanmayacak yüzeyleri koruyucu örtüler ile koruma altına alın.

Yüzey ilk defa veya ikinci defa boyanıyor olsa da, boyanın yüzeye daha tutunabilmesi, muhtemel yüzey hatalarının bir kısmını kapatabilmek, düzgün ve homojen bir yüzey elde etmek ve boyadan tasarruf etmek için astar kullanın.

Yüzey ilk defa boyanacaksa, şeffaf astar, ikinci kez boyanacaksa örtücü astar tercih edilmelidir.

Boya ne çok kalın ne de çok ince sürülmemelidir. Kalın uygulamalarda, boyanın geç kuruyacağı ve kırışacağını unutmayın. İnce uygulamalarda ise, boyaların koruyuculuk özellikleri ile örtücülük (kapatma) değerlerinin azalacağını hatırınızda tutun.

Bir önceki katın kuruduğundan emin olmadan diğer kat uygulamasına geçmeyin.

Önce tavanı, ardından duvarları son olarak da kapı ve pencereleri boyayın.

ZAMAN
ABDULLAH ÖZYURT ADANA
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Duvar Saksıları
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2009, 16:59:29 »


〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Nev Bahar

  • okur
  • *
  • İleti: 70
Mekanım dar diyenlere 15 öneri ...
« Yanıtla #8 : 20 Haziran 2009, 21:08:55 »


Küçük metrekareli mutfak ya da banyoyu kullanışlı hale getirmek aslında çok kolay. Size küçük gelen yerleri daha verimli kullanmanızı sağlayacak 15 ipucu sunuyoruz şimdi size:
 

Duvarlarda kullanılacak beyaz renk ve geniş aynalar, her iki mekânı da daha geniş gösterir. İşte ferah bir banyo ve mutfağa kavuşmanın 15 pratik yolu.

1. Mekânı daha iyi kullanabilmek ve depolama ünitelerine daha fazla yer ayırabilmek için dolaplarınızı tavana kadar yükseltin.

2. Mutfaktaki atıl alanları raf ya da çekmeceli dolaplarla değerlendirebilirsiniz. Bu üniteler, hem dağınıklığı ortadan kaldırmanıza yardımcı olur hem de sıcak ve samimi bir atmosfer yaratır.

3. Küçük bir mutfağı geniş göstermenin en etkili yolu depolama ünitelerinde, duvarlarda ve zeminde beyaz rengi tercih etmektir.

4. Tezgâhta, davlumbaz, evye ve bataryalarda paslanmaz çelik ya da krom elemanları kullanmak, ışığı yansıttığından mekâna daha aydınlık bir görünüm kazandıracaktır. Dolap kapaklarındaki cam yüzeyler ve ayna efektleri de aynı etkiyi verir.

Tavana kadar dolap

5. Klozet rezervuarınızın üzerini ahşap bir üniteyle kapatabilir ve tavana kadar yükselteceğiniz üniteyi de dolap olarak kullanabilirsiniz.

6. Dolaplarınızın içine monte edilebilen pratik ve işlevsel çözümler yer kaybınızı önleyecektir. Örneğin, tencerelerinizi ve tabaklarınızı düzenli bir biçimde dizebileceğiniz metal üniteler çok işinize yarayabilir.

7. Dolaplarınızı akıllıca yerleştirmeye özen gösterin. Tabaklar, tencereler ya da daha farklı elemanlar için ayrı bölümler yaratın ve kullanmadığınız eşyalardan bir an önce kurtulun.

8. Tezgâhtaki notlar, yazılar vs. mutfakta kalabalık bir görünüm yaratır. Bunu önlemek için mutfak kapısının hemen arkasına bir pano asın ve ortalığa dağılmış ıvır zıvırdan kurtulun.

9. Mutfağınızın ışıktan mümkün olduğunca fazla yararlanabilmesi için pencerelerinizde, ışık geçirgen stor perdeler ya da jaluzi gibi açık renklerde ve sade bir tasarım tercih edin.

10. Duvara monte edilen bir lavabo ve asma klozetler, banyonuzu kesinlikle olduğundan daha geniş gösterecektir. Banyoda ağır ve kalın hatlı mobilya ve dolaplar yerine daha hafif ve ince hatlı olanları tercih edin.

Açık renk ferahlıktır

11. Banyonuzu olduğundan daha geniş göstermek için açık renklerden faydalanın. Duvarlarınızda ve dolaplarınızda beyaz tonlarını tercih edebilirsiniz. Banyoya hareket ve canlılık kazandırmak istiyorsanız, banyoyu çevreleyen renkli bir bordür kullanın.

12. Banyonun bir bölümünü ya da bir duvarı çarpıcı bir renkle ön plana çıkarabilirsiniz. Bu mekâna derinlik kazandıracağından mekânın olduğundan daha geniş görünmesini sağlar. Örneğin, banyonuzun duvarlarında 30x30 cm. büyük karolar tercih ettiyseniz, duş bölümünün duvarlarını mozaikle kaplayın. Duş bölümü bu şekilde farklı algılanarak daha geniş görünecektir.

13. Yuvarlak hatlı bir lavabo küçük bir mekânda hem yer kaybını önler hem daha rahat kullanım sağlar.

14. Banyonuzun daha geniş ve ferah görünmesini istiyorsanız, düşük voltajlı ve dimerli halojen lambaları deneyin.

15. Cam, krom veya parlak seramik gibi yüzeyler ışığı yansıtacağından banyonuzu daha ferah algılatacaktır. Duş kabininiz mümkün olduğunca sade bir biçimde düzenlenmeli. Bunun için, yere yakın ve yükseltisi olmayan bir duş teknesi tercih etmelisiniz. Bu arada kabin kapaklarının da alçak olmasına özen gösterin.

Sabah
Aldırma yürü!
Göğsüne yüreğinden başka muska takma. Nebi (Aleyhissalatu Vesselam) klavuzun, İman sermayen, amel azığın, sevgi yakıtın, Ahlâk karakterin, edep aksesuarın, Merhamet sıfatın, şeref ve izzet adın olsun...
{ Halil Cibran }