Gönderen Konu: Dere otu..  (Okunma sayısı 5579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Himmet

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 849
Dere otu..
« : 28 Haziran 2007, 18:50:56 »

İnek sutunde 117 miligram kalsiyum bulunurken, dereotunda bu oranın 208 olmasi,
dereotunun sütün alternatifi olarak görülmesine neden oluyor.

İstanbul Universitesi Cerrahpasa Tıp Fakultesi Çocuk Bölümü Metabolizma ve Beslenme
Bilim Dali Başkani Prof. Dr. Ahmet Aydin, sütün alternatifinin dereotu olduğunu soyledi.

Adana Otizm Derneği'nin düzenlediği 'Otizm Hastalığı'nın Tedavisi ve Beslenme' konulu
konferansta konusan Prof. Dr. Ahmet Aydin,sutun kalsiyum bakimindan en zengin besin olmadigini belirterek,
"Dereotu sutten daha fazla kalsiyum iceriyor. İnek sutunde 117 miligram kalsiyum bulunurken, dereotunda bu oran 208'dir.

Ayrica dereotu magnezyum ve potasyum bakimindan zengin olmasi bakimindan da kemik sagligina daha
faydalidir" dedi.
Prof. Dr. Aydin, dunyada en cok sut tuketen ulke olan ABD'de, yine dunyada en cok osteoporoz rahatsizliginin
oldugunu bildirdi.
Prof. Dr. Aydin, cocuklarin ve anne- babalarin kemiklerininkuvvetli olmasi icin mutlaka dereotu tuketilmesini onerdi.

İsvec'te yapilan bir calismada 50- 85 yaslarindaki menopoz sonrasi kadinlarda sut tuketimi fazlalığının
kırıkları azaltmadığının saptandığını kaydeden Prof. Dr. Aydin, soyle konustu:
"Benzer sekilde ABD'de hemsireler uzerinde yapilan arastirmada gerek sut, gerekse sut disi kalsiyum tuketimi
fazlaliginin kalca kiriklarini azaltmadigi tespit edilmistir.
Cocuklarinizin ve kendinizin kemiklerinin kuvvetli olmasi icin mutlaka dereotu tuketin.
Dereotundaki magnezyum ve kalsiyum kemik gelisimi icin oldukca onemli bir mineraldir.
Her ineğin sutu kendi yavrusunadir. 5- 6 milyon yillik insanlik tarihinin
sadece son 10 bin yilinda insanlar baska hayvanların
sutunu icmislerdir.

Kendi annelerinin sutunu ise sadece hayatlarinin ilk 2 yilinda içerler, daha sonralari hic sut tuketmezlerdi.
Fosil incelemeleri, tas devri insanlarinin kalın ve kırığa direncli saglam kemiklerinin oldugunu gostermektedir.
Bu devre ait kemik orneklerinde osteoporoz yok denecek kadar azdir.
Bunun nedeni de o devirde insanlarin sutten ziyade, daha cok yesil sebze, ot turu yiyecekler tuketmesindendir."
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Dere otu..
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2007, 18:54:26 »
İlginç.Süt yerine bol bol dereotu mu tüketsek ne. :lol:

Teşekkürler Himmet kardeş.

Vuslat Yolcusu

  • Ziyaretçi
Dere otu..
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2007, 19:29:33 »
Alıntı yapılan: "fatihan"
İlginç.Süt yerine bol bol dereotu mu tüketsek ne. :lol:

Teşekkürler Himmet kardeş.
:x

Çevrimdışı Himmet

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 849
Dere otu..
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2007, 10:37:34 »
Cümlemizden inşaAllah..

Neden olmasın? Ama ihmal etmeden her gıdayı tüketirsek inşaAllah bizim için daha hayırlı olur.. :)

Bu yazıyı aslında dereotu sevmeyenler içinde eklemiştim.
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Dere otu..
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2007, 11:42:04 »
Alıntı

Neden olmasın? Ama ihmal etmeden her gıdayı tüketirsek inşaAllah bizim için daha hayırlı olur..  


Doğru her gıdadan yeteri kadar istifade etmek lazım.

Amma dereotu daha ucuz yahu :lol:

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Dereotu, Sindirimi Kolaylaştırıyor
« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2011, 13:14:34 »
Dereotu, Sindirimi Kolaylaştırıyor



Kendine has keskin, aromatik kokusu ile salatalarda, çorbalarda, soslarda, balık ve et yemeklerinde severek kullandığımız bir sebzedir dereotu. Aynı zamanda böbreklerimizin de vazgeçilmez dostudur.
 
Eski çağlardan beri özellikle turşularda koruyucu ve bozulmayı önleyici etkileri nedeniyle, kuru tohumları turşu, pasta, ekmek, çorba yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır.
 
Dereotu 100 yıldan beri Çin'de yapılan doğal ilaçlarda, sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı kullanılmaktadır. e-kolay'ın haberine göre Romalılar ise dereotu tohumlarını sindirimi kolaylaştırmak için çiğnemekteydiler. Özellikle çocuklardaki sindirim problemlerinde anason gibi sindirimi kolaylaştırıcı diğer bitkilere nazaran daha hafif olması nedeniyle tavsiye edilmektedir.
 
Gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettirici özelliklerinden dolayı dereotundan, geleneksel halk ilaçlarında yararlanılmaktadır. Dereotunun tohumları kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.
 
Dereotunun tohumu, bal ile şerbet yapılarak içilirse kusmayı kolaylaştırmaktadır. Nefesinizi açmak ve kötü kokulardan arınmak için yarım ya da bir çay kaşığı dereotu tohumunu çiğnemeniz yeterlidir. Tohumlarından yapılan çayın, bağırsak yanmaları, karın ağrıları ve idrar yapamama gibi durumlarda fayda sağladığı bilinmektedir.
 
Salatalarda sıklıkla kullanılan taze yaprakları iştah açıcıdır. Aynı zamanda sindirime yardımcı ve idrar söktürücüdür. Damarları açma, kan dolaşımını kolaylaştırma ve düzenli tüketilmesi durumunda, emzikli kadınların sütünü artırma gibi özellikleri de vardır. Dereotu temel yağ asitleri bakımından zengindir. Antioksidan özelliği de bulunmaktadır.
 
Boşaltım sisteminde enfeksiyonlara neden olan Escherichia Coli bakterisine karşı savaşma özelliği bulunmaktadır. Bu amaçla banyo suyunuza, tülbende sarılmış 1 çay kaşığı silme dereotu tohumu yağı atmalısınız. Dereotu tohumlarının, sindirim sisteminde ishale neden olan birçok bakteriye karşı da vücudu koruma özelliği vardır.
 
hastane.com.
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı samsunlu-55

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 36
Ynt: Dere otu..
« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2011, 14:36:00 »
emeğine sağlık çok yararlı bilgiler verdin için teşekkürler