Gönderen Konu: Dua nedir?  (Okunma sayısı 3594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebuzerr

  • okur
  • *
  • İleti: 72
Dua nedir?
« : 23 Temmuz 2006, 16:25:27 »

-Dua, islam'da vardır, gerçektir.
 - Dua, mü'minin Rabbi ile iletişim kurma halidir. Kul ister. Rabbi uygun bulursa o anda veya sonraki bir tarihte cevap verir. Kimi zamanda cevap ahirete kalır. Doğrudan ahirete yönelik olan duaların sonucu da ahirette görülür.
 - Dinden yüz çeviren ya da ilahi mesaja kalbi kapalı bulunan kişi için yapılacak duanın bir yararı olmayabilir. Nitekim bir takım peygamberlerin en yakınları için yaptığı bazı duaların geri çevrildiği Kur'an'da bildirilmektedir. Nuh (as)'ın oğlu ve Lut (as)'ın eşi için yaptığı dualar buna örnek verilebilir.
- Dua okuyarak tedavi şekline "rukye " denir.
- Cebrail (as) peygamber Efendimize rukye yapmıştır. İmam Müslim Hz. Aişe (r.anhe)'den şu  
rivayeti zikrediyor. Resulullah hastalandığı zaman Cebrail (as) O'na -  Bismillah, Allah sana her hastalıktan şifa versin. Ve hased ettiği zaman hased eden, her göz sahibinin ( göz değmesi ) şerrinden seni beri kılsın - diyerek rukye tedavisi yapardı diye.
 - Tıbbın ilaç bulamadığı konularda Efendimizin sünnetine uyarak Kuran ayetleri okunur, anlamını bildiği dualarla Allah'tan şifa istenir.
 - Peygamberimizin şu buyruğu unutulmamalıdır " Allah hiçbir dert göndermemiş ki, dermanını da göndermesin "
 - Okumakla tedavi yanlış anlaşılmamalıdır. Okumakla tedavi ruhi hastalıklara faydalı olmakla birlikte, cismani hastalıklar da da en azından moral kazandırır. " Bir adamın ayağında çıban çıkmıştı. Defalarca o çıbandan ameliyat oldu. Yine de çıban iyi olmamıştı. Sonra faziletli bir insan ona bir defa okudu. Bir daha gerekmez, Allah'ın izniyle kurur gider dedi, öyle de oldu. Allah'ın izniyle çıban kurudu kayboldu. Görülüyor ki, tıp bunu tedavi edememişti. Yeterki okuyan muhterem, faziletli bir insan olsun. Bu işin istismarını yapanlardan kaçınılsın. Çünkü onların faydası değil, zararı olur.
 - Şunu da unutmamak lazım, doktor, ilaç veya başka şeyler ne olursa olsun birer vesiledir. Çünkü şifayı veren sadece Allah'tır. Aksi inanış şirktir. Falanca doktor beni iyileştirdi veya falanca hoca okudu iyileştirdi gibi sözler sakıncalıdır, şiddetle kaçınılması gerekir.
 - Şu tavsiyelere uyulması menfaat icabıdır; Nazardan ve diğer tehlikelerden sakınmak için sabah evden çıkarken - veya  vakit buldukça devamlı okunursa - (ihlas, felak, nas ve ayetel kürsi ) surelerini okuyarak çıkılırsa ve tüm mahlukatın şerrinden Allah'a sığınılırsa, Allah'ın izniyle her türlü şerden korunmuş olur. Allah'tan başka şeylere ve sığınaklara gerek yoktur...
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2008, 21:03:36 Gönderen: mystic »