Gönderen Konu: Elmanın şaşırtıcı 6 kullanım alanı  (Okunma sayısı 3992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Elmanın şaşırtıcı 6 kullanım alanı
« : 22 Ekim 2009, 03:22:59 »

Günde bir elma yemenin sağlığınız için tahmininizden daha fazla iyi olduğu önceki araştırmalarda kanıtlanmıştı. Ancak, elmanın yemek dışında evinizde farklı alanlarda da kullanılabileceğini biliyor musunuz?

İşte Reader's Digest dergisinde yer alan, elmanın sıradışı 6 kullanım alanı:

1. Sulu bir tavuk kızartmanıza yardım eder: Eğer kızarmış tavuğunuz fırından dolayı kuruyorsa, bunu dert etmeyin. Bir sonraki seferde, tavuğunuzu fırın tepsisine yerleştirmeden önce tavuğun içine bir elma sıkıştırın. Tavuk piştiği zaman, meyveyi çıkarıp çöpe atın,lezzetli ve kuru olmayan tavuğunuz yenmeye hazır olacaktır.

2. Keklerinizi taze tutuyor: Ev yapımı ya da marketten aldığınız keklerinizin ömrünü uzatmanın en basit ve etkili yolunu bilmek ister misiniz? Keklerinizi sakladığınız kaba yarım elma koyun. Bu kekin nemini oldukça uzun süre içinde tutmasına yardımcı olacaktır.

3. Yeşil domatesleri olgunlaştırıyor: Bir deste yeşil domatese sahipseniz bunları yemek için bir an önce olgunlaşmalarını istersiniz. Domateslerin hızlı bir şekilde olgunlaşması için elmalarla birlikte birkaç gün kese kağıdında bekletin. En iyi sonuç için oran ise kese kağıdında bir elma için 5-6 domates bulunmasıdır.

4. Sertleşen kahverengi şekerinizi yumuşatır: Kahverengi şekerin neme maruz kaldığında sertleşmek gibi sinir bozucu bir alışkanlığı var. Kendinden kapanan plastik poşet içine kahverengi şekerinizle birlikte bir elma yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca kapattıktan sonra bir ya da 2 gün bu poşeti kuru bir yere bırakın. Şekeriniz, tekrar kullanabileceğiniz kadar yumuşayacaktır.

5. Çorbalarda ve tencere yemeklerinde fazla tuzu alır: Yemeğinize ya da çorbanıza yanlışlıkla fazla tuz attığınız zaman, tencereye birkaç elma (ya da patates) dilimi doğrayın. 10 dakika kadar piştikten sonra dilimleri alın. Böylece, yemeğinizin aşırı tuzunu elma dilimleri çekecektir.

6. Dekoratif bir şamdan yapabilirsiniz: Sofranıza doğal şamdanlar yaparak, samimi bir hava verebilirsiniz. Meyvelerin göbeğini çıkarma aleti kullanarak, büyükçe birkaç elmanın içine dörtte üç büyüklüğünde çukur oyun. Her deliğin içine uzun dekoratif mumlar yerleştirin. Elmaların çevresini birkaç yaprakla ya da çiçeklerle süsleyin.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Kronik hastalıklara birebir
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2010, 01:37:37 »



Bu meyve kronik hastalıklara iyi geliyor. Özellikle öğün aralarında bol bol tüketin...
   
Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Gıda ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saime Küçükkömürler, elmanın kronik hastalıkların görülme riskini düşürdüğünü belirtti.

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Gıda ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saime Küçükkömürler, yaptığı açıklamada, besinlerin tarihsel geçmişi ve halk kültüründe yer almasının insanların besin, sağlık konusundaki deneyimlerinin sonucu olduğunu ifade ederek, ''İnsanlar tükettikleri besinlerin sağlık üzerine olumlu etkilerini gördükçe o besinleri beslenmede, halk hekimliğinde ve sözel kültürde kullanmışlardır'' dedi.

Elmanın dünya genelinde halk hekimliğinde ve sözel kültürde yer alan besinlerin başında geldiğini belirten Küçükkömürler, ana vatanı Orta Asya ve Kafkasya olan elmanın Türkler tarafından çok eskiden beri tüketildiğini anlattı.

Anadolu'da Romalıların hüküm sürdüğü dönemlerde elma üretiminin çok yaygınlaştığını ifade eden Küçükkömürler, ''Roma tanrılarının elma ve diğer meyvelerle onurlandırıldığı, Roma mutfağında ve tıpta da elmanın önemli bir yere sahip olduğu bilinmektedir. Günümüzde de elma ekolojik şartların uygunluğu ve gen merkezi olması nedeniyle Anadolu'nun birçok bölgesinde yetişmektedir'' diye konuştu.

Elmanın sağlık yönünden birçok faydası olduğunu vurgulayan Küçükkömürler, şunları kaydetti:

''Yapılan çalışmalarda elmanın kanser, astım, kardiyovasküler hastalıklar gibi kronik hastalıkların görülme riskini düşürdüğünü, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği görülmüştür.

Elma üzerine yapılan araştırma sonuçları da dikkate alındığında, düzenli sebze ve elmayı da içeren meyve tüketimi kronik hastalıklardan korunmaya ve sağlığın sürdürülmesine yardımcı olabilir.

Elma birçok meyveye göre kolaylıkla taşınmakta ve güzel bir şekilde yıkanmışsa her ortamda tüketilebilir. Özellikle öğün aralarında tüketilmesi önerilmektedir. Piyasada elma ekstrası, kapsülü, özü gibi isimlerdeki ürünler yerine taze elma tüketimine önem verilmelidir.''

.iyilikguzellik
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı müjde_ci

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 149
Elmayı nasıl Bilirsiniz?
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2010, 14:03:52 »
Yaratıcının insana gönderdiği her hediyenin içinde farklı şifalar var.
Hangi hediyenin paketini açsak başka bir aleme götürüyor bizleri.
Bu şaşırtıcı alemlerden biride elma.Elmanın yüzlerce faydasından birkaçı şöyle:
Öğle yemeklerinden önce yenen tek elma, bağırsakların çalışması için yeterli.
Çünkü elmanın, bağırsaklardaki bakteri üretimini ayarlayarak uzun vadede hazmı kolaylaştırıcı bir özelliği var.
Yemekten sonra yenen sert elma çiğnenirken aynı zamanda diş minelerini de temizlediği için çürümelere karşı yararlı.
Gece yatmadan önce yenen bir elma neredeyse uyku ilacı kadar tesirli 18. yüzyılda Christan Wilhelm Hufeland
adlı bir doktor bunu hastalarına ilaç olarak tavsiye ediyordu.
Ve bu sayede düzenli bir uykuya kavuşan hastaları arasında Goethe, Schiller,Fichte ve Jean Paul gibi ünlülerde vardı
(takvim yaprağında okudum paylaşmak istedim) l5))
pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Güçlü Bir Hafıza İçin Elma Suyu İçin
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2012, 18:37:45 »
Yapılan araştırmalar, elma suyunun Alzheimer ve zihinsel faaliyetleri tetikleyen hastalıkların tedavi sürecini olumlu etkilediğini gösteriyor. C ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan elma suyunun hafızayı güçlendirerek, beyine zarar verebilen toksik maddeleri etkisiz hale getirdiği belirlendi.

Son yıllarda giderek yaygınlaşan Demans (bunama) ve Alzheimera yakalanma riski, stres ve yaşlanma süreci ile birlikte hız kazanıyor. Uzmanlar bu hastalıklara karşı, stresi ve yaşlanma etkilerini azaltması nedeniyle, antioksidan, C ve E vitamini yönünden zengin olan elma suyu tüketiminin artırılmasını öneriyor.
 
Anti oksidan özelliği bulunan elmanın, kalp damar hastalıkları, prostat kanseri, felç riskini azaltmanın yanı sıra Alzheimer ve Demans gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkları büyük oranda önlüyor.
 
Elma ve elma suyunda bol miktarda demir ve fosfor bulunuyor. Demir, beyin fonksiyonlarının faaliyetlerinde kullanılırken, fosfor ise zihinsel faaliyetlerin etkinliği için enzim yapısına katılıyor..
 
Elma ve elma suyunda bol miktarda bulunan ve beyin faaliyetlerinde kullanılan en önemli minerallerden demir, beyinde pıhtılaşmayı önleyici özellik taşıyor. Elma veya elma suyu beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini azaltıyor. C ve E vitaminleri yaşlanma ve yaşlanma sonucu ortaya çıkan birçok kronik hastalıkla mücadele ediyor. Elma ve elma suyu güçlü bir hafıza için en önemli besinlerden birisidir.

Prof. Dr. Neriman İnanç- saglikveyasamdergisi
〰〰〰〰🐠