Gönderen Konu: Foto-safari, sandal gezisi ya da dağcılık... Saklı köşeler sizi bekliyor  (Okunma sayısı 4192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892



Tatilinizi gözlerden ırak, sessiz ve sakin bir ortamda geçirmek istiyorsanız size birkaç önerimiz olacak. Adı pek bilinmeyen 'Saklı Cennetler'de hem dinlenip hem de eğlenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken önce nasıl bir tatil istediğinize karar vermek... Sonrası kolay! İşte size hem deniz hem de yayla tatilleri için seçenekler...

Bakacakkadı'da foto-safari

Zonguldak deyince kömür madenlerini değil, topraklarının yarıdan fazlasını kaplayan yeşil dokuyu hayal edin, hâlâ keşfedilmeyi bekleyen iğne ve yayvan yapraklı ağaçları ve çok zengin bir orman altı bitki örtüsünü... Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri sayılan Bakacakkadı beldesi şehirdeki ilk durağınız olabilir. Gökçebey ilçesine bağlı belde, yemyeşil bir orman içindeki tatil köyüyle huzurlu günler vaat ediyor. Köyde, ağaçların ve odunsu bitkilerin yetiştiği bir tür botanik bahçesi var. İsteyen yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilir, isteyen balık tutabilir. Tren sevenler için küçük bir hatırlatma; beldenin ortasından tren geçiyor.


Ağaçların da müzesi olur

Türkiye'nin en büyük blok ormanlarından biri Karabük'teki Yenice Ormanları... Batı Karadeniz Bölgesi'nde, yaklaşık 75 bin hektarlık bir alanı kaplayan orman, tropik bölgeler dışında dünyada pek az ormanda görülebilecek ağaç türünü barındırdığı için 'ağaç müzesi' olarak nitelendiriliyor. Karabük'e karayolu ile Ankara-İstanbul otoyolunun Gerede sapağından ayrılarak ulaşılabilir. Yenice ile Karabük arası 33 kilometre. İlçede her yıl ağustosun ikinci haftası "Zümrüt Yenice Göktepe Şenlikleri" yapılıyor.




Sarısu, Karadeniz'e bir sandal uzaklıkta

Sakince süzülüp gelen bir dere; Sarısu Deresi... İçinde yüzen tatlı su balıklarıyla, Karadeniz sahilinde akıyor... Adını dereden alan Sarısu, Kandıra'ya 8 km uzaklıkta, derenin Karadeniz'le birleştiği yerde kurulmuş bir sahil köyü. Kumsal ve sahile ulaşmak için sazlarla kaplı dereyi sandalla geçmeniz gerekiyor ki işin güzelliği de burada zaten. Köyde kamp alanları var.



Dağcılığın yeni adresi Ballıkayalar

İzmit'in Tavşanlı köyü yakınlarında yer alan Ballıkayalar Vadisi ve içindeki Ballıkayalar Tabiat Parkı, tırmanma tutkunları için uygun kayalara ve yürümeyi sevenler heyecan verici bir parkura sahip. Park içinde, atmaca, alaca karga, erkemez, hüthüt, tarla kuşuna rastlamak mümkün. İstanbul'a 45 dakika uzaklıkta. Gebze'yi geçtikten yaklaşık 4 km sonra (solda yeşil kubbeli bir cami göreceksiniz) Tavşanlı köyü sapağından sağa saparak ulaşabilirsiniz. Kafa dinlemek için ideal bir mekan; ama ayağınızda dağ tepe gezmek için uygun bir ayakkabı olursa...


Gölyanı, Uzungöl'e rakip

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde yakın zamana kadar pek bilinmeyen, şimdi de ikinci Ayder olacak, dağ başına disko kurulacak diye korkulan bir tabiat harikası var: Gölyanı Yaylası... Otantik yayla evleri, gölü ve ladin ağaçlarından oluşan ormanlık alanlarıyla görenleri büyüleyen Gölyanı, eko turizmin yeni gözdelerinden. Yaylaya giderken Yeşilpınar köyünün merkezinden Mollaoğlu Mahallesi'ne doğru saparsanız yolu kısaltmış olursunuz. Yaylaya varınca At Tepesi'ne çıkın, manzarayı görün ve Uzungöl'ü aramayın.


İki güzel köy: Kıyıköy ve Kastro

Trakya'nın Karadeniz kıyısında pek bilinmeyen iki güzel koyu Kıyıköy ve Kastro. Kırklareli sınırları içerisindeki Kıyıköy ve Kastro İstanbul'a bir buçuk saat uzaklıkta. İstanbul-Çerkezköy-Saray istikametinden sonra başlayan ve Yıldız Dağları'nın arasından geçerek, kıvrım kıvrım uzanan yolun sonunda varılan bir sahil köyü Kıyıköy. Kastro'ya ise Kıyıköy'ün hemen yanında bulunan ancak ormanın içerisinden geçen kıvrımlı dağ yolundan ulaşılabiliyor.

Ayder Yaylası

İnsanı büyüleyen güzelliğiyle yazın serinlemek isteyenler için en büyük alternatif Ayder Yaylası. Rize-Artvin arasında Çayeli'ni geçince Karadeniz'in hırçın sularını bırakıp Fırtına Deresi'nin denizle buluştuğu noktada karşınıza çıkıveriyor Ayder vadisi. Ayder'e varmak için sabırsızlanmamak elde değil. Ancak Fırtına Vadisi üzerindeki Çamlıhemşin'de bir mola verin. Sonra kemerli köprüleriyle, yüzyıllardır insanların iç içe olduğu dereyi takip etmeye başlayın. Derin bir yarın ortasından akan nehri izleyerek bin bir çeşit ağaç ve rengarenk çiçek arasında Ayder biraz yukarıda. Ayder'e çıkarken özellikle sağ tarafı takip etmeye özen gösterin. Çünkü 300-400 metre aralıklarla akan şelaleler sanki sizi içine çekecek gibi çağıldıyor... Bölgeye özgü dağ evleri, çay toplayan köylü kadınların telaşı ve ilkel teleferikler görülmeye değer.

Dikili; gözden uzak güzellik

Dikili ilçesi İzmir'in yaklaşık 120 km kuzeyinde yer alıyor. Meşhur Sarımsaklı plajından sonra yola devam ediyor ve sakin ve huzurlu bir Ege kasabasıyla buluşuyorsunuz. İlçe, tarihî ve turistik yerleri, denizi, kumu, güneşiyle civardaki şöhretli ilçelerden daha avantajlı görünüyor; çünkü daha kendi halinde yaşıyor. Ailecek tatil yapmak isteyenler için güzel bir tercih olabilir. Deniz kenarında gezebilir, sakin ve temiz plajlarında serinleyebilirsiniz. Diskolu, barlı, bol eğlenceli otellerden hoşlanmayanlar için çok güzel aile pansiyonları bulabilirsiniz. Merdivenli köyündeki gölü görmeden, temiz havasında piknik yapmadan dönmeyin.

 ZAMAN
ÖZGE YALIN
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı hizmetci

  • yazar
  • ****
  • İleti: 551
  • Evladim sen dogru ol, egri belasini bulur
türkiyemizin hertarafi görünmege deger ama maalesef her istedigimizde gidemiyoruz ne mutlu türküm diyene
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.