Gönderen Konu: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"  (Okunma sayısı 36044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı medine622

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #15 : 28 Temmuz 2013, 21:18:11 »

Ama malisef heryerde satılmıyor.Dört gözle beklıyoruz zonguldakta satılmasını.

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #16 : 29 Temmuz 2013, 15:09:52 »
Ama malisef heryerde satılmıyor.Dört gözle beklıyoruz zonguldakta satılmasını.


İstanbul'da bile bulmak zor. :(
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı omur

  • ömür
  • yazar
  • ****
  • İleti: 651
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #17 : 30 Temmuz 2013, 02:29:26 »
Hassas olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bir kardesimiz hocaefendilerin bile bu konuda zaaf gösterdiklerini yazmış. Her ne kadar bu sıfatta ki kardeşlerimizin bu konuda hassasiyet göstermelerini beklesekde, burada bunu zikr etmenin ne faydası olabilir? Böylesine önemli bir konuya dikkat ederken,  bu konuda gerekli itinayı göstermeyen gösteremeyen kardeşlerimizin arkasından konuşmamaya da aynı hassasiyeti gösterelim. Bir taraftan kazanıp diğer taraftan kayb etmeyelim.  Rabbim tüm kardeşlerimize helal ve temiz rızk ile rızklanmayı nasib etsin.

Çevrimdışı azizistanbul

  • yazar
  • ****
  • İleti: 677
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #18 : 31 Temmuz 2013, 19:33:15 »
gıybet malum kişilerin ardından olur. belli bir hatanın ve günahın veya kusurun isim verilmeden ima edilmeden eleştirilmesi insandan birşey götürmez.


 Ayrıca bu meselenin önemli olduğunu ancak önemli olduğunu bildiği halde bazılarıın uygulamadığını söylemekteki muradımız şudur ki : Bazı kardeşlerimize kuru yolma meselesinin ehemmiyeti anlatıldığı zaman şurdaki şu şahıs burdaki bu şahıs ta hazır tavuk tüketiyor diyerek mukabele ediyor ve sanki mesele o kadar önemli  olmadığı kanaatına ulaşıyorlar. Biz bunun yanlış olduğunu kim tüketirse tüketsin kuru yolma olmayan tavukları yemenin doğru olmayacağını vurgulamak istedik o kadar.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #19 : 01 Ağustos 2013, 01:56:48 »
1- Helal lokma YE !!!
Manevi kariyer yolcusunun pusulası manevi kalbidir. Manevi kalbin gıdası da füyuzat-ı ilahi(feyiz ve nur-u ilahi)dir. Füyuzat-ı ilahi geldikçe manevi kalb doğru istikamet(sırat-ı müstakim)’i gösterir. İnsan vücuduna şüpheli bir lokmanın girmesi füyuzatın kesilmesine; füyuzatın kesilmesi kalb(letaif”kalb, ruh, sır, hafi, ve ahfa”)’in durmasına, kalbin durması da manevi hastalığa sebeb olur. Vücuduna şüpheli lokma giren mümin; pusulası yanlış istikameti gösteren, yolda kalmış hasta bir yolcuya benzer. Manevi kariyer yolcusunun bu halin başına gelmemesi için haram lokma yemekten kaçınması icabettiği gibi şüpheli şeylerden de kaçınması icabeder. Bilhassa bu kadar çok şüpheli gıdanın var olduğu zamanımızda kendisinin yaptığı veya çok iyi bildiği kimselerin yaptığını yemesinden başka çare yoktur.

Şâh-ı Nakşibendî (k.s.) Hazretleri, buyurdular ki: "Yenilecek bir gıda, bir yiyecek, her ne olursa olsun gaflet içinde, gadapla veya istemeyerek hazırlansa, tedarik edilse, onda hayır ve bereket yoktur. Zira ona nefs ve şeytan karışmıştır. Böyle bir yiyeceği yiyen kimsede, mutlaka çirkin ve hoş olmayan netice meydana gelir. Gaflete dalmadan hazırlanan ve Allâhü Teâlâ'yı düşünerek yenen helâl ve temiz yiyeceklerden hayır meydana gelir. İnsanların sâlih ameller işlemeye muvaffak olamamalarının sebebi; yemede ve içmede bu husûsa dikkat etmediklerinden ve ihtiyatsızlıktandır. Her ne hâl olursa olsun, bilhassa namazda huşû' ve hudû' halinde bulunmak, zevkle ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek; helâl lokma yemeye, Allâhü Teâlâ'yı hatırlayarak yemeği pişirmek ve yemeği Allah (c.c.)'ın huzûrunda imiş gibi yemeğe bağlıdır. Vücûduna haram lokma karışmış olan kimse, namazdan tat alamaz."

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #20 : 01 Ağustos 2013, 04:20:08 »
Yapılamayanlar, eksikler söylenmeli'ki, ikaz,uyarı vazifesi yerine gelsin...

Bugün Radyo da (samanyolu radyo) olabilir, Burc Radyo olabilir, bir reklam duyunca dikkatimi çekti Er piliç kuru yolum diye reklam yapıyordu, linkini veriyorum. ne dersiniz... uygunmudur...

http://www.erpilic.com.tr/tr-tr/uretim-sureci/kesim-sureci.aspx

Çevrimdışı eginli

  • yazar
  • ****
  • İleti: 709
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #21 : 22 Ocak 2014, 01:44:20 »
bu er pilicin reklamindan, yanliz youtube da izledigimde günde 400 bin pilic kesiminden bahsediliyordu, burdaki reklamda ise bunlarin elle kesildigi belirtiliyor, acaba bir kismi elle ve büyük bir kismi makinelerlemi kesiliyor...tabi ayrica sicak buhar ne kadar kuru yolum sayilir, oda ayri bir soru... aslinda maksat sorun cikarmak degil... kuskuya mahal birakmamak...

belkide en itimat verecek husus o kesim merkezine yakin biryedeki hocalarimizdan bilgi almak olsa gerek...


Helal Kesim
 
Kesim Süreci
 
KESİM İŞLEMİNİN ANA AŞAMALARI:

 CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
 İÇ ÇIKARMA
 HAVA SOĞUTMA
 TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA
 AMBALAJLAMA, DEPOLAMA VE SEVKİYAT
 İLERİ İŞLEME BÖLÜMÜ
 
 1. CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
 Kesim öncesinde yasal mevzuata ve Avrupa Birliği normlarına uygun olarak kontrolleri yapılan piliçler, kesimhaneye getirildiğinde, devlet ve işletme veteriner hekimleri tarafından son kontrolleri yapılarak, kesilebilir onayının verilmesiyle, kesim bölümüne sevk edilir ve kesim işlemi başlatılır. Canlı kabul bölümü ilk safhadır. Kesim sırası gelen araç canlı kabul platformuna gereken bilgiler alınarak yanaşır. Otomatik olarak araçtan indirilen plastik kasalar bant konveyör üzerinde hareket halinde iken, piliçler, işçiler tarafından plastik kasadan alınarak askılara asılır. Boşalan plastik kasalar ve araç yıkanarak, dezenfekte edilir, plastik kasalar araca yüklenir. Araç bir sonraki kesim gününe hazırlanmak için kesimhaneden ayrılır. Bu sırada [move
]askılarda bulunan piliçler eğitimli kasaplar tarafından İslami usullere göre elle kesimi yapılır[/color].[/move] İlk aşama, kesilen piliçlerin kanının akıtılmasını ve tüy yumuşatma kazanından geçilerek tüyünü alınmaya hazır hale getirilmesini sağlamaktadır. Daha sonra hayvanın kafası alınır ve otomatik transfer makinesiyle iç çıkartma işleminin yapılacağı hatta aktarılır. Aktarma sırasında piliçlerin ayakları, ayak kesme makinesinde kesilir.
 
 
 2. İÇ ÇIKARMA
 İç çıkartma konveyörü üzerinde önce iç açma makinesine girer ve karnı açılır. Buradan iç çıkartma makinesine gelen piliçlerin, iç organları makine tarafından tümüyle dışarı çıkartılır. İç organlar sakatat ayırma makinesinde devam eder, bu makinede bağırsakla birlikte öd kesesi de alınır. Otomasyon bundan sonraki aşamalarda da devam eder. İçi çıkarılmış piliçler gırtlak kontrol makinesine girer, piliç'in kursağı alınır ve boyun kırma makinesine geçer. Piliçlerin boyunları makine ile çıkarılır. Boyun çıkarıldıktan sonra pilicin üzerinde kalan boyun derisi makine ile kesilerek iç dış yıkama makinesine alınır. İç dış yıkama makinesi soğutma öncesinde piliçlerin iç ve dış yüzeyini basınçlı spreyleme yöntemiyle yıkar. Yıkanan piliçler soğutulmak üzere hava soğutma bölümüne gönderilirler.
 
 
 3. HAVA SOĞUTMA
 İşletmemizde soğutma işlemi yalnızca hava ile yapıldığından, mikrobiyolojik kriterler ve lezzet en iyi seviyeye getirilmiş olur. İçinde yaklaşık 3500 metre uzunluğunda üç katlı konveyor hattı bulunan 5 bölmeden oluşan hava soğutma odalarına 36 derece giren piliç, çıkışta merkez sıcaklığı maksimum dört dereceye inecek şekilde soğutulur. Piliçlerin hava soğutmada kalış süresi yaklaşık 2,5 saattir.
 
 
 4. TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA
 Hava soğutmadan çıkan piliçler üzerinde tartı bulunan bir otomatik transfer makinesinden geçirilerek hem tartımı yapılır, hem de tasnifleme bölümüne aktarılır. Tartılan piliçler, kalite belirleme istasyonundan geçtikten sonra, gramajlama bölmelerine bilgisayarda belirlenen ağırlık aralıklarına ve kalitelerine göre düşerler. Kefelere düşen piliçler poşetleme işlemine tabi tutularak bütün piliç olarak ambalajlanıp depoya gönderilir. Parçalama işlemine tabi tutulacak piliçler, kefelere düşmeden konveyor üzerinde asılı olarak yoluna devam ederek başka bir otomatik transfer makinesiyle parçalama hattına aktarılır ve yapılmak istenen ürünlere göre parçalama modüllerine iletilir. Parçalanmış bütün piliç bölümlere ayrıldıktan sonra son bir kontrolden geçirilerek ambalajlara konulur ve hızlı bir şekilde soğuk hava depolarına alınır.
 
 
 5. İLERİ İŞLEME
 Parçalama bölümünde üretilen ürünlerin bir kısmı ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilerek üretim süreci devam eder. İleri işleme ön hazırlama bölümünde hammadde, ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilmektedir. Bu karışım o ürüne ait kalıplarla otomatik makinelerde şekillendirip sıvı ve kuru kaplama sonrası hat üzerinde pişirme bölümüne devam eder. Pişirme aşaması kızartma ve buharlı pişirme olmak üzere bilgisayar kontrolünde yapılır. Tam pişmiş ürünler ortam sıcaklığı -40 C olan katlı soğutucuya alınarak ürün iç sıcaklığı -18 C 'ye getirilir. Sonra ambalajlanarak sevk edilinceye kadar donmuş muhafaza deposuna alınır. Şarküteri üretimi ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama safhalarından oluşmaktadır. Ön hazırlama bölümünde ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilen hamur, dolum makinesinde otomatik olarak dolumu yapılıp pişirme arabalarına alınarak pişirme fırınında bilgisayar kontrolünde pişirilir. Dinlendirme odalarına alınan ürünler ambalajlanarak sevk edilmek üzere soğuk depolara alınır. Depo taze ve donmuş olmak üzere iki kısımdan oluşur ve ürün takibi ilk giren ilk çıkar prensibine göre bilgisayar ortamında yapılır. Depolara alınan ürünler yıkanarak dezenfekte edilmiş soğutuculu araçlarla bayilere sevk edilir.
 
 [/size]
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2014, 01:49:17 Gönderen: eginli »
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Akdeniz Toros Tanıtım Filmi - https://vimeo.com/93599145
« Yanıtla #22 : 05 Mayıs 2015, 17:01:57 »
"Akdeniz Toros, Dünyanın her yerindeki insanı helal ve sağlıklı ürünler ile buluşturarak, maddi ve manevi açıdan sağlıklı toplumlar oluşmasına katkı sağlamak için çalışır."

http://www.akdeniztoros.com.tr/tanitim_filmi-1005_tr_lc.html

https://vimeo.com/93599145

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Ynt: "Güvenilir Kuru Yolum Tavuk Markası"
« Yanıtla #23 : 27 Mart 2016, 01:44:23 »

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Tavuk Lezzetinin Farkını Akdeniz Toros'la Hissedin...
« Yanıtla #24 : 27 Mart 2016, 01:47:52 »

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Lezzeti ve Kalitesiyle "Helal" Dedirten Piliç: Akdeniz Toros
« Yanıtla #25 : 27 Mart 2016, 01:51:27 »

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Huzurlarınızda Akdeniz Toros Gezen Tavuk
« Yanıtla #26 : 27 Mart 2016, 01:55:58 »