Gönderen Konu: Her Gün Mutlaka Yenmeli  (Okunma sayısı 3891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Her Gün Mutlaka Yenmeli
« : 05 Kasım 2009, 01:17:17 »


Daha güçlü, daha enerjik olmak ve hastalıklardan korunmak için her gün tüketilmesi gereken gıdalar..
 
Enerji veren gıdalar sağlığınız için faydalıdır, sizi daha güçlü ve daha enerjik yaparlar, ayrıca herhangi bir hastalığa karşı da korunmanıza yardım ederler. Foxnews, hazırladığı liste ile her gün tüketilmesi gereken dünyanın en sağlıklı besinlerini açıklıyor:

1. Kırmızı biber (Kapsaisin):

Aktif bir hayatınız varsa, vücudunuzun da enerjik olmasını istersiniz. Kırmızı biberde bulunan kapsaisin doğal ağrı kesicidir ve dolaşımı düzenlemeye yardım eder. Gerçekten de kanınızı mukus ve toksinlerden temizleyen kırmızı biber, oksijenin hücrelerinize ulaşmasını kolaylaştırır. Kırmızı biberin mide hastalığına yol açtığı inancının aksine, kırmızı biber ülserle savaşmaya yardım ediyor.

Zayıf bir mideniz ve stres dolu bir yaşamınız varsa, acı veren mide problemlerinden korunmak için beslenmenize kırmızı biberi ekleyin. Ayrıca, kırmızı biber erkekler arasında kanserle ilişkili ölümlerin başında gelen prostat kanserini de önlemeye yardım ediyor.

2. Havuç (Beta-karoten ve alfa-karoten):

Yüzyıllardır, havucun görmeyi geliştirdiği düşünülüyordu ve modern araştırmacılar bu inancın doğru olduğunu ispatladılar. Havuç özellikle gece görüşünü geliştiriyor, çünkü insan vücudu beta-karoteni retina tarafından emilen A vitaminine çeviriyor. Bu gece görüşünü destekleyen pigmente transfer ediliyor. Ayrıca, beta-karoten tüketmek gözleri katarakttan koruyor. Havuç hücrelerinizi birbiriyle iletişim halinde kalmasını sağlıyor. Beta-karoten, dokuların bakımı ve tamiri için önemli olan hücreden hücreye iletişimi destekliyor. Bu da hücrelerinizin kanserleşmesini engelliyor.

Bilimadamları beta-karotenden daha iyi olan alfa-karotenin tümör gelişimini önlediğini buldular. Cildiniz için de çok iyi olan beta-karotene yeteri kadar sahip olursanız, yaygın cilt problemleri ve hastalıklarından korunursunuz. Eğer güneşte fazla kalırsanız, havuç UV ışınlarının hasarına karşı cildinizi korumaya yardımcı olur. Diğer taraftan, yeterince güneş ışığı almıyorsanız beslenmenize ekleyeceğiniz havuç, cildinize bronzlaşmış bir görüntü verecektir. Çünkü, beta-karotendeki turuncu renk cilt altında depolanıyor. Havuca alternatif olarak yer elması ya da helvacı kabağını her gün tüketebilirsiniz.

3. Kivi (C vitamini):

Fazla seyahat ediyorsanız, olağandışı saatlerde uyursunuz ya da stres altında olursunuz. Bağışıklık sisteminiz de zayıflar. C vitami bağışıklık sisteminin sağlıklı işlemesi için gereklidir. Kivide de portakaldan daha fazla C vitamini bulunuyor. Sadece serbest radikalleri tahrip etmeyen antioksidanlar, belirli hastalık türlerini azaltmaya yardım ediyorlar. Ayrıca her gün kivi yemek, vücudunuzu astım ya da kuru öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına karşı korur.

Bunun yanında günde bir kivi, kalp krizi ve felci önlemeye yardımcıdır. Kalp sorunu olanlar için aspirinle yer değiştirebilen kivinin her gün yenmesi gerekiyor. Çünkü, damarlardaki pıhtılaşmayı önlüyor. Kiviye alternatif olarak portakal ya da papaya (vatanı Amerika olan ülkemizde de yetişen kavuna benzeyen meyve) yiyebilirsiniz.

4. Fasulye (Lif ve protein):

Yüksek oranda lif içeren fasulyeler birçok nedenden dolayı sağlık için yararlıdır. Lif sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir. Sindirim sisteminde kolay ve hızlı bir şekilde hareket eden lifler sindirim sistemini temizler ve sistemin fonksiyonunu yerine getirmesini sağlar. Düzenli olarak lifli gıdalar tüketmenin asabi bağırsak sendromu ve kolon kanseri gibi belirli sindirim sistemi hastalıklarından koruduğu belirtiliyor. Fasulyedeki lifler, kilo vermeye de yardım ediyor.

Çünkü bol lifli gıdalar, düşük glisemik indekse sahiptir. Ayrıca az kaloriye sahip olan fasulye sizi tok tutar ve yüksek kalorili yiyeceklere karşı kendinize hakim olmanızı sağlar. Yemekte tükettiğiniz fasulye, kan şekeri seviyenizi daha sabit tutacağı için diyet yapanlar için de mükemmel bir seçimdir. Fasulye de ayrıca cilt dokusu, saç, kemik, tırnak, kas ve kan için yapı taşı olan proteinden bol miktarda bulunuyor. Protein ihtiyacını fasulye, kolesterol ve yağ olmaksızın karşılıyor. Fasulyeye alternatif olarak ise bezelye veya mercimek tüketebilirsiniz.

5. Karadut (Antioksidan):

Karadut yemenin bir faydası, vücudunuzdaki toksinleri ve kirleri atarak temiz tutmaktır. Karaduttaki siyah pigmentlerde çok güçlü antioksidanlar var. Antioksidanlar sağlığınız için yararlıdır ve yaşlanma sürecini de yavaşlatır. Bunun yanında antioksidanlar, yaşa bağlı hastalıkları ve rahatsızlıkları önlüyor. Karadut kötü kolesterolü düşürüyor ve kalbi koruyor.

Alzheimer ya da felçten sonra oluşan hafıza kaybı gibi sorunlara karşı beyni koruyor. Ayrıca, kanser, virüslerden koruyan bu meyveyi sabahları kahvaltınıza dahil edebilirsiniz. Karadut sevmiyorsanız, kiraz ya da eriği deneyebilirsiniz.

Aktif haber

〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Sağlık dostu besinler
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2010, 00:37:30 »

İşte çoğu kez yediğimiz, içtiğimiz ama faydasını unuttuğumuz besinler...

HER DERDE DEVA GIDALAR

Doğa insanoğluna son derece cömert davranmış. Sağlık, güzellik, şifa adına ne ararsanız toprakta var. Önemli olan o cömertliğe yakışır şekilde davranabilmek verilen nimetlere. İşte çoğu kez yediğimiz, içtiğimiz ama faydasınıunuttuğumuz besinler ve özellikleri...

ACI MARUL         

İçeriği: Potasyum, fosfor. Yağ metabolizmasını düzenler, felç riskine karşı korur. Yapraklarından ve kökünden yapılan çay: karaciğer, dalak ve böbreklerin faaliyetlerini düzenler.

AHUDUDU

İçeriği: C vitamini, potasyum, kalsiyum, demir, folik asit.   

Virüs ve bakterilere karşı korur, tümör oluşumunu engeller, kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar, terletir ve idrar söktürür, kabızlığı giderir, vücuda dinçlik verir.

AVOKADO

İçeriği:Doymamış yağ asidi B6, E vitamini, potasyum.         

Kalp ve kan dolaşımı için birebir, kansere karşı koruyucu, en iyi antioksidanttır, hücrelerin yaşlanmasını geciktirir, protein bakımından zengindir.

BEYAZ- KIRMIZI LAHANA      

İçeriği: C, B vitamini, kalsiyum.         

Bağışıklık sistemini güçlendirir, stres semptomlarıyla savaşır.

BEZELYE   

Protein, magnezyum. 

Kolesterol düzeyini düşürür, bağırsak kanseri riskini azaltır.

BROKOLİ    

İçeriği: Magnezyum, A, C vitamini, potasyum         

Kansere karşı korurKasları güçlendirir.

CEVİZ, FISTIK, FINDIK

İçeriği: B,E vitamini, çinko, demir     

Sakinleştirir, uyumayı sağlar, stresi azaltır.

DANA ETİ

İçeriği: Demir, protein, potasyum.     

Soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı iyileştirici.

ENGİNAR   

İçeriği: Cynarin, B, C vitamini.         

Kan şekerine ve kalbi iyi gelir. Cynarin, karaciğer ve safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlar.

ESMER BUĞDAY

İçeriği: Lysin, lesitin. 

Beyni ve sinirleri besler, öğrenmeyi güçlendirir.

FASULYE    

İçeriği: Demir, kalsiyum, B, C vitamini, protein.       

Kan ve hücre yapımına yardımcı olur.

FRENK ÜZÜMÜ   

İçeriği: C vitamini, niasin, kalsiyum.             

Sinir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

GREYFURT           

İçeriği: Folikasit , C vitamini             

Kan basıncını azaltır, kan yapımını artırır.

HAVUÇ         

İçeriği: A vitamini, selenyum             

vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

ISPANAK     

İçeriği: A,E vitamini, folikasit, magnezyum, manganez.       

Sinirleri güçlendirir,özellikle hamilelikte tavsiye ediliyor.

KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAY           

İçeriği:B vitamini, demir, magnezyum           

Bacak kaslarındaki krampları yok eder, uyku süresini azaltır.

KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ ÇAVDAR

içeriği: Magnezyum, karbonhidrat , B vitamini         

Enerji sağlar, stresi azaltır.

KEFİR

İçeriği: Laktik asit       

Laktik asit bakterileri önler, bağırsak enfeksiyonuna, kabızlığa ve gaza iyi gelir.

KEREVİZ   

İçeriği: Potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum.             

Kabızlık, mide ve bağırsak sorunlarına karşı etkili.

KIRILMAMIŞ PİRİNÇ

Protein, potasyum, kalsiyum, magnezyum.   

Mide yanması, gaza karşı etkili, vücuttaki ödemi atar.

LAHANA TURŞUSU        

İçeriği: Laktik asit, B12 vitamini.       

Bakterileri ve tümör oluşumunu önlüyor.

LİMON         

C vitamini, glucarate.             

Bağışıklık sistemini güçlendirip, mide kanserini önlüyor.

MANGO       

A, B vitamini, çinko.  enerjiyi yükseltiyor.

MANTAR   

İçeriği: Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum 

Kasları güçlendirip, saç ve tırnakları besliyor.

MERCİMEK

İçeriği: Çinko, aminoasit.       

Yorgunluğu giderir, strese karşı etkili.

MUZ 

Potasyum, B6 vitamini, serotonin, magnezyum.       

Rahatlatıp, yumaya yardımcı oluyor.

MÜRVER   

İçeriği: Potasyum, B1, C vitamini     

Terleten ve öksürüğü azaltan etkiye sahip, kabızlığa iyi geliyor.

GERÇEK ŞİFA KAYNAĞI:NAR

İçeriği: C vitamini, demir, potasyum, alkaloit, glikozit         

İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri de dengeler, kalp sağlığını korur, kalbi kuvvetlendirir, kanser hücrelerinin de gelişmesini engeller, yeşil çaya nazaran üç kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip.İshali keser, (şerit) bağırsak kurtlarını düşürür, kanlı ishalde de kullanılır. İdrar söktürür, kan yapar, enerji verir, tansiyon düşürücü özelliği var. Meyve kabuğu ekstresi; güçlü virüs ve mikrop öldürme ve cilt üzerindeki  yaraları iyileştirme özelliğine sahip. Meyve kabuğu tanenlerinin antioksidan ve anti-tümör etkileri de biliniyor.

PAPAYA

İçeriği: Karotinoid enzimler, C vitamini.       

Kalp hastalıklarını önlüyor, stresi azaltıyor.

PATATES    

İçeriği: Mineraller, C vitamini , protein, potasyum   

Kansere karşı koruyucu, vücudu toksinlerden arındırıyor.

PIRASA       

İçeriği: Allisin, çinko, manganez, selenyum.             

Kan basıncını düşürüp, kalbi ve damarları güçlendiriyor.

PORTAKAL

İçeriği: B, C vitamini, potasyum, kalsiyum, selenyum.         

 Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.

REZENE

İçeriği: C vitamini , uçucu yağlar, demir, potasyum, kalsiyum.         

Öksürüğü önlüyor, vücuda oksijen alımını artırıyor.

RİNGA BALIĞI     

İçeriği: Omega3 yağ asidi, sodyum, potasyum.         

Damar sertliğini, yüksek tansiyonu önlüyor.

SARIMSAK

İçeriği: Quercetin Ajoene Allisin       

Kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

SHIITAKE MANTARI     

İçeriği: Lentinan, D vitamini   

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kanser oluşumunu engelliyor, kanı sulandırıp,

kolesterol düşürüyor. Tümör küçültücü. gücü arttırıcı etkilere sahip.

Lentinan maddesi Japonya'da anti kanserojen ilaç olarak tescil edilmiş.

SİYAH TURP        

İçeriği: C vitamini, kalsiyum, potasyum, demir.       

Bağışıklık sistemini, kan dolaşımını güçlendiriyor.

SOMON BALIĞI

İçeriği: Omega 3 yağ asidi, D vitamini.         

Kemikleri güçlendiriyor, meme kanseri riskini azaltıyor.

SOYA           

Omega 6 yağ asidi, E vitamini, protein.         

Hücreleri koruyor, kanser riskini azaltıyor.

TOFU          

İçeriği: Protein, potasyum, kalsiyum, magnezyum.   

Metabolizmayı uyarıyor, kemik yoğunluğu için önemli.

TON BALIĞI

İçeriği: Omega3 yağ asidi, D vitamini, potasyum.

Kolesterol düzeyini düşürüyor, sinir hücrelerini koruyor.

USKUMRU

İçeriği:Omega3 yağ asidi D, B6,B12 vitamini, iyot. 

Kan basıncını düşürüyor, moral yükselten etkiye sahip.

YULAF        

İçeriği: Karbonhidrat, demir, magnezyum, B vitamini         

Enerji sağlıyor, kas kramplarını önlüyor, idrar söktürüyor.

layditurk
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı pembeli

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 120
Ynt: Her Gün Mutlaka Yenmeli
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2010, 00:45:49 »
değerli bilgiler için teşekkrler

Çevrimdışı adıgüzel

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 130
Ynt: Her Gün Mutlaka Yenmeli
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2010, 07:51:24 »
değerli bilgiler için teşekkrler
Doğrunun doğruluğu bütün sülalesine akseder hepsini hayra götürür.