« : 14 Haziran 2016, 12:00:31 »
Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan
11 ayın sultanı “Ramazan ayı" geldi. Ramazan’da 2 öğün yenir, 2 öğün sağlıktır.
İftarda sofralar kurulur, çeşitli yemekler özenle dizilir. Sahur çoğunlukla göz ardı edilir, yatarken atıştırma şeklinde geçiştirilir, fakat çok önemlidir. Sahur vücudun oruç kahvaltısıdır, güne başladığımız andır. Yeni güne hazırlık için mutlaka bizi tok tutacak, doymuş hayvansal yağların yani köy tereyağı veya kuyruk yağı; beraberinde mutlaka sağlıklı proteinlerin yumurta, yoğurt ve peynir alımı ile gün içerisindeki aniden gelebilecek açlık krizlerini önleyebilirsiniz. Bol yeşillik alımı ile sadece lif açısından değil, içeriğindeki vitamin, mineraller ile gün içerisindeki yorgunluk hissinizin azaldığını göreceksiniz.
İftarda da, sahurda olduğu gibi sağlıklı beslenmeyi ve bol su içmeyi unutmayalım. İftar ile sahur arasında Türk kahvesi ve yeşil çay ile hem sinirime yardımcı olup hemde zindelik sağlayabilirsiniz.
Ramazan ayı’nın manasına da uygun olarak; açgözlülük ile vücudumuza zarar vermek yerine; önce kendi vücudumuza iyilik yapmaya başlayalım.
Amaç karnı şişirmek, tıka basa yemek olmamalı; doyana kadar ve sağlıklı beslenmek olmalıdır.
İyiliklerle dolu, Hoşgörülü, Hayırlı Ramazanlar...
Uz. Dr. Tuğba Karakuş BİLDİK | https://www.instagram.com/p/BGZN3BNvwng/
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2016, 17:13:12 Gönderen: Mücteba »