Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Vakit Geldi

Başlatan Gül_Sultan, 16 Mayıs 2007, 00:25:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gül_Sultan

Vakit Geldi

Cüneyd-i Bağdâdî, insanlara ilim öğretmek için bir meclis kurdu. Herkes bu sohbetlere gelip istifâde etmeye başladı. Bir gün hıristiyan fakat hıristiyan olduğuna dâir görünüşte bir alâmeti bulunmayan bir genç, Cüneyd-i Bağdâdî'nin sohbet ettiği meclise gelip, Cüneyd-i Bağdâdî'ye şöyle dedi:

"Ey üstâd! Hazret-i Peygamber buyuruyor ki:
"Müminin firâsetinden korkunuz. Çünkü o, Allahü teâlânın nûru ile bakar." Bunun mânâsı nedir?"

Cüneyd-i Bağdâdî bir müddet sustu. Sonra başını kaldırıp;

"Müslüman ol. Müslüman olmak zamânın geldi." buyurdu. Meğer o genç hıristiyan imiş. Hemen zünnârını kesip orada müslüman oldu.

İmâm-ı Şâfiî buyuruyor ki: "İnsanlar, bu hâdisede, Cüneyd-i Bağdâdî'nin bir kerâmeti var zanneder. Halbuki, bu hâdisede onun iki kerâmeti vardır. Birisi, o gencin hıristiyan olduğunu bilmesi, diğeri de, gencin, müslüman olma vaktinin geldiğini bilmesidir."
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

uhra

Bu menkıbe benim çok hoşuma gider.
Hatırlattığınız için Mevla razı olsun.

gül_mira

Alıntı yapılan: "uhra"Bu menkıbe benim çok hoşuma gider.
Hatırlattığınız için Mevla razı olsun.

Allah razı olsun
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...

Fatihan

Elinize sağlık kardeşim...

Ahi

Alıntı yapılan: "fatihan"Elinize sağlık kardeşim...
[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]

Gül_Sultan

Amin. Rabbim Cümlemizden razı olsun kardeşlerim. :x
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.