Çalgı ile ilgili hadis-i şerifler

Başlatan fırka-i naciye, 02 Şubat 2006, 22:04:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fırka-i naciye

Çalgı ile ilgili hadis-i şeriflerden birkaçını aşağıda bildiriyoruz:

(Şu beş şey zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Birbiriyle lanetleşme, içki içme, ipekli giyme, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemi, Hâkim]

(Kıyamette, Allahü teâlâ, meleklerine buyurur ki: Kulaklarını ve gözlerini mizmarlardan [çalgılardan] ve haramlardan koruyanları getirin. Melekler onları, misk ve amber tepeleri üzerinde toplarlar. Allahü teâlâ buyurur: Onlara tesbihimi ve temcidimi duyurun. O kimseler öyle güzel sesler duyarlar ki, benzerlerini hiç kimse duymamıştır.) [Deylemi]

(Ben, mizmarları [çalgıları], putları yok etmek için de gönderildim.) [İ. Ahmed, Ebu Nuaym)

(İblis, yer yüzüne indikten sonra, Ya Rabbi bana ev ver dedi. Hamamlar senin evin. Yemek istedi. Besmelesiz yenen yemekler senin denildi. Müezzin istedi. Mizmarlar [Çalgılar] müezzinin denildi. Yazıların dövme, hadislerin yalandır. Resulün [elçin] kâhinler, falcılar, tuzağın da kadınlardır.) [İbni Ebid Dünya, İbni Cerir]

(İblis, benim kitabım nedir dedi. Senin kitabın dövmedir, içeceğin sarhoşluk veren her içki, sadakatin yalan, müezzinin mizmarlar [çalgılar], mescitlerin de çarşılardır denildi.) [Taberani]

(İki ses, melundur: Nimete kavuşunca [mizmar] çalgı, musibete maruz kalınca feryat.) [Bezzar]

(Allahü teâlânın gazabına sebep olan şeyler: Acıkmadan yemek, uykusu yokken uyumak, tuhaf bir şey olmadan gülmek, musibette feryat etmek, nimete kavuşunca mizmar [çalgı] çalmak.) [Deylemi]

(Şunlar gelmeden önce salih amel işlemekte acele edin. Sefihler başa geçmeden, güvenlik kuvvetleri çoğalmadan, hüküm rüşvetle satılmadan, adam öldürme hafife alınmadan, akraba ziyareti kesilmeden, Kur’an mizmarlardan okunmadan, Kur’anı şarkı gibi okuyanlar öne geçmeden.) [Taberani]

(Şu 15 kötü haslet işlendiği zaman ümmetim belâya maruz kalır:

1- Ganimete hıyanet edilince

2- Emânet ganimet sayılınca,

3- Zekât cereme kabul edilince

4- Erkek karısına itaat edince,

5- Evlat ana babaya isyan edince

6- Kişi, arkadaşına itaat edince,

7- Babaya cefa edilince,

8- Toplantılarda yüksek sesle konuşulunca,

9- En rezil kimse iş başına geçince,

10- Şerrinden korkulan kimseye ikram edilince,

11- Her yerde içki içilince,

12- Erkekler ipek giyinince.

13- Şarkıcı kadınlar çoğalınca,

14- Çalgı aletleri yayılınca,

15- Sonra gelenler, önceki âlimlere lanet edip onları kötülediği zaman.) [Tirmizi]
"Mezhepsizlik Dinsizliğe Köprüdür." [ Zahid-ül-kevseri ]

_313_

Selamun Aleyküm Kardes, AllahÜ TEALA cümlemizi sirat-i müstekim üzre eylesin, amiyn!

BALYALI

اترك الترك ماتركوكم