Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Tasavvufi Sözler

Başlatan SadakatNet, 03 Kasım 2007, 21:00:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mazlum

İçimiz Hak ile . Dışımız Halk ile .
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

müjde_ci

Gitgide azaldık ve günaha alıştık,
çekeceğimiz azaptan kalbimiz ürpermeden  bahsettik,
haramı helaldan ayıramaz hael geldik
Farzı terkettik
Namazı kılmadık
Ama çok şükür müslümanız dedik
Attığımız her adımda  unuttuk
Ümmetim diyen Peygamberi!
Ben kuluma şah damarından daha yakınım diyen,
Alemlerin Rabbini bilemedik.
O nu kaybeden ne bulmuştu?
O nu bulan ne kaybetmişti?
Biz O nu kaybetmiştik  ne bulmuştuk peki???
Tek umudum var şimdi,Bir ayette gizli
Rabbbin sana darılmadı ,
Seni terketmedi o halde,
Kalk Rbbine ŞÜKRET!!!!
pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

kacak_44

İranLı Bir Şair diyorki; Aşk'a Uçarsan Kanadın Yanar .. Bunun Üzerine MevLana diyorki; Aşk'a Uçmazsan Kanat Neye Yarar .. ?

Bak... Bil ki domuzların önüne inciler serilmez
Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez
Ne fark eder ki kör insan için elmas da bir camda
Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma
Mevlâna

uykucu

"İman aşkı,mumdan gemiyle ateşten denizi geçmektir."
                                                                           Mevlana

mazlum

Gezdim Haleb'i Şam'ı eyledim ilmi taleb,
Meğer ilim gerideymiş , illa edep illa edep.
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

İsra

Ey nasipsiz! Hem pencereni sımsıkı örtüyor perdeleri çekiyor hem de ay ışığından nur umuyorsun.

Dışarıda dolunay pırıl pırıl olmuş neye yarar. Sen yol vermedikçe o kapından içeriye giremez.

Bu dünya gecesinde de iman nuruyla aydınlanmak istiyorsan gönül pencereni Hakka ve hakikata aç gözünden o örtüyü kaldır.

(H.z Mevlana)

İsra

‎"Sanmasınlar Yıkıldık, Sanmasınlar Çöktük.! Bir Başka 'BaHaR' İçin Sadece Yaprak Döktük..!"

[Hz. MevLana]

İsra

Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma .. Çünkü bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir.!!. .

Hz Mevlana.

insirah

Ya Rab! Ne azabına dayanacak halim, ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur…Vefasızlık edip Sen’den uzak kalsamda, halim
Sensiz edemeyeceğimi haykırmaktadır Vefasızlığım nispetinde değil, ihtiyacım nispetinde Senin lûtfuna talibim…
Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

insirah

Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder.Imam-ı Gazâli
Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

cennet_nuru

Ey insanoğlu ! Unutma,dünyaya geldiğin günden beri ölüm meleği peşinde dolaşıp durmaktadır.   (HZ.OSMAN)

Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyor...  İmam-ı Gazali

Eden kendisine eder.Yapan bulur ve çeker...UNUTMA !! Kazanmak koca bir ömür ister,kaybetmeye ise bir anlık gafler yeter...  MEVLANA
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

insirah

" Güzel Allah ' ım , senden ne gelecekse gelsin ; Sen ki ; rahmetinle de , kahrınla da güzelsin... " N.F.K

insirah

‎"Bilin ki kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur" (Ra'd, 28)

insirah

Hak yolunda hasedden daha zor, daha tehlikeli bir geçit yoktur. gönlüne hasedi sokmayan kişi ne mutlu kişidir ...Hz.Mevlana

insirah

Dayan be Yüreğim… Dayan be kalbim… Sabra alış ; Şükre çalış. ''Allah'' de! Her yokuşun bir inişi ; her inişin bir çıkışı var. .! Hz. Mevlana