Eşler arası boy farkı ne kadar olmalı.

Başlatan Tesniye, 10 Şubat 2008, 15:07:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nida1981

Alıntı yapılan: ihvan - 31 Ağustos 2008, 18:43:26
HERKEZİN ZEVKİ BAMBASKADIR !!!   ..oda tartışılır...
tabiki :) siteye hızlı bir giriş ama yaptım kusura bakmayın :) düşüncelerimi söylemek istedim bnde

Tuğra

Alıntı Yaptoplumumuz kusur olarak bakıyor

Her toplumun embesil bir kısmı vardır,bunlar insan ağzı ile kuş tutsa kusur bulurlar.BU tip söylemler kendini aşmış kişileri etkilemez zaten.

Benim düşünceme göre ''kişiler kendilerine verdikleri değer kadar değerlendirilir.''  :)
〰〰〰〰🐠

Kahraman

Alıntı yapılan: Tuğra - 29 Ağustos 2008, 21:26:41
Boy kısalığı yada uzunluğu kusur değildir,bunu kusur yapan boyu uzun yada kısa olanların kendisidir.Önemli olan kişinin kendine özgüvenidir.

Bununla bereber boy uyuşmazlığı sebebiyle evliliği tercih etmeyenleri,günah işlemek olarak değerlendirmek,Hadis-i Şeriflere karşı  konuşmak olur.  :)

hay Allah razı olsun ya....Rabbim akıl fikir (yürek) versin.. gerisi dünyevi hikaye:))
..Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp,bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak,gönülleri pak olan,sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat.O'nun(sav) yanında cennete girmeyi,mübarek Cemalini görmeyi,Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasip eyle. Amin.

sırlar hazinesi

turk_ay

Günah mı... cins bir cevap gibime geldi tartışmadan yani bilgi paylaşımı olmadan bir yere varamayız arkadaşım. konuya gelince çok ilginç bir mevzu ama takıntısı olanlar düşünsün derim ben :) birkaç santim uzun olsa erkek hoş oluyo ama eşit olmalarıda uygun bence.
Her açan senin gülün, hergünse benim günüm
Gözyaşı insan külüyse, her yakan insan sözü
Kıvılcım sözün özüyse, ayrılık yakar gözü
Tek gören gönül gözüyse, kelamım gönül sözüm

Yavuz Sultan Selim (Hadim-ül Haremeyn)

Hâsıl-ı Kelam

Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 28 Ağustos 2008, 23:52:31
Googlede

"eşler arası boy farkı" diye aratırsanız direk sadakat forum çıkıyor. Demek ki nette en çok kafayı takan adres burası bu meseleye ;)

:)
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

reis

Hasılı kelam..

bu kadar sözün sonucu nedir bakalım :)

tesniye seni dinliyoruz

tefhim

Tesniye kardeşimiz konuyu açar ortadan kaybolur başka bir konuyla tekrar ortaya çıkar.
Başka bir konuda görüşürsünüz.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

Tesniye

Alıntı yapılan: reis - 23 Aralık 2009, 15:14:57
Hasılı kelam..

bu kadar sözün sonucu nedir bakalım :)

tesniye seni dinliyoruz

Ne bilim kardeşim, sanki o zamadan bu zamana yüksek ihtisas mı yaptım bu konuda.
Attık ortaya bir konu yorumlarınızdan bir şeyler öğrenmeye çalıştık.

Ama bence derseniz, bence boyun 15, 20 cm kısa olması gereksiz bir teferruat sayılır. Yeter ki; karakterler ve huylar arası mesefa farklı olmasın ;)
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

leyya

Evet belkide erkek hanımdan uzun olmalı.Evin reisi oldugunu göz önünde bulundurarak.Ama asıl olan aradaki sevgi, saygı, hoşgörü,anlayış vs vs..diyebiliriz.asıl olan insanın kendi penceresinden baktıgında gözüne hoş görünmesidir.O pencereyi tam doldurmasıdr.Boyun çok fazla önemi yok diyebiliriz.

Bi hikaye vardır; İsmail (a.s.) evde yokken bir gün babası İbrahim  (a.s.) evine gelir.İsmail (a.s.)'ın eşi yaşlı bir ihtiyar diyerek hiç ilgi alaka göstermez.Kısacası memnun etmez İbrahim (a.s.)'ı giderken.İbrahim (a.s.) derki evin hanımına''eşine selam söyle,kapının eşigi olmamış deiştirsin'' der.Akşam İsmail (a.s.) geldiginde söyler.Oda durur şöyle bir düşünür; ''hanım'' der, gelen babamdı,kapının eşigide sensin, memnun kalmamış senden degiştirmemi istiyor der.ve yeni biriyle evlenir,aynı şeyler yine vukuu bulur.Bu seferde 3. bir kişiyle evlenir İsmail (a.s.).İbrahim (a.s.) yine gelir.Kadın kapıda karşılar yedirir içirir,saygı gösterir atına binmesine kadar yardım eder, ve İbrahim (a.s.) derki;
''Kızım zevcine selam söyle kapının eşigi çok iyi olmş'' der.Akşam İsmail (a.s.) eve geldiginde eşi olanları anlatır.sevgili zevcem gelen benm babamdı.eşik sen oluyorsun, memnun bırakmışsın ve hayatımı seninle idame ettirmem konusunda bana istekte bulunmuş'' der.Mutlu mesud yaşarlar.

Sevdigim bi söz vardr"Büyük sözüne ehemmiyet verenler, büyük adam olurlar."

Uzun lafın kısası her açıdan düşünüp taşınıp karar vermek lazım bence, herşeyi göz önünde bulundurmak gerek.boy bi yerde sadece teferruat fg20)) fg20)) fg20))
Başaramassan bir daha dene, bir daha dene..Bir daha..Bir daha..Bir daha dene...
Unutma ''pes etmek intihar etmek'' gibidir...