Arşı alayı titretmemek için boşanmamak doğrumudur?

Başlatan Uludag, 07 Şubat 2008, 18:51:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uludag

Mesele yarim kalmasin.
Bizim de kastimiz zaten her ikiside birbirini yipratip artik cekemeyecek hale gelmisse baska bir cözüm de ise yaramayacaksa böyle bir cifti fazla zorlamaya gerek yok demek istedim.
Asri saadette kadinin degeri yoktu sözüne ben katilmiyorum. O zaman degeri yoktuda su zamanmi degeri var? O zaman mihrden baska güvencesi varmidiki? Ama zamanimizda her türlü sosyal hak mevcud... Hem biz - hasa - Resulullahtan dahami iyi biliyoruz ki o her iki tarafida düsünerek tavsiye etmisler. Bir kadini bir araba motoruna benzetmek pek manali olmamis. Motor insana herhangi bir sekilde müdahele etmezki... Kiyas fasid olmus bence...
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

İsra

Alıntı YapBizim de kastimiz zaten her ikiside birbirini yipratip artik cekemeyecek hale gelmisse baska bir cözüm de ise yaramayacaksa böyle bir cifti fazla zorlamaya gerek yok demek istedim.
Katılıyorum..

Tanıdığım bir çift var boşanmamaları için gerek aileleri gerek dostları çok uğraştı sürekli birbirinize zaman verin tekrar deneyin tavsiyeleri oldu tavsiyeleri dinlediler tekrar denediler ama olmadı.Dediğiniz gibi yalnızca birbirlerini üzüp yıprattılar

Birde evlilik iki tarafın çabalamasıyla ayakta kalır sadece bir tarafın çabalamasıyla olmuyor

Uludag

Isra
Allah razi olsun kardesim, konuyu anlayan birisi cikti sonunda...

Racül de anlayislidir aslinda ama biraz da okuyanlarin okumak istedigi gibi yazmis sanki... Tabulara dokunmak istememis anlasilan.    s4)):hihi :kisss &) h33)) e44))

İsra

Uludag

Alıntı yapılan: isra - 12 Şubat 2008, 21:29:53
Çevremizden görüp edindiğimiz bilgiler :)

Bu konuya karşı duyarsız kalamadım. Öyle bir zamandayızki bırakın gençleri (racülün yukarida bahsettigi gibi Breatney Spears - o da galiba müslüman olacakmis - meselesi olmaktan cikti artik) ellisinin üzerinde evli ciftler birbirine eziyet ediyor. Birisi hastanede gözünü aciyor digeride hapishanede... Bu durumda olan insanlari bir arada kalmaya zorlamak bence ikisinede yapilmis iskence olur. Bazilarida harama gidiyor orada burada bulusmalar daha neler neler!
Ey ulema-i net-i sadakat, yorumunuzu yazmadan evvel biraz halkin seviyesine ininde görün neler yasaniyor. Daha sonra görüselim...   a25))

Icimiz hak ile, disimiz halk ile!

racül

Bu konular konusuldugunda arada bir anlatilan bir fikra var, sadece bir bölümünü nakl edeyim:

Komsu: Sen hic kavga etmiyor musun hanimla?
Muhatab: Evde hanimla kavga da  mi edilirmis...

Herkesi böyle zann ettigimiz icün, insanlar niye kavga etsinler, baris icerisinde kirlarda kosusturp, ihlamur agaclarini ortalarina alarak biribirlerine sarilip mutluluk sarkilari söylesinler

demisim... ;)

Asri saadette kadinin degeri yoktu demek hele buguünle kiyaslayarak söylemek akil isi degil de be abii...

Benim demek istedigim,

asri saadette devri rasülde müslüman olanlar ile müslüman olarak dogup islami terbiye altinda byüyenlerin arasindaki telakki farkini, evlilik müessesine bakista devri rasülde (SAV) müslüman olanlarla islami terbiye ile dogup büyüyenlerin arasindaki farka kiyas etmekti.

Tesebbühün her noktada tahakkuk etmesi sart degildi bildigm kadariyla.

Imrülkays

Geceleri ay yüzüme gülüyor
sanki icimden geceni biliyor

derken

ayi insana tesbih ederken onun bir hayvani dahik olmadigini dolayisiyla insana tesbihinin kiyasi meal farik oldugunu fark edemedi mi?*

(*Deep -Not  : Imrül kaysa ait oldugu söylenen bu siir, imrül kaysin külliyatinda bulunamamistir, tahminen onun 14 yasindayken komsu kabilenin kizi reyhan binti kelb e sms ettigi ilk sivilce siirlerinden biridir bu siir.  e52)))

Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

Uludag

Hangi dizi bu?
Unter den Linden?
Ihlamurlar altinda?
Haciyatmazligin üstünde yine  :kisss

racül

Unter der LInden berlinde abi,

ben o sehri sevmedim engara gibi bir sehir, hamburgu istanbula yakin buldum. haciyatmizlik konusunda haklisin saat 00:00 a yaklasioyr hala yatmadim.

(yok mu su sadakatte  bi tüyme efekti??? ş2))  )
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

Uludag

Ben zati aliniz gibi enver usta okumadigimdan bilmeyom nedür haciyatmaz?
Lütfen izah please!