Şu hadis-i şerifin lafzı ve devamını bilen varmı acaba?

Başlatan m.esved, 07 Nisan 2008, 00:50:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

m.esved

Kusura bakmayın şu an arabça klavyeye hakim değilim..
La yezalü taifetün min ümmeti zahirine alel'hakkı...

Mahi

Ahmed ve Taberani, Ebu Ümame (r.a.) 'den: Rasulullah (u), şöyle buyurdu:
لا تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ أُمَّتِي عَلَى الْحَقِّ ظَاهِرِينَ لَعَدُوِّهِمْ قَاهِرِينَ لا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَالَفَهُمْ إِلا مَا أَصَابَهُمْ مِنْ لاوَاءَ حَتَّى يَأْتِيَهُمْ أَمْرُ اللَّهِ وَهُمْ كَذَلِكَ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ وَأَيْنَ هُمْ قَالَ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ وَأَكْنَافِ بَيْتِ الْمَقْدِسِ“ Ümmetimden bir grup, din üzere galip olmaya devam eder. Düşmanlarına galiptirler, muhalefet edenler onlara zarar veremezler. Ancak onlara bir takım sıkıntılar isabet eder. Onlar, bu hal üzere iken Allah’ın emri gelir."

Sevban (r.a.) 'dan: Rasulullah (sav)  şöyle buyurdu:

وَلا تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ أُمَّتِي عَلَى الْحَقِّ ظَاهِرِينَ لا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَالَفَهُمْ حَتَّى يَأْتِيَ أَمْرُ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ “…Ümmetimden bir gurup, hak üzere galip olmaya devam ederler. Onlara muhalefet edenler onlara zarar veremezler. Onlar bu hal üzere iken Allah Azze ve Celle'nin emri gelir."

m.esved

TEŞEKKÜR EDERİM!Çoktan beri arayıp ne sebedense bir türlü bulamadığım bir hadisi şerifdi..Allah RAZI OLSUN!
Kusura bakmassanız kaynağınıda alabilirmiyim. Sonraki araştırmalarımda bakabilmem için?

Mahi

Râmûz el-Ehadîs kitabında bulabilirsiniz bu hadis-i Şerifleri c.2, s.472.

m.esved

Zahmet verdim teşekkürler. Hz. Allah ilminizi ziyade etsin!

unbeaten89

aynı zamanda cildini unuttum ruhul beyanın 480-490. sahife arasında geçiordu. ve -tefsir olarak ismail hakkı bursevi hazretleri (le şekke ennel mulukel osmaniyyeti hatimetu hezihittaifeti Ve isa ve mehdiyyun aileyhimesselamu hatimetul hatimeti Vessayhatul vahidetul ehizetu kulle men bagiye minel keferatil fecerati hatimetu hatimetil hatimeti.
bunuda eklerseniz araştırmaniza muthiş bir sohbet olur saygilarımla...

RAİF

*  Bize dağ üstü yine bâğ olsun   *   Tek benim dostlarım sağ olsun  *