6 dakikalık uykunun faydaları...

Başlatan Asfa, 19 Mart 2008, 01:40:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Asfa

Alman bilimadamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, çok kısa şekerlemeler bile hafızanın tazelenmesinde büyük fayda sağlıyor.

Geçmişte yapılan birçok çalışma, hafızanın tazelenmesinde uyku düzeninin önemli rol oynadığını kanıtlamıştı. Düsseldorf Üniversitesi’nden bilmadamları da çok kısa süreli uykuların hafıza üzerindeki etkilerini ölçen bir araştırma yaptı.

New Scientist dergisinde yayımlanan araştırmada, öğrencilere ezberlemeleri için bir grup sözcük verildi. Daha sonra öğrenciler iki gruba ayrıldı ve kendilerine bir saat boş zaman tanındı. Bu süre içinde bir grubun yaklaşık altı dakika uyumasına izin verilirken, bir grup uyanık tutuldu. Bir saatlik süre sonunda yapılan hafıza testinde, şekerleme yapan grup çok daha iyi performans gösterdi.

Bazı teorilere göre hafıza derin uyku halinde tazeleniyor. Bu derin uykuya da, uykuya dalınmasından en az 20 dakika sonra geçiliyor.

Ancak araştırmayı yürüten ekibin başkanı Doktor Olaf Lahl, hafızanın tazelenmesi sürecini uykuya dalma anının tetikliyor olabileceğini kaydetti. Lahl “Bildiğimiz kadarıyla bu, çok kısa uykuların hafızayı etkin bir şekilde güçlendirdiğini gösteren ilk çalışma” dedi.

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden Profesör Jim Horne ise araştırmayı ilginç bulmakla birlikte, sonuçlarına temkinli yaklaşmak gerektiği görüşünde. Horne “Hafızanın sadece altı dakikada yenilendiği buluşu ilginç. Ancak hafızanın yenilenmesinin uykuya dalınmasından çok daha sonra başladığı yönünde çok fazla kanıt var” dedi.
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

terminatör

ARKADAŞLAR HERŞEY İYİ HOŞTA BANA 8 SAAT BİLE YETMİYOR NERDE KALDI 3-5 DK YETECEK:)AMA BEN BEYNİMİ ÇOK YORUYORUM ONDAN SAATLER AZ GELİYO:) :hihi

Asfa

evet beynini çok yoranlar için öyle olsa gerek bende bazen çok yorulduğumda aynı durumda oluyorum :hihi

terminatör

SADECE BAZEN Mİ ÖYLE OLUYON?ŞAŞIRDIM YANİİ BEN HEP UYKUSUZUM DA :sas

Asfa

evet bazen öyle oluyorum ama vakit buldukça 2-3 arasında özellikle dinlenmek için uyuyorum . Siz büyük bir işle meşgulsünüz galiba hep meşgul olduğunuza göre :D

terminatör

lise öğrencisiyim haklısınız büyük bi işle meşgulüm..çok yorucu walla

Asfa

Allah yardımcınız olsun gülçin kardeşim

Evfacan

Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur

Asfa

Alman bilimadamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, çok kısa şekerlemeler bile hafızanın tazelenmesinde büyük fayda sağlıyor.

Zaten sınavlar falan olacağındada genelde hep çikolata falan yememiz gerektiği söylenir :)

tunike

ahh maide ahh yazdıkların doğruda benim 6 dk lık değil sanırım 6 aylık uykuya ihtiyacım varrrrr ş6)) ş6)) ş6)) ş6)) ş6)) ş6)) ş6))
öyle itaatkar bir kul ol ki,dışardan görenler deli desinler.çünkü deli olmadan,veli olunmaz!

Asfa

uykunun ayarlanması bu yüzden çok önemli bir akşam 9'da yatıp diğer günde 10-11 de yatıyorsak bu pekte değişik gelmiyor  bize öyle deil mi?