İnsan neden sırdaşı, can yoldaşı, hayat arkadaşı olan eşini aşağılar?

Başlatan İsra, 17 Ağustos 2008, 03:37:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hüsnülhatime

Ne kadarda önemli bir konuya değinmişsiniz.Allah razı olsun.emeğinize sağlık.
Bak şu çeşmenin haline
İçecek tası yok
Kırma mü'minin kalbini
Yapacak ustası yok

Gül_Sultan

Yazıların çogu hikaye gibi geldi. Bu konudan muzdarip olanlar kadınlar, haklıda olabilirler ama bu erkekleri bu duruma getiren yine kadınlar. Sorsanız % 70 kocasından dert yanar, kocalarını yüzüne karşı gelincede "yok canım öyle şey olur mu? insan kocasından şikayetçi olur mu?" derler. Kendi kocalarından dert yanarlar erkek çocuklarını evlendirdikleri zamanda kendi çektiklerini gelinlerine çektirmek isterler. Erkeklerde suç yok demiyorum onlarda da vardır ama yüzdelikdilime dökersek kadınlar bir nevi kendileri edip kendileri buluyorlar.

Ayrıca yukarıda yazan bir yazıya hiç katılmıyorum erkek çocugun üstüne düşüldügüne dair. En azından bunu kendi nefsime uyguladıgım zaman hiç böyle birşeyle karşılaşmıyorum. Ben evin tek erkek çocuguyum anama gelen misafirler evin tek erkek çocugu deyip beni şımartmaya kalktıkları zaman " Tek olan Allah (c.c.) diğerleride benim çocugum bu neyse öbürleride bir deyip" benim şımarmama bile izin vermezdi. Bu lafımdan şikayetçi oldugum anlaşılmazsın tam aksine anamdan Allah razı olsun iyikide öyle yapmış. Demek istedigim bu şekilde Erkek çocugununun el üstünde tutulmadıgı, erkek çocugunu şımartmayan onlarcada aile tanıyorum. Hepten yok demiyorum elbette şımartanda vardır fakat yazılanlarda bir genelleme hissettim  o yüzden bu konuda bir yorum yazma ihtiyacı içimde peyda oldu.

Güzel konuydu paylaşıma sunan kardeşim İsraya ve katkıda bulunan kardeşlerim Alaattin, Antepli, Tugra, İhvan, Ferzin, Hüsnülhatime, Devletinbekası, Himmet ve Afrah'a teşekkür ederim.

Selametle :)
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

Gül_Sultan

zs3)) Yazmayı unutmuşum kadın ve aile dergisindeki ütü ve temizlik konusundaki bölümede katılmıyorum. :kart

duha

İsra kardeşim güzel bir konuya değinmişsiniz tşk ederim  zs2))

Gül_Sultan,güülerin sultanı kardeşim sana şiddetle katılıyorum ve altınada duha imzamı atuyorum   :secret: zs3))  :vic

Alıntı yapılan: Gül_Sultan - 19 Ağustos 2008, 01:03:57
zs3)) Yazmayı unutmuşum kadın ve aile dergisindeki ütü ve temizlik konusundaki bölümede katılmıyorum. :kart
&)) :hihi :hihi :hihi :hihi
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Gül_Sultan

Allah (c.c.) razı olsun duha, yalnız olmadıgımı bilmek güzel bir duygu. :) &))

duha

söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Ferzin

İstisnalar kaideyi bozmuyor :) birde çevremizde kötü örnekler görmediğimizden,böyleleri yok sanıyoruz.

Zaten bu yazılar hakiki manada İslam çerçevesinde yaşayanlar için değil.

dört mevsim

Hz. Rumeysa-Hz. Talha çifti gibi olunsa...Allah onlardan razı olsun.

ikra42

Sevgisine ulaşmanın yolu O'nun Örnek olarak gönderdiği Kâmil İnsan'a uymak, onu hayatta rehber edinmek, izinden asla sapmamaktır. O'nun söylediklerinin bir kısmını alıp bir kısmını almamak yerine, sözlerini bir bütün halinde ve maksadına da dikkat ederek alıp uygulamaktır. Eğer bu yapılır, bu yol ve usul takip edilirse müslümanlar ölmeden, cennete gitmeden de -dünyada olabilecek ölçüde- mutlu olur, mutlu yaşarlar.

konunun özeti bu bence..valla bütün yazılar çok güzel..ben çıktısını alıyorum..kim bilir birgün birilerine okutma ihtiyacı duyabiliriz...bence her konu gibi bu konuda inanca dayanıyor...rabbim gercek manada inaclı ve inancını yaşayanlarla karşılaştırsın inş...
hepinize çok teşekkürler cok faydalandım....

ihvan

Acaba bu hayat birbirini kırarak yaşayacak kadar uzun mu........demekki uzun ,kırmak çok kolay bizde ....

arzuhal

GUL TUTAN BIR ELDE DAIMA BIR MIKTAR GUL KOKUSU KALIR