Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Su aralar hangi kitabi okuyorsunuz?

Başlatan racül, 20 Aralık 2005, 23:53:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Biblioman

"Petrol Fırtınası"  Raif Karadağ
Şehadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..

ankebut-57

Bir Hüznün Tarihi Sarıkamış

Mauzaffer Taşyürek
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

mustantık

Kanlı Gömlek       

Ömer Rıza Doğrul   
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)

mustantık

Yanımdan Ayırmadığım daima baktığım Ramuzül Ehadis var.
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)

İsra

Kudüs ve Mescid-i Aksa

Mehmed Paksu

tarihman

Hususi Doktoru Hüseyin Atıf Bey'in Hatıralarına Göre: İkinci Abdülhamid'in Sürgün Günleri... Çok güzel bir kitap... Abdülhamid Han Hazretlerinin büyüklügünü bir kez daha anlıyoruz.

ABDULLAH LFC

...

reis-de-aglar

daha önce tavsiye edildi mi bilmiyorum.benim yenice bitirdiğim marlo morganın bir çift yürek adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim.mükemmeldi
zaman alışmayı öğretir;unutmayı asla.........

Asfa

İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

Asfa

bende okumanızı tavsiye ediyorum eminim seveceksiniz(ikbal'le küçük mutluluklar)

setre

Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı >>>Soner Yalçın

Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

turab

bende katılmak istiyorum kardeşlerim.
benim şuan okuduğum kitap ŞÜPHELER ÜZERİNE-SAHVET SENİH.
Allahım!Ahirete mani olan dünyadan,ölümün iyiliğine engel olan hayattan ve amelin hayrına mani olan emelden sana sığınırım

Asfa

ben biraz ağır kitap okuyorum tabiki kendim istediğim için değil hiç vaktim olmuyor olduğu zamanda başka işlerle meşgul oluyorum...

racül

Seyhulislam Mustafa Sabri Efendi'nin dini müceddidler diye bir kitabini okuyorum..

Kitabda bir yerde mesrutiyeti övdügünü fark ettim. Sonradan da onun Abdülhamit Han.i sani hazretlerinin hallinde rol aldigni duydum..

Isin teselli verici yani su ki: Bir alti ay sonra mesrutiyet taleb etmekten son derce pisman olmus.. Pisman olmayan veya pismanligini ifade etmeyenler de var..

...

Dini müceddidler kitabinda islamiyetin terakkiye mani diye itham edilen yönleriyle ilgili ezberleri bozuyor merhum seyhulislam..

Okunmasi gereken bir kitabdir diye düsünüyorum..

Sebil yayinlarindan...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

abdülhamid

Su siralar "DERVISLER ARASINDA IKI HAFTA" isimli Danimarkali parapsikolog Carl Vett"in hatirlarindan mürekkep kitabi okuyorum.Kitabi Doc.Dr. Ethem CEBECIOGLU türkceye cevirmis.

Carl VEtt 1925 yilinda IStanbul"da NAksi dergahinda dervislerle birlikte bulunuyor ve o süre icerisindeki gözlemlerini anlatiyor.

Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, batililar ne kadar ISlam"i tanimis olurlarsa olsunlar, meseleye daima kendi cercevelerinden bakiyorlar; kuru bir oryantalist gözüyle... Pek tabiidir ki, biz de zaten onlardan hakikatin hakkini teslim etmelerini beklemiyoruz.

Ancak bizim bu tip insanlardan elde edecegimiz fayda söyle bir sey olabilir: Birincisi ISlam, materyalist bir kafa yapisi icin ne ifade eder? Ikincisi de; materyalist zihin yapisini tanimis olur ve kendimizi hangi negatif düsüncelerden arindirmamiz gerekir, sorusunun cevabina bir nebze de olsa, ulasmis oluruz.

FAkat ben  ( hepsini henüz bitirmemis olmakla birlikte) bu kitapta farkli bir sey daha gördüm. YAzar, sadece kendi görüslerini degil, o devirdeki farkli mezhep ve tarikatlara mensup oldugu söylenen insanlarin veyahut bu insanla tarafindan mesayih (seyh) mertebesinde görülen insanlarin da tarikat ve tasavvuf hakkindaki görüslerini de aktarmis.

Ilginc olan; bu görüsleri okuyup müntehasina varildigi zaman, varilan noktanin hic te tasavvufun tensip etmeyecegi noktalar olusu... Bir baska deyisle;  günümüzde oldugu gibi, o devirdeki insanlar arasinda da, ser"i serif"e mugayyir hareket eden insanlarin yogunlugu ve Osmanli"nin bu konudaki (kanaatimce) hassasiyetine ragmen bu tür fikirlerin nesv-ü nema buluyor olusu...