Namazda vesvese ve namaz kalitesi

Başlatan fuducuk, 26 Ekim 2008, 16:08:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuducuk

Selam Aleyküm arkadaşlar.

Kısa bir süre önce namaza başladım ama namaz kalitemi çok yetersiz görüyorum. Ne yazık ki çok fazla haz alamıyorum. Duaları okurman biraz da meallerini düşünüyorum. Bazen konsantremi kaybediyorum, günlük yaşamdan şeyler geliyor aklıma. Çok yanlış olduğunu bildiğim için hemen toparlanıp okuduğum şeye odaklanıyorum. Ne kadar dikkat etsem de aklım bazen sağa sola kayıyor. Çok şükür sürekli esneme ve gözlerimi etrafa bakındırma gibi huylarım yok. Yalnız günlük hayatta olumsuz bir olay yaşadığım zaman, mesela annemle tartışım ona sesim çıktığımda namazda iken namazımın kabul olunmayacağına inanıyorum sanki. Bu şeytanın bir vesvesesi mi? Namazı sanki o anlarda anlamsız, hareket yapıyormuşum gibi geliyor. Buna karşı şiddetle direnmeli ve irademe sahip olmalıyım, değil mi? Yaşanan ne olursa olsun namaz görevim çünkü...

Oysa ben namazı tam konsantre olarak kılmak istiyorum. Yaradanın karşısındaymış gibi ürpermek istiyorum. Ağlaya ağlaya başımı secdeye koymak istiyorum. Ben namazdayken dünyadan tamamen kopmak istiyorum. Namaz biterken huzurundan ayrıldığım için üzülmek ve sonraki ezan vaktini büyük bir istekle beklemek istiyorum. Bunlara ulaşmak nasıl olur? Yol yordam göstersin biri lütfen.

Bu konuda Hz.Ali'yi çokkıskanıyorum.  :usgunn:

Aşağıdaki olayı okuduğumda çok etkilenmiştim;

Uhut savaşında Ali'nin ayağına mızrak batınca hekimle aralarında şöyle bir konuşma geçti;
-çıkarmak lazım
-o halde çıkar
-ama çok acıyacak
-o halde bekleyinde namazımı kılayım. namaz kılarken bişey hissetmem
derken Ali namaz kılıyor ve mızrak çıkarılıyor. namaz bitince Ali soruyor.
-çıkardınız mı?
-evet
-hiç bir şey hissetmedim.

Bize de böyle namazlar nasip olmaz mı? Bu sadece Allah'ın kişiye özel bir lütfu mudur yoksa Hz.Ali'nin çabaları sonucu mu bu seviyeye gelmiştir?

Teşekkürler...

cyk

abi sen mealleri düşün,aklına başka bi şey geldiği zaman kasma kendini,iyice bozulur konsantrasyonun yoksa. vesvese işte de geç.Ve bir namazda duaları çokça okumamızın nedeni belki de anlamını düşünmeyi kaçırdığımız duaların anlamını tekrar düşünme fırsatıdır. ve namazı severek kılman lazım. Mesela biri sana güzel bi şey yaptığı zaman nasıl teşekkür etmek sana zevk verirse,sana bu güzellikleri veren Allah'a kıldığın namaz da sana zevk verir. Namaza giderken bu benim sorumluluğum deme sadece. Teşekkür ediyorum Allah'a de. Allah'la konuşcam de. Sen dua edince O'nun seni dinlediğini düşün. Ne biliyim,,bu tarz şeyler huzur verir insana.