İslâm bilincini sürekli yaşamak...

Başlatan fuducuk, 30 Ekim 2008, 15:00:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuducuk

Selâmün Aleyküm kardeşlerim.

Bugünlerde dinimiz hakkında kitaplar okuyorum. Okuduklarımdan da çok şükür etkileniyorum ve yanlış bildiklerimi düzeltmeye çalışıyorum. Sürekli bilinçli olmaya çalışıyorum, dikkatli ve titiz davranıyorum. Bu durum kitapları okuduktan ya da benzeri konuları dinledikten sonra tavan yapıyor. Fakat bir süre geçtikten sonra sürekli bilinç halinden çıkıyorum. Tamam, kötü şeyler de yapmıyorum ama ben sürekli o ruh halinde kalmak ve dikkatli olmak istiyorum. Örneğin sadece yemeklerde besmele çekerken, bu duygularım tavan yaptığında her işimde besmele çekiyorum, su içerken, kapıyı açarken vb. Eve geldiğimde kimse yoksa selâm veriyorum. Ama dediğim gibi bu duygular azaldığında bu kadar hassas olamıyorum, unutuyorum birçok şeyi.

Sonuç olarak sürekli bilinçli kalma halini nasıl alışkanlık haline getirir ve korurum? Ben en ideal şekilde yaşamak istiyorum dinimizi...

Teşekkürler...

civan

Heran yaninda Allah ve rasulunun oldugunu hatirla!!Ayrica gece teheccud namazina devam edersen o hissettigin duygular gun icinde ins baki kalacagina inaniyorum.Birde namazlarini ilk vakitte ve husulu kilarsan o gun icinde hep o ruh halin devam eder bunlari yaparsan istediklerine kavusursun ins kardesim

fuducuk

Cevap için teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Bir de farkettim ki ne zaman Allah için, öğrenmek için birşeyler okusam hemen tesir ediyor bana. Yani istediğim o ruh haline çok yakınım. Uzak kalmamam kâfi. Ne güzel bir niğmettir ki okuduklarımdan hemen etkileniyorum, okuduklarım bana boş, manâsız ve anlamsız gelmiyor. Demek ki daha çok bilsem, Allah ilminden bana daha çok verse daha çok bu şekilde yaşayacağım. Alim olan Rabbim, herşeyi bilen Rabbim, sonsuz ilm sahibi Rabbim. Bana da bilmediklerimi öğret, bileyim ki seni daha iyi tanıyayım ve kulluk görevlerimi sana lâyığıyla yerine getireyim. Allah hepimize hiâyet nasip etsin...

Fatihan

İnsan birçok şeyi biliyor ama gaflete düşüyor, nisyan oluşuyor.Onun için "İnsan sürekli ikaz şırıngasına muhtaçtır" buyurulmuş.İşte insanın sürekli bu şırıngadan bulundurması gerekli.Bu şırınga kimi için sohbet kimi için ilim, kitaplar vs. kimi için de bir dost.