Sayin yöneticilerimiz konum neden silindi??

Başlatan Eyne`l Mefer, 17 Aralık 2009, 23:30:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eyne`l Mefer

Esselamü aleyküm arkadaslar,

Sohbet duyurusu konum neden silindi cok sasirdim.

Ehli sünnet disi veya herhangi ters olan ne vardi anlamadim,amacim ehli sünnet görüslerini herkese duyurmak.cemaat toplamak degil,bizim yolumuzda naksilerde,bilen bilir öyle birsey yok zaten,emr bil maruf nehyi anil münkerdir amacim..

Bu duyurulari alevilerin dahi bulundugu bir siteye gönderdim ve kabul edildi,burada inaninki cok sasirdim,sadakat forum ehli sünnet ve takva yazan logosu olan bir forumda yakistiramadim kardeslerim..

Lütfen Allah rizasi icin tekrar acilsin sohbet duyurusu..Bunu hangi yöneticimiz yaptiysa yanlis yapti kusuruma bakmasin insaAllah..ehli sünnet disi görüsler hizla yayilmakta iken imkani olan kardeslerimizin böyle birsey yapmis olmasi cok yanlisti,aksine sabit konu yapilmasi gerekirdi..

selam ve dua ile..

Eyne`l Mefer

Hakikaten cok sasirdim her türlü karisik forumlara dahi gönderdigim bu konunun bu forumda kaldirilmasi hakikaten cok yanlis oldu..

insaAllah telafi edersiniz kardeslerim,amac ehli sünnet yolunun korunmasi ve müdafasi,baska bir amac ve niyet yok.Elhamdüillah

SadakatNet

Sayın üyemiz göndermiş olduğunuz linkin ehli sünnet inancına göre mahsurlu bir tarafı yoktur.Bu konuda endişeniz olmasın.Kaldırılma nedeni ehli sünnete aykırı olduğundan değil, Sadakat Forum'un yıllardır arkasında durduğu bir prensibinden dolayıdır.Forum bu konuda tarafsız kalmaya , özele inen değil ehli sünnet dairesinde daha genele hitap eden paylaşımların yapılmasını uygun görüyor.Bir çok yöneticisi ve üyesi olan bu forumda da mutlaka bir yerin müntesibi olan arkadaşlarımız vardır ancak hiç kimse bu özel durumunu yansıtacak paylaşımlarda bulunmamaktadır.

Şöyle ki; gönderdiğiniz linkteki Hocaefendi malumunuzca herkesçe bilinen bir cemaatin mensubudur.Söyledikleri, 'yanlıştır, kötüdür zararlıdır' demiyoruz, ancak biz forum olarak fitneye mahal vermemek,tartışma ortamı oluşturmamak, cemaat mensuplarının ve Zâtların incinmesine, kırılmasına yol açmamak gibi nedenlerden dolayı bu tip konuların yayınlanmasına müsade etmiyoruz.

Geçmişte benzeri bir çok misali yaşanan şeylerin tekrar yaşanmasını istemiyoruz.

Misal verelim;

X zatı , X cemaati, X Hocaefendisi ile ilgili bir şey ekliyorsunuz, bunu gören başka birileri çöreklenip eklenen o içerikle hiç alakasız yorumlar yapıyorlar, hakaretler, küfürler yağdırıyorlar.
Böylelikle karşılıklı atışmalar başlıyor, taraflar birbirini üzen sözler sarfettikleri gibi bazen de Allah dostlarının ruhaniyetlerini gücendirecek seviyeye gelebiliyorlar.

Sonuç ise bir hiç.

Böyle bir fitneye mahal vermektense buna benzer paylaşımların yapılmaması forumumuzca daha uygun görülüyor.

Ehli sünnet dairesinde daha genel paylaşımlar yapılmasını istirham eder, anlayış göstereceğinizi ümid ederiz.
Sadakat Yönetim Kurulu

Eyne`l Mefer

muhterem kardesim,mesajinizin bir kisminda cok haklisiniz oda su;konuya yorum yapildiginda amacin baska yerlere gitmesi ve büyüklerin ruhaniyetlerinin incinmesi.Bu benimde hic istemedigim ve dediginiz gibi cok sahit oldugumuz seyler eskilerde.

Fakat biz ehli sünnet hocalarimiza destek vermeyeceksek su net ortaminda imkanimiz varken,baska birsey yapmayalim kardesim..Hoca isimlerini unutun davasini düsünün insaAllah bu önemli hocamiz kendiside diyor bu sekilde..

bunlari bosverin,tartismaya yönelik mesajlar atilirsa onlari silin kardesim,sadece sohbet duyuru mesaji ve güncelleme mesajlari kalsin lütfen sizden cok rica ediyorum..Bu tür canli yayin sohbet imkani yok benim bildigim cok faydali oldugunu hocamizda söylüyor..Bizler yurt disindayiz herkes gibi imkanimiz yok sohbetlere katilmaya..

itikaden dogru yoldan cikmis kisiler almis basini gidiyor,para onlarda güc onlarda biz acizane böyle hizmetleri cokmu görelim ehli sünnet yolunda,yinede biz prensiplerimizden vazgecmeyiz derseniz siz bilirsiniz..

Tarikata adam toplamiyoruzki,istenilsede almazlar zaten öyle kolayca,amacimiz itikadi düzgün insanlarin cogalmasi baska birsey yok..

Adamlar acikca Isa Aleyhisselam,inmeyecek,Mehdi Aleyhisselam diye birisi gelmeyecek,veya Mehdi olarak kendisini isaret ediyor,bu konularda insanlari bilgi sahibi eden hocalara destek vermezsek tartisma olur korkusuyla yarin ahirette bize sorarlar,ama tartisma cikmamasida,engellenmeside siz yöneticilerin elinde..

selam ve dua ile

SadakatNet

Sayın Kardeşim

Yukarıda izah ettik, önceki tecrübelerimiz gereği bu kural alınmıştır.
Bugün A cemaati olur, yarın B cemaati çıkar başka şeyi yapmak ister bunun önü alınmaz.

Ayrıca sizin zikretmiş oluğunuz hizmetler bu forumda çok şükür yapılmaktadır zaten.
Başta Rasülüllah s.a.v. Efendimizin sünnetleri, Sahabei Kiram Efendilerimiz, İmamı Rabbani Hz.leri, Ehli sünnet dairesinde Allah dostlarından kaynaklı bilgiler forumumuzda insanlara ulaştırılmaktadır.

Bu konuda daha fazla ısrarcı olmamanızı rica ediyoruz.
Sadakat Yönetim Kurulu

tarihman

Forumumuzun cemaatleri ve kişileri ön plana çıkarmadan, bunların hepsinin üst paydası, "ehl-i sünnet" çizgisinde yayımlara izin vermesi çok güzel... Konuyu uzatıp, bir birimizin kalbini kırmalayım.

Eyne`l Mefer

Peki oldu israrci olmuyorum,

yanliz yukardada belirttim amacimiz kisileri ön plana cikarmak degil,konustuklari anlattiklari dogru bilgileri herkese ulastirmakti..Bunu yaparken anlatan kisinin suretini canli yayindan degistiremeyiz herhalde degilmi,veya sesini,veya kendisine ait bir yazinin altindaki ismini kaldiramayiz degilmi..Cübbeli hocamizin konusmalari cemaate yönelik degil genele yöneliktir özellikle son sohbetleri buda bir not olsun..

bu cok büyük bir hizmetti..siz bilirsiniz..Tartisma cikmasindan korkularak hak sesleri yaymamak,ve ehli sünnet yolu ehli sünnet hocalarinin görüslerini görmeden,duymadan,okumadan nasil ögrenilecek,nasil ehli sünnet cizgisinde olunacak,anlamayadim bana acaip geldi,affiniza siginarak kusuruma bakmayin insaAllah.

üyeligimi sonlandirirsaniz cok memnun olurum.(Allah rizasi icin)

sizin calismalarinizda imkanlarinizi en güzel sekilde kullanmaniz adina basarilar dilerim..

selam ve dua ile..

not: üyeligimi sildiginiz sürece son mesajimdir,uzatmak gibi isler bana görede degildir..selametle..

Tuğra

Kardeşim konu hizmetse bu forumda en alası var,incelerseniz sizde göreceksiniz,niyetiniz halis madem sizde bu çizgide genel paylaşım yapın,eğer şahıs bazında paylaşım olsaydı,kimseye söz düşmeden en alası yine bu forumda olurdu!

〰〰〰〰🐠

Fatihan

Yöneticiler olumsuz şeylere anında müdahele etsinler demişsiniz bu zaten yapılıyor ama bir de bu forumda olanı başka platformlara taşıyarak tartışmayı ve çirkeflikleri devam ettirenler de oluyor.Ya ona nasıl müdahale edelim?

Artıları eksileri iyi değerlendirmek lazım.Verdiğiniz link burada yayınlanmadı diye Hocaefendinin sohbetinden insanlar mahrum kalacak değil.Nasibi olan her şekilde bulup istifade ediyor zaten.Ama yayınlandığı takdirde bu kural delinecek, bundan sonra da benzeri paylaşımlarda bulunmak isteyenler çıkacak ondan sonra da gereksiz yere zamanımızı zayi edeceğiz.Öyle şeyler oluyor ki hakikaten burada anlatamıyoruz.Anlatamadığımız için zaten bu kurallarımızın nedeni iyi anlaşılmıyor ya!

Ancak Sadakatte bu kuralı şimdi delmek, hem geçmişte benzeri paylaşımlarda bulunmak isteyenlere haksızlık olacak, hem de gelecek adına bu kapıyı aralayacak; bazı üyeler de bu tür paylaşımlarda bulunmak isteyecekler ve neticede fitne-fesat söz konusu olacak.

Daha genel olarak hizmet etmek varken, ne diye biraz daha özele inen (destek verme adına dahi olsa) paylaşımlarda bulunularak fitne fesada yol açacak girişimlerde bulunalım ki? Zaman çok kıymetli.

Her yiğidin bir yoğurt yiyiş tarzı olduğu gibi, herkesin de farklı bir hizmet anlayışı var.Sadakat Forum'un da hizmet anlayışı bu şekilde.Ve bu şekildeki hizmet anlayışı onca insan tarafından benimsenmiş ve yıllardır takdir edilegelmiştir.

Bunun için hemen üyeliğimi silin demektense bu anlayış çerçevesinde bu hizmete katkıda bulunmak daha kârlı olmaz mı? Yine de takdir sizin...

eginli

Alıntı yapılan: Eyne`l Mefer - 18 Aralık 2009, 14:29:50
Peki oldu israrci olmuyorum,

yanliz yukardada belirttim amacimiz kisileri ön plana cikarmak degil,konustuklari anlattiklari dogru bilgileri herkese ulastirmakti..Bunu yaparken anlatan kisinin suretini canli yayindan degistiremeyiz herhalde degilmi,veya sesini,veya kendisine ait bir yazinin altindaki ismini kaldiramayiz degilmi..Cübbeli hocamizin konusmalari cemaate yönelik degil genele yöneliktir özellikle son sohbetleri buda bir not olsun..

bu cok büyük bir hizmetti..siz bilirsiniz..Tartisma cikmasindan korkularak hak sesleri yaymamak,ve ehli sünnet yolu ehli sünnet hocalarinin görüslerini görmeden,duymadan,okumadan nasil ögrenilecek,nasil ehli sünnet cizgisinde olunacak,anlamayadim bana acaip geldi,affiniza siginarak kusuruma bakmayin insaAllah.

üyeligimi sonlandirirsaniz cok memnun olurum.(Allah rizasi icin)

sizin calismalarinizda imkanlarinizi en güzel sekilde kullanmaniz adina basarilar dilerim..

selam ve dua ile..

not: üyeligimi sildiginiz sürece son mesajimdir,uzatmak gibi isler bana görede degildir..selametle..

kardesim, cüpbeli hocamizin videolarini bilhassa ona gerek olan sitelerde yaymamiz cok daha elzmdir, ben öyle yapiyorum.. mesela nerelerde gerekir... öyle cemaatler varki ehlisünnet olduklarini iddea ediyorlar ayrica mezhepsizleride sirtliyorlar...  bil hassa o kisilerin olduklari yerlerde yayinlamakta fayda oldugunu düsünüyorum... burda yayinlanmamasinada üzülmeyin, burda onun hitap edecegi kimseyi bulamayiz...
bundan dolayi üyeliginizin sonlandirilmasini istemeniz üzüldügünüzü gösteriyor... size tavsiyen burda kaliniz istifade edersiniz...
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Mücteba

Eyne`l Mefer Kardeşim,
İyi niyetli olarak dine hizmet adına bir paylaşımda bulunmuşsunuz ve yönetim tarafından silinmiş.
Bu üzücü bir durum, siz iyi niyetli olarak hizmet etmek istiyorsunuz ama engelleniyorsunuz.
Böyle bir durum hangimizi üzmez ki.
Diğer taraftan, forum yaşayan bir organizma kuralları olması ve yöneticilerinin müdahale etmesi, forumun devamlılığı açısından olmazsa olmaz.

Üyeliğinizin silinmesinden ziyade siz ve sizin gibi ehli sünnet yolununda kardeşlerimizi görmek istiyoruz ve bu durum bizi şevklendiriyor.

Şimdi derin ahir zamandayız . Ehl-i sünnet itikadını tam olarak bilen , yer yüzünü kara bulutlar gibi saran bid'atlerden sakınabilen , hakikaten günahsız , adam gibi bir adam buldum diyenin elini öpmek , ancak Allahın bir lütfu...

Biz sizden ve sizin gibi ehli sünnet yolunda samimi kardeşlerimizlerimizin silinmesi yerine yazılmasından yanayız.

Size tavsiyem forumumuzu bir süre takip etmeniz ve uygun paylaşımlara devam etmenizdir.

Allah c.c yâr ve yardımcınız olsun.
Yâ Selam.

İsra

Alıntı Yapüyeligimi sonlandirirsaniz cok memnun olurum.(Allah rizasi icin)

Üyeler kızdıkları zaman neden hemen üyeliklerinin silinmesini ister buna bir anlam veremiyorum :)

Lütfen bu kadar alıngan olmayalım :)

hizmetci

sadakat nasip meselesi, nasibi olan kalir :mhcp

mevlam sadakatin degerini bilenlerden eylesin  s4))

g4)) olsun sadakata
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

osmanli

Alıntı yapılan: İsra - 19 Aralık 2009, 01:18:05
Alıntı Yapüyeligimi sonlandirirsaniz cok memnun olurum.(Allah rizasi icin)

Üyeler kızdıkları zaman neden hemen üyeliklerinin silinmesini ister buna bir anlam veremiyorum :)

Lütfen bu kadar alıngan olmayalım :)

cocuk annesine kizdigi zaman ne der babama diyecegim seni sikayet edecegim der üyelerde öyle kizdigi zaman birakip gidiyorum diyor sakin olalim  kimseyi kirmasaz iyi olmazmi

tefhim

Üyeliğimi hiç silinmeyecek şekilde kaydedin.(Allah rızası için)
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.