Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Miras paylaşımı

Başlatan kutup yıldızı, 29 Kasım 2008, 05:36:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kutup yıldızı

s.a.

iyi geceler forum sakinleri. miras konusunda, nasıl paylaşılır konusunu öğrenmeye çalışmakla birlikte pek işin içinden çıkamadım. tam ilmihal' e de baktım ama mübarek öyle detaylı anlatılmış ki; buradan sormak icap etti. foruma iştirak eden tecrübeli hocalarımız var ise bir zahmet şu mirası bir paylaştırabilir mi acaba. görünen o ki; herkes bir pay alacak ve ben de dinimize uygun olarak bu mirasın paylaştırılması taraftarıyım. ama avantajlı ama dezavantajlı olarak.

baba vefat eder. geriye beş miras sahibi kalır. anne, iki kız ve iki erkek çocuk. iki kız ve bir erkek evlidir. herbirinin çocukları var. en küçük olanı ise benim :) ve anneyle birlilkte, miras konusu olan bir evde kalıyorum. dolayısıyla bendeniz bu ev' den çıkmaya, kafaya fena halde takmış vaziyetteyim. anne sağ olduğu için evden çıkma niyetim yoktu ancak bazı sebeplerden dolayı, zorlama değil de hani kiraya çık önerilerinin de geldiği bir zamanda, ayrıca hibe istemediğimi de düşünürseniz, anneyi yanıma alıp kiraya çıkmayı düşünüyorum. herhangi bir kavga gürültü yok ve ileride de olması arzusunda değilim. velhasıl bu evin satılması taraftarı ve gelecek paranın islam dinimizin gerektirdiği kurallar çerçevesinde paylaştırılması taraftarıyım. ayrıca kimlerden itiraz yönünde ses çıkar bilemem ama alacağım cevap yönünde bilgiyi paylaşacağım, itiraz edecek olan var ise alacağım cevapdaki şartları öne süreceğim. artık sonrası bana kalsın..

konu önemlidir ve gelecek cevabın önem arz edeceğini belirtir, şu mirası bir zahmet paylaştıralım derim.
konuya ilave etmem gereken başka detaylar var ise sorunuz. kesin cevap verildikten sonra bu konunun, başka mesaj atılmamasına yönelik kilitlenmesini rica ederim.

teşekkürler.

müteallim

miras konusu hakkinda aramizda feraiz ilmini iyice bilen arkadaslarimzin az oldugu hatta azinda azi oldugu kanaatindeyim dolayisi ile bu süalin cevabinin gecikecegi düsünülmeli ve acele edilmemelidir.cünkü cok nazik ve ince bir meseledir feraiz ilmi.maasselam-
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Uludag

zevce payı               12/96               

erkek evlad payı        28/96               herbirine

kız evlad payı           14/96                herbirine

Misalen : miras meblağı 96.000 TL olsun

1 karısına kalan            12.000 TL
2 oğluna kalan             28.000 TL herbirine
2 kızına kalan              14.000 TL  herbirine

miras kalır..........................................................

Allah A'lemü bihukmihi...

.......................................................................

varislerden birini ayırmak veya kayırmak kul hakkına gireceginden kuruşuna kadar hesablanıp varise teslim edilmesi gerekir.
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

Uludag

Teşekkürler eginli ilginç program
bizi hatadan kurtardın  :dost

zevc ve zevce kelimeleri karışmış !!!

zevc payı    1/4
zevce payı  1/8

Allah razı olsun !
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.