"Diyanet kimlere emanet edilmiş?"

Başlatan reis, 03 Ağustos 2006, 00:54:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Salur

Alıntı yapılan: "Slience"islamda illa bıyıklı olacaksınız diye bi şey var da yoksa bizim haberimiz mi yok ??
tamam sakal sünnetir , ama ona uyan müslüman sayısı bile çok az, yoksa bıyık farz mı??

Sakal kazımak ve fitne
Sual: Dine hizmet için, fitneyi önlemek sakalı kazımak caiz deniyor. Bazıları da lazım diyor. Caiz dense bile, lazım demek, nasıl caiz olur?
CEVAP
Fitne nedir? İmam-ı Birgivi, Muhammed Hadimi ve Abdulgani Nablüsi hazretleri, fitneyi, (Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak, insanları isyana kışkırtmaktır) diye tarif ediyorlar. Fitneye sebep olmak haramdır. Sakal bırakmak sünnettir. Harama sebep olmak haramdır. Haram işlememek için sünnet elbette terk edilir. Çünkü dinimizin emri böyledir. Vatani vazife için askere giderken bir çok sebep yüzünden saç ve sakal kesme zorunluluğu vardır. Kesmeyen ne olur? Ceza görür, bir zarara uğrar. Askerde, er, subay veya memur olarak görev yapsa oranın tüzüğüne uymadığı için elbette cezalandırılır. En az işinden ayrılır ki bu da bir zarardır. Yukarıdaki tarifte, zarara uğramanın da fitne olduğu bildiriliyor. Fitneye sebep olmamak için sünneti terk etmek sadece caiz olmakla kalmaz. Vacib, hatta farz olur.

Alıntı
Günde en az iki kişiye iyilik et, gönlünü al. Çünkü cennetin yolu, gönül
almaktan geçer. Gönül almak, Cennetin Firdevs kapısını açmaktır.

müteallim

Alıntı yapılan: "Salur"Alıntı:

Sünnet olan sakala kıymet vermeyen kâfir olur.

.[/b]

:?:
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Ahi

Alıntı yapılan: "Himmet"
Bazen fitne fucur insanlar bozuk itikatlarını yaymak için müslümanların bulunduğu sitelere gelebiliyor.Bu şahısta onlardan birisiydi.

Aynen katılıyorum.
[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]

Salur

Alıntı yapılan: "Müderris_3"
Alıntı yapılan: "Salur"Alıntı:

Sünnet olan sakala kıymet vermeyen kâfir olur.

.[/b]

:?:

Alıntı yaptığım yerde kaynak olarak K.Saadet verilmiş, Niçin sakala kıymet vermeyenin kafir olduğunu bilmiyorum... bende merak ediyorum...

Bilen varsa açıklasın Lütfen...
Günde en az iki kişiye iyilik et, gönlünü al. Çünkü cennetin yolu, gönül
almaktan geçer. Gönül almak, Cennetin Firdevs kapısını açmaktır.

c e z a

Himmet demiş ki;

Bazen fitne fucur insanlar bozuk itikatlarını yaymak için müslümanların bulunduğu sitelere gelebiliyor.Bu şahısta onlardan birisiydi.

Böyle yapanlar var mı çok merak ediyorum eğer varsa Allah ıslah etsin Allah tam oturmamış bazı islamı konularda bu kişilerden dolayı bizi cezalandırmasın böyle kişiler tespit edilip kanaldan atılırsa çok makbule geçer yetkişli kişiye ricamız olur! :!:  :x  

müteallim

Alıntı yapılan: "c e z a"
Böyle yapanlar var mı çok merak ediyorum eğer varsa Allah ıslah etsin Allah tam oturmamış bazı islamı konularda bu kişilerden dolayı bizi cezalandırmasın böyle kişiler tespit edilip kanaldan atılırsa çok makbule geçer yetkişli kişiye ricamız olur! :![/b]

merak etmeyin geregi yapilir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

c e z a

inş. bilgilendirmeye çalışırz elimizden geldiği kadar tabii ki

Allah hepimizden razı olsun.

Oruc_Reis

Alıntı yapılan: "ehl-i kubur"bu hancı beyefendinin ne olduğunu neci olduğunu pek bilmemekle beraber insanlara muallimlik yapmaya çalışırken nasıl oluyorda başkalarını aşağılama hakkını kendinde görüyor merak ediyorm. siz kim oluyorsunuz da Allahın ahsen-i takvim suretinde yarattığı insanı bu kadar aşağılayabiliyorsunuz? gerçekten de bu sitede yazılanları hayret ve esefle okuduğumu belirtmeliyim. resmen insanlar işlerini güçlerini bırakmış hangi müslüman daha mübarek hangisi daha günahkar, kim cennete kim cehenneme gidecek tartışması yapılıyor. ben baştan söyleyeyim arkadaşlar günlerce gecelerce tartışsanız bunun cevabını bulamayacaksınız zira bunun kararını vercek olanlar sizler değilsiniz, bu insanların haddi değildir bi kere. gaybı ancak Allah bilir düsturuyla hareket etmeli değil miyiz sizce de?

tabi siz derseniz ki hayır biz burda müslümanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz, o zaman kardeşim size şunu söyleyeyim zannımca bunun yolu kavga gürültü, hakaret değildir. şahsen ben meslek hayatımdan da yola çıkarak şunu tecrübeyle sabit olarak belirtebilirim ki bir insana normalde doğru bildiği şeyi dahi zorla anlatmak isterseniz kişi büyük bi olasılıkla ona inanmaktan vazgeçecek ve o inandığı davaya muhalif olmaya başlayacaktır. bundan dolayıdır ki tarzınızı takdir etmiyor aynı zamanda kınıyorum.
Allah rızası için biraz daha hoşgörü

Allah muvaffak etsin

size oncelik le hanci kardesimize yakistirdiginiz iftiradan dolyi sizi ayipliyorum

2.burda kimse sizin konustuklarinizi konusma degil konu bile edilmeyen bu hayel fikirleriniz sizin nekadar gaflette oldugunuzu gostermek te ve size tavsiyem once bir abdest alin ondan sonra  hanci kardesimizin yazilarini ve diger konulari sakin bir sekil de okuyup akli selimle cevap yazminizi isteriz ve nefsinizle degilde  aklinizla cevap yaziniz  cunku akli olankisi imani olan kisidir
selametle
kardesim
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

müteallim

hanciyi taniyan birisi olarak böyle kötülükle itham etmek dogru olmaz.sadce hanciyi degil herhangi bir mü´mini itham etmek zaten haramdir.