Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

akika kurbani

Başlatan hizmetci, 18 Şubat 2009, 00:52:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hizmetci

Akika: yeni dogan bebegin basindaki tüylere denilir.
bebek icin, hz Allaha sükür niyetiyle kesilir.
Dogdugu günden itibaren herzaman kesilir 7. günü kesmek efdaldir.
kiz evladi icin 1, erkek evladi icin 2 kurban kesilmek uygundur.
Peki sebebi nedir? yani erkege neden 2 uygun görülmüsdür?
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

ücharfbeınokta

"Resul-i Ekrem (s.a.s.} bize erkek çocuklar için iki, kız çocukları için bir koyun "akîka" olarak kurban etmemizi emretti." (Ibn Mâce )

Peygamber efendimiz nübüvvetten yani peygamber olduğu bildirildikten sonra kendisi için akika kesti. Hicretin sekizinci senesinde de oğlu İbrahim dünyaya gelince, yedinci günü, saçlarının ağırlığı kadar gümüş sadaka verdi ve iki koç kesti.

Sizcede malüm olduğu gibi Hadis-i Şerifte geçtiği içindir sanırım...
İhmal ihanete eşittir...

Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

müteallim

hikmetinden sual olunmaz  rasülüllah böyle uygulamistir.amma yinede bir sebebe mebni olsa gerek.
belki mirasda erkege iki kadina bir hisse vardir seriatte.yine sahitlik yapilacagi zaman bir erkek iki kadin olamsi istenmektedir.

Allahü-aalemü bimuradihi
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

hizmetci

Allah razi olsun, arkadaslarlarla seminerde iken belki bir sebebe mebnidir diye düsündük arastirdik amma bulamadik
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.