Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Aykırı İlahiyatçılar

Başlatan Fatihan, 09 Şubat 2009, 01:15:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

afka

"...Ünvanınız İlahiyatçı ise aşağılamak ve ilmini(!) kötüye kullanmak da bir nevi hizmet.Tabi tabi....."

Önce anla sonra anlaşılır şeyler yaz.Ucuz laflara bu sitede yer yok.İşin içinde değilsen ezbere konuşma Biliyoruz ki yazıyoruz.
Sünnet, "Asrı Saadeti" çağa taşımaktır

alıntı

Yarası olan gocunur demişler..

Fatihan

alıntı kardeş küçük bir yanlış anlaşılma var sanırım.Bu da yazımdan kaynaklı. afka kardeşimiz de ehli sünnettir.Bu yanlış anlaşılmadan dolayı birbirimizi kırmayalım  :oops:

afka

afka

"Bir ilahiyatçı olarak hassasiyetinizde haklısınız.Alt yapı eksikliği olan daha açık ifade ile cami papuşluğunu bile en büyük hizmetlerden gören anlayıştan uzak iseniz her yol ehli sünnete saldırıya çıka bilir."

Dostlar bu cümlemin tashihinde fayda olduğunu söylediler ona binaen diyorum ki:
Bu cümlede kastım "..şunlar böyledirler.." den çok, yıllarını o camiada geçirmiş bir kişi olarak gördüklerim ve tecrüblerim o cümlemi yazdırdı.Çok memnun olunan bir durum elbette değil.
Ama bir cümle ile insanların ilmi seviyelerini ölçecek kadar tecrübeli değilim.

awengers45

Alıntı yapılan: azizistanbul - 09 Şubat 2009, 10:53:14
mehmet şevket eygi bey sesimi buradan duymazsınınız belki  ama yine de sesleniyorum:
Güzel tespit  fakat sonuna da şöyle matematiksel bir işlem koymak lazım.

bazı ilahiyatçılar + bazı ilahiyatçılar +bazı ilahiyatçılar .........= ilahiyatçıların  % 98 'i

ben hep öyle gördüm.

sevgili kardeşim ben senin bu fikrine katılmıyorum. sayın M. Şevket hocamın dediklerini okudukça aklıma iki elin parmak sayısı kadar insan gelmedi. hatta senin de aklına gelmemiştir sanırım. en bariz 2 zatı işaret etmiş veya ben yönlendim o tarafa, ama sonuç itibariyle çokg üzel ilahiyatçılarımız var. haksızlık etmeyelim lütfen. selamün aleyküm.

azizistanbul

o halde ilahiyatın 4 sene içinde okuttuğu kitapları aç oku bakalım . neler göreceksin ? o senin bahsettiğin 2 kişi buzdağıın görünen kısmı ve erimesi yokolması en kolay olan kısım . zaten eridiiler  . asıl zor kısmı görünmeyen tarafta.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

awengers45

Alıntı yapılan: azizistanbul - 04 Şubat 2010, 15:23:34
o halde ilahiyatın 4 sene içinde okuttuğu kitapları aç oku bakalım . neler göreceksin ? o senin bahsettiğin 2 kişi buzdağıın görünen kısmı ve erimesi yokolması en kolay olan kısım . zaten eridiiler  . asıl zor kısmı görünmeyen tarafta.

sen neyi grmek istersen onun görürsün sevgili kardeşim. elbette münafıklar iblisler olacaktır. biz bunları bilmeliyiz. ancak biliriz ki bu münafıkların dine ve islamiyete zararları dokunmaz. müslümana zararları dokunmaz. müslüman o'dur ki Kur-an'ı Kerimi ve peygamber efendimizi kendsine önder seçendir. kendine bahane arayan insanlar onları dinler ve arkalarından gider. zaten o kişilerin gitmesiyle de din asla zarar görmez. hatta aksine islam dini temizlenmiş olur. gel gelelim o münafıklara. bunu da biliyoruz ki Yüce Allah elbette benden senden çok onlara soracaktır ilimlerinin hesabını. onlar ki bilip saptıranlardır. bu yüzden zelil olmaları daha büyüktür ve ağır sonuçlar doğuracaktır. kişinin hataya düşmesinin açıklaması olur da alim kadar bilgili olup da saptıranların hiç bir açıklaması olmayacaktır. madem ki sen onları biliyorsun. o halde bırak onları. çünkü onlardan çok yahudisi, hıristiyanı, putperesti var. ama bak onları biliyoruz ve yargılamıyoruz. bırakalım onları da Yüce Mevlam yargılasın. bizim onları görüyor olmamız zaten bizim için güzel bir şans. DEĞİL BUZDAĞLARI, Allah EMRETTİĞİ ZAMAN EN HAŞMETLİ KAYALAR BİLE YERLE BİR OLACAKTIR. BUZDAĞLARI ZATEN +1 DERECEDE ERİYECEKTİR. O ERİDİLER DEDİKLERİN GİBİ. Allahın selamı tüm ümmet-i Muhammed'in üzerine olsun.

azizistanbul

evet güzel insan neyi almak isterse onu alır ama . herkes neyi alacağını biliyor mu ?
bugün ehlisünnet dışı cereyanlara kendini kaptıranlar : " ben doğru yoldan çıkmak istiyorum ben Allaha isyan etmek istiyorum. ben Allaha hakkıyla inanmak istemiyorum. ben rasülün yolundan sapmak istiyorum." diyerek mi farklı cereyanlara kapılıyorlar yoksa onlar bu bilgiler altın kaselerde sunulduğu için mi  buraya sevkoluyorlar.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Günbatımı

Alıntı yapılan: azizistanbul - 09 Şubat 2010, 12:24:47
herkes neyi alacağını biliyor mu ?

Zaten bütün mesele de bu! Yoksa bırakalım, ne konuşurlarsa konuşsunlar.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

duha

söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]