Sarf ve Nahiv ilimleri

Başlatan muallim, 07 Temmuz 2005, 19:25:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arabi ilimler okumusmuydunuz?

Sadece elif cüzü okumayi denemistim
1 (1%)
Kurani Kerim okuyabiliyorum
13 (13.5%)
Tecvid ve yasin, tebareke gibi ezberler yapmistim
4 (4.2%)
Emsile, Bina, Maksut, Avamil okudum yahut baslamistim
15 (15.6%)
Izhar yahut Kafiye'den okumustum
6 (6.3%)
Metinler ve Nur'ul-Izah kitabini okumustum
13 (13.5%)
Molla Cami, Telhis ve Kuduri Serif eserlerinden okumustum
24 (25%)
Yüksek kitaplari da okumustum
19 (19.8%)
Hic birini okumadim, ama isterdim
1 (1%)
Bunlar da nedir? ilk defa görüyorum
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 0

Oylama kapandı: 12 Eylül 2005, 03:07:09

müteallim

özel mesajiniz kapatilmistir.yetkililere müracaat.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Kul

özel mesaj gönderemiyorumki?
admine yazmak istiyorum, oda olmuyor

müteallim

Alıntı yapılan: "Kul"özel mesaj gönderemiyorumki?
admine yazmak istiyorum, oda olmuyor

sitehakkinda istek ve öneriler bölümüne yaziniz onlarin haberi olur.selam
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

sehzade bey

Selamlar bu yazimin ilk yazim olmasi hasebiyle cümleten forume hosgeldim :wink:

Allah a hamd olsun yukarida yazili olan ilimleri okudum ve elan okutmaktayim.(nurulizah/kuduri serif). Cenab-i hak devamini getirmeyi nasib etsin.Sizden dua bekler gayretimizin artmasini mevladan niyaz ederim.
BİR KİTAP,İÇİNİZDEKİ DONMUŞ DEĞERLERİ PARÇALAYACAK BİR BALTA GİBİ OLMALIDIR.
OKUDUĞUNUZ KİTAP BİR YUMRUKTA SİZİ UYANDIRMIYORSA NE İŞE YARAR....

Baıak

Hamd olsun, Telhisi tamamen bitirdim, Kuduri'den de ibadat kısmını okumuştuk.
Elhamdülillah okutmadığım bi Menar, bi Telhis, bi de Kuduri kaldı bunların haricinde hepsini okutmak nasip oldu, halen de okutuyorum. En çok Nur'ul İzah ve Necat'ül Ervah'ı seviyorum. Gerçi hepsinin yeri ayrı.Rabbim amil olanlardan eylesin inşeAllah...  (AMİN)

müteallim

Alıntı yapılan: "Başak"Hamd olsun, Telhisi tamamen bitirdim, Kuduri'den de ibadat kısmını okumuştuk.
Elhamdülillah okutmadığım bi Menar, bi Telhis, bi de Kuduri kaldı bunların haricinde hepsini okutmak nasip oldu, halen de okutuyorum. En çok Nur'ul İzah ve Necat'ül Ervah'ı seviyorum. Gerçi hepsinin yeri ayrı.Rabbim amil olanlardan eylesin inşeAllah...  (AMİN)

en güzel sey okutmak son nefese kadar rabbim tedrisden ayirmasin.

afrah

.....Eger bu yoldan dönmek kader ise,
o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....

Baıak

Oruc_Reis

Alıntı yapılan: "müteallim"
Alıntı yapılan: "Başak"Hamd olsun, Telhisi tamamen bitirdim, Kuduri'den de ibadat kısmını okumuştuk.

en güzel sey okutmak son nefese kadar rabbim tedrisden ayirmasin.

amin
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

ibn-ihacib

evet ankettede belirttiğim gibi  Allah'a hamdolsun arabi ilimlerin hepsini okudum ...ancak mollacamii, kudur-i şerif ve telhis hariç hepsini okutmak nasip oldu .... el an da devam etmeye çalışıyorum.....

ankebut-57

Allah hizmetlerinizde muvaffâkiyetler ihsân eylesin.
Selamlar.
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

hadime

ben emsile,bina,avamil okudum...maksuda başlamam gerekiyo ama bir türlü ne kadar istesem de nasip olmadı...mevlam inşAllah devamını da getirir,hakkıyla öğrenmeyi de öğretmeyi de nasip eder...
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,birinciliği beyaza verdiler...

müteallim

Alıntı yapılan: "hadime"ben emsile,bina,avamil okudum...maksuda başlamam gerekiyo ama bir türlü ne kadar istesem de nasip olmadı...mevlam inşAllah devamını da getirir,hakkıyla öğrenmeyi de öğretmeyi de nasip eder...

hayatta en güzel ve en tatli sey talip ilim olmakdir insaAllah.ögrenirsiniz.

çelebi

maşAllah ankette hiç bilmeyen yok

bizde okuyoruz okutuyoruz Allah daim etsin

narçiçeği

arkadaşlar bugün itibarıyla yaş ortalaması 30 olan 6 bayan binanın 2. tekrarını bitirdik ..  :D
biraz ağır da gitsek yerleştire yerleştire gidiyoruz Allah'ın izniyle . :x
Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu