Güzel son ile bu alemden gitmek istermisin

Başlatan kenz, 11 Mayıs 2007, 22:00:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kenz

Peygamber efendimiz hazreti Ali efendimize
Ya Ali safa afiyet içinde bir ömür geçirmek istermisin? buyurur Hz Ali efendimiz "Elbette ya rasülAllah anam babam sana feda olsun kim istemez" der

Ya Ali bol rızık içinde yaşamak istermisin? buyurur Hz Ali efendimiz "Elbette ya rasülAllah kim istemez?Cenab-ı hakka ibadet için rızkımın bol olmasını isterim

Ya Ali devamlı sıhhatte kalmak istermisin? buyurur Hz Ali efendimiz "Elbette sıhhat içinde yaşamak isterim

Ya Ali daima düşmana galip gelmek istermisin? buyurur Hz Ali efendimiz "Elbette düşmana galip gelmek isterim

Ya Ali hüsnü hatime iman selameti ile bu alemden gitmek sü-i hatimeden mahfuz olarak gitmek istermisin?buyurur Hz Ali efendimiz "Elbette ya rasülAllah anam babam sana feda olsun kim istemez" der

Resülümüz Hz Aliye bu beş şekilde 5 sual tevcih etmiştir. Ve sonunda öyle ise Ya Ali her sabah ve akşam 3'er defa şu duayı muhakkak okumalısın.

سُبْحَانَ  الله مِلاَالْمِزَانِ وَ مُنْتَهَي الْعِلْمِ وَ مَبْلَغَ الرِضي وَزِنة الْعَرْشِ

Allah'ı mizanın dolusunca ilmin nihayetince rızası büyüklüğünce ve  Arş'ın ağırlığınca tesbih ederim...
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

Fatihan

Allah razı olsun Kenz kardeşim.Bildiğim kadarıyla bu ayda(rebülahir) da sabah akşam 3 er kez okunuyor bu dua.

enfa

Allah razı olsun kenz :x

sadece bu aya ait değil sabah ve akşam namazlarından sonra diye biliyorum ben.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Vuslat Yolcusu

Alıntı yapılan: "enfa"Allah razı olsun kenz kardesim:x

sadece bu aya ait değil sabah ve akşam namazlarından sonra diye biliyorum ben.

kenz

Mevla cümlemizden razi olsun kardeşlerim ama fatihan kardeşimin ayzdığı gibi dua ve ibadetler kitabında rebiu'l-Ahir ayında okunması tavsiye ediliyor hergün zaten okunmaya gayret sarf ediyoruz ama fatihan kardeşimin bunu yazması hatırlatma kabilinden olsa gerek
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

Fatihan

Alıntı Yap
fatihan kardeşimin bunu yazması hatırlatma kabilinden olsa gerek

evet.o anlamda söyledim.Yoksa sadece bu ayda okunur demedim.

Eymen

سُبْحَانَ اللهِ مِلْئَ الْمِيزَانِ وَمُنْتَهَى الْعِلْمِ وَمَبْلَغَ الرِّضَى وَزِنَةَ الْعَرْشِ

„Sübhâanellâahi mil'elmiizâan ve müntehe'l-ilmi ve meblegarrizâ vezinetel-ars.“

Mânâsi:

„Allâh'i mîzanin dolusunca, ilmin nihâyetince, rizâsi büyüklügünce ve Ars'in agirliginca tesbih ederim.“

Bu duâ sabah ve aksam üç defa okunur. Ömürünün uzun ve mes'ud olmasi, imanla ölmek, kabir azabindan kurtulmak, sirat köprüsünden geçmek ve Cennet'e vâsil olmaya vesile olur.
Zaman bir kılıçtır; sen onu kesmezsen, o seni keser.

Günbatımı

Allah razı olsun. İlk olarak
http://www.sadakat.net/forum/dua-zamani/devaminda-faide-olan-dualar-t16154.0.html;msg145992#msg145992
bölümünden öğrenmiştim. Allah'ım böyle fırsatları hakkıyla değerlendirmeyi nasib etsin hepimize inşaAllah...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana