Hayırlı Evlilik İçin Tesbih Namazı Kılmak?

Başlatan setre, 09 Nisan 2008, 18:21:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

setre

Evlenmeye niyet edenlerin, iyi, hayırlı bir evlilik yapmalarına vesile olması için bu niyetle 41 tesbih namazı kılanlar var.
Yalnız bu 41 sayısı sabit midir yoksa 41'den az kılınırsa niyet hâsıl olmaz mı ? Yada 41 tesbih namazı kılmak yeterli olur mu?

Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

müteallim

haydaaa buda nereden cikti simdi .sünnetde böyle bir sey yok .istihare yapilir.bu istihare vardir
tesbih namazi günahlarin afvi icin kilinir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

setre

Evlenmeye niyet derken şöyle demek istemiştim evlenme çağına gelenlerin  herhangi biri için değil yani istihareyle alakalı değil bu niyet üzere tesbih namazı kılanlar oldu, ben bu namazı tavsiye ettiğimde acıklayıcı bir cevap vermem lazım  burada bilen vardır belki diye sormak istedim  :oops:
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

mardin

valla kardeşim evlilik Allah yazgısı nice arkadaşlarım istihare sonucu evet dediler kaderde çekecegin çile varsa önüne geçemezsin oda senin sınavın... Allah kötülerle karşılaştırmasın kız erkek fark etmez Allah hiç birimizi kötüyle terbiye etmesin amin amin amin velhamdülillahil rabbil alemin
ibadetin eftali devamlı olanıdır.

ihvan

41 yeni duydum.kimse bize 41 tesbih namazı kılın demedi.istihare den başka bişey varmı.ibadetlerde  zaten hep hayırlısı için dua etmeli.acizane

Buğulu Ay

BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

sehle

41 kılındıgını ilk defa duydum.ama,hayırlı bi eş için niyet edip kılınabilinir diye biliyorum...kaderdeki kişi degişmezmiş ama dua ile huyu ahlakı değişebiliyormuş...rabbim hakkımızda hayırlısını hayırlı olaraktan nasip etsin!
الَهى انت مقصودى ورضاك مطلوبى

tatlum

ewt rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razi,  gönlümüze razi olanı hakkımızda hayırlı kılar inş.
İhlasında İhlas Görmek İhlası Terk Etmektir...
İhlasında İhlas Görenin İhlası İhlasa Muhtaçtır

Buğulu Ay

BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

müteallim

kisinin basina gelen bela ve musibetler günahi sebebi iledir günahlarinin afvi icin tesbih namazi kilar.41 adedi olarak duyulan bir sey yok .
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik