Şafii mezhebinde namaz?

Başlatan daıi, 08 Temmuz 2009, 22:14:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

daıi

s.a. benim bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız. memnun olurum. 1- kaza namazlarında veccehtü duasını okumazsam olurmu? 2- namazda 1.rekatında fatihadan önce euzubesmele çekip fatihayı okuyorum,diğer rekatlarda besmele çekip fatihayı okumak olurmu. 3-birinci veya ikinci rekatlarda zammı sure okumayı unutursak namaz bozulurmu ne yapmamız gerekir? 4- ettahiyatü yü okuduğumuz zaman şahadet getirdiğimizde şahadet parmağımızı nerde kaldırmalıyız ve ne kadar süre kalkık tutmalıyız. 5- mesela öğlen namazının kazasını öğle vaktinde değilde yatsı vaktinde kılsak olur mu? ŞİMDİDEN Allah RAZI OLSUN.

Lika

Ve aleyküm selam.

1- kaza namazlarında veccehtü duasını okumazsam olurmu?

Veccehtü duasını okumak sünnettir. Veccehtü duasını okumadan da namaz kılınabilir.

2- namazda 1.rekatında fatihadan önce euzubesmele çekip fatihayı okuyorum,diğer rekatlarda besmele çekip fatihayı okumak olurmu.

Euzu besme çekmek sünnet olduğu için diğer rekatlarda besmele-i şerif çekerek fatihayı okuyabilirsiniz.

3-birinci veya ikinci rekatlarda zammı sure okumayı unutursak namaz bozulurmu ne yapmamız gerekir?

Diğer sorularda olduğu gibi yanıtımız aynı. Zamm-ı sure okumak sünnet olduğundan namazı bozmaz ama sünnetin sevabından mahrum olmuş oluruz.

4- ettahiyatü yü okuduğumuz zaman şahadet getirdiğimizde şahadet parmağımızı nerde kaldırmalıyız ve ne kadar süre kalkık tutmalıyız.

Ettahiyatü okurken illAllah denildiği zaman şehadet parmağı kaldırılır ve selama kadar ya da ilk tahiyatta ayağa kalkana kadar böyle bırakılır.

5- mesela öğlen namazının kazasını öğle vaktinde değilde yatsı vaktinde kılsak olur mu?

Olur ancak evla olanı kaza namazını geciktirmemektir.

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

daıi

Allah Seni ve soyundan gelenleri devamlı namaz kılanlardan eylesin.(Lika)

daıi

4. Şıkta; illAllah denildiğinde parmak kaldırılıyor, salli barik ve rabbena atina duasını okuyup bitirene kadar  şahadet parmağımız kalkık kalıyor ve selam veriyoruz. Doğrumu anladım acaba

İsra

Lütfen mesajları küçük harflerle yazalım :)

Alıntı Yap4. Şıkta; illAllah denildiğinde parmak kaldırılıyor, salli barik ve rabbena atina duasını okuyup bitirene kadar  şahadet parmağımız kalkık kalıyor ve selam veriyoruz. Doğrumu anladım acaba

doğru anladınız

daıi

Allah razı olsun. küçük harflerle yazarım bundan sonra özür dilerim

Lika

Alıntı yapılan: daşi - 09 Temmuz 2009, 21:18:16
Allah Seni ve soyundan gelenleri devamlı namaz kılanlardan eylesin.(Lika)

Amin diyorum cümlemiz için, Allah razı olsun kardeşim.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim