Kadın çalışabilir mi?

Başlatan uye1, 03 Temmuz 2009, 01:27:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uye1

islamda  kadının çalışması hakkında bilgi istiyorum şimdiden Allah razıolsun AllahA emanetolun

Buğulu Ay

bu konuyu güncellemek istiyorum yanıt verebilecek kimseler var mı acaba muhakkak vardır tabi   :)
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

müteallim

normalde hanimin yeri evidir.hanimlarin kendi islerinde calismasinda bir mahzur yoktur.yani kendi evinde kendi tarla ve bahcesinde.

amma mesru olmayan tesettüre uymayan mahremiyyete riayet edilmeyen yerlerde calismasinda elbette mahzur vardir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Buğulu Ay

mesela ne gibi mahsurlar vardır. Haramlara düşülerek kazanılan para helalmidir. bu devirde kadının devlet dairesinde mesela harama düşmeden islami bir çerçevede para  kazanması pek mümkün değilde. bu kadının tesettür vs. gibi şeylerden feragat ederek çocuklarına kazandığından yedirmesiyle çocuklarının kursağından haram lokma geçmiş olurmu ? açsak mı biraz konuyu sayın hocam ?:)

الله هو ا لو لي

fasulye

tarla bayır dışarı değilmi....gören olmuyormu...

Alıntı YapYönetici Notu:
Soru sormadan önce okuyunuz:
http://www.sadakat.net/forum/islami-sorulariniz-ve-cevaplari/soru-sormadan-once-oku-t37246.0.html

Buğulu Ay

sizce mevzu sadece görünüp görünmemek mi ?

الله هو ا لو لي

tunike

gerçekten derin bir konu kardeşlerim.bizler tabiki üzerimizdeki farzın sorumluluğunu bunu yaptıranlara atamayız fakat birde o tarafı düşününki yaradanın farzını yapmayı engelliyor.bir kadının kocasına bile farzı yapma deme hakkı verilmezken bunlar kim oluyorda bizim elimizden bu özgürlümüzü alabiliyorlar.ahirette hepimiz birlikteyiz kimin ne için hesap vereceğini göreceğiz.çocukların gençlerin kafalarını karıştıran okumakla vatana millete faydalı olmakla hakka hizmet arasında bırakılan bu insanların veballeri onlarada olsun inşAllah.bu ülkenin inanan doktorlara avukatlara öğretmenlerede ihtiyacı asıl onlara ihtiyaç var.peki bu işten nasıl çıkacağız.bu durumda islami nasıl yücelteceğiz. a22))
öyle itaatkar bir kul ol ki,dışardan görenler deli desinler.çünkü deli olmadan,veli olunmaz!

Buğulu Ay

evet ben yalnızca toplumda erkek bulunur anlayışına karşı bir insanım çünkü hazreti haztice ticaret kadınıydı. hz. aişe siyasi görüşlerini bildirmişti. Eelbette  Allah Rasulunden öğrendiğiyle bildiklerini söylemişti.

toplumda kadınlarıda anlayacak bir hanım kesim bulunmalı. Erkek doktorlar mahrem sayılmasa bile bayan doktorlara dertler sıkıntılar daha kolay açılıyor anlatılıyor mesela.

bu bayanlar için bir avantajdır. Helede dindar bir bayansa sizi tedavi ederken islami yaşantınızı göz önünde bulundurarak tavsiyelerde bulunacak ve sizi rahatlacaktır. hem bedeninize hem ruhunuza şifa tavsiyelerinde bulunacaktır.

ama laik türkiye cumhuriyetinde dindar, inandığı gibi yaşayan, dininden taviz vermeden, dine aykırı gelecek bir şey yapmadan bir bayanın iş kadını olması mümkün değil herşey buna engel. acaba  bu olumsuzluktadamı bir rahmet vardır diye düşünmeden edemiyorum.

hayırlısı olsun inşAllah tunike kardeşim sizinde cümleleriniz çok düşündürücü. Demekki islami kesim vatanında milletinde evvela haramlara düşmeden iş yapacak zemini hazırlayacak en büyük sorun bu olduğu için bu yönü telefi edecek sonra ciddi problemler ortadan kalktıktan sonra insani bir hizmete başlayacak. diyeceksiniz ki buda bir hizmettir.evet ama inandığım bir şey var

mücahid dini adına savaşan kişidir. vatan toprakları rahat bir dinin yaşanması için gerekli olduğundan savunulmalı sevilmelidir. vatam sevgisi işte bü yüzden Allah sevgisinden ileri gelir. Dini koruyan ve yüceltemk için savaşan  kişiye mücahid deriz.

öyleyse dini emirleri ez- geçerek nasıl mücahid olunur bunuda  düşünmeliyiz ?? ?

Alıntı YapYönetici Notu:
Soru sormadan önce okuyunuz:
http://www.sadakat.net/forum/islami-sorulariniz-ve-cevaplari/soru-sormadan-once-oku-t37246.0.html

الله هو ا لو لي

müteallim

kadinin calismasina bir sey diyen yok sadece islami usullere mesru olan seylere mahremiyyete tesettüre uyarak calismasi gerekir.kadinin calisabilecegi yer bulmali.
bu zamanda calistigi yerler islami usule ve sartlara uyulmadigi icin  nice ailelerin yok oldugunu kimlerin kimler ile gayri mesru yasadigi bir birlerini aldattigi.malümünüzdür.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik