Oruç Tutulmadan Teravih Kılınırmı?

Başlatan fasulye, 14 Ağustos 2009, 13:17:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fasulye

oruç tutulmadan teravih klınabilinirmi..........

Mahi

Teravih, vaktin, yani Ramazan ayının sünneti olmaktadır. Binaenaleyh, yolculuk veya bir hastalık sebebiyle oruç tutmayan kimselerin de teravih kılmaları sünnet olmaktadır.

Mehmet Emre FETVALAR.

fasulye

evt bu sene için tutmaya elverişli değilim.............

azizistanbul

her ne surette olursa olsun kılabilir

oruç tutmak teravih kılmanın sıhhatinin şartlarından değildir.

ancak mantıklı düşünüldüğü zaman oruç farzdır. İslamın beş şartından biridir. Özürsüz olarak orucu tutmamak haramdır. Teravih ise sünneti müekkededir. Özürsür terk edildiği zaman günah olmaz ancak resullulahın sünnetinden  ve sevabdan mahrum olunur.
Teravihi kılıp orucu tutmamak akıllı adam işi  değildir. ( özürsüz olarak )
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

müteallim

neyse arkadaslarmiz bazi cevaplarda bulunmuslar.bununla beraber iki kelamda biz edelim.

oruc islamin sartlarindan olup farz bir ibadettir hastalik ve yolculuk haric her müslümanin tutmasi icap eder tutulmadigi takdirde hem dünyada hemde ahirette cezasi vardir.teravih orucun sartintan degildir.

teravih ise ramazan gecelerini ihya babidan sünneti müekkededir .yine her müslümanin kilmasi lazimdir.her ne kadar ahirette azaba layik degilsede rasülülahin sefaatindan mahrum kalmak demektirki onun sefaatindan mahrum kalmak demek yine azap demektir.

ramazan seifgibi kiymetli günlerin gecelerini ihya babindan sünnet olmustur.onun icin kilmak lazimdir.oruc tutmayanda kilabilir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik