Erkeklerin sakalını, kadınların da saçını kesmesi haram mı?

Başlatan sebin, 25 Ağustos 2009, 23:40:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sebin

Selamun aleyküm din kardeşlerim.

Şöyle bir şey duydum. Kadınların saçlarını kesmesi haramdır. Erkekler de sakallarını kısaltabilirler ancak kazıtmaları haramdır.  Ve her iki durumda da zaruret varsa caiz olur.  Doğru mudur acaba?
EĞER BİR GÜN ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP """RABBİM BENİM ÇOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR""" DEME DERDİNE DÖNÜP BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE

Budak

Evet güzel bir konu bende duymuştum acaba aslı varmıdır.Yalnız sakal kesmeleri değil kazıtmaları diye duydum. Cevabı bende merakla bekliyorum.

sebin

Alıntı yapılan: Budak - 26 Ağustos 2009, 15:02:05
Evet güzel bir konu bende duymuştum acaba aslı varmıdır.Yalnız sakal kesmeleri değil kazıtmaları diye duydum. Cevabı bende merakla bekliyorum.

doğru söylüyorsun  yanlış yazmışım kazıtmaları olmalıydı   hemen düzeltiyorum
EĞER BİR GÜN ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP """RABBİM BENİM ÇOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR""" DEME DERDİNE DÖNÜP BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE

azizistanbul

sakal bırakmak sünnettir. Usulu fıkıha göre sünnetin terki mekruhtur.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

turk_ay

Zaruriyet dahilinde bazı sünnetlerin terki caiz değil mi? Mesela resmi bir kurumda çalışan kişinin sakal bırakması ne kadar doğru olabilir? Yani her sakal kesimine her saç kesilmesine haram demek doğru olmaz. Tabiki her sünneti yerine getirebilsek ama devir değişiyor bazı şartlar değişiyor yani illaki çağdaş olmak lazım demiyorum. Örneğin saç uzatmakda sünnet derler ama erkek için...Annesinin babasının yanında her genç öyle uzun saçla gezemez..Sitemizin daha alim kişileri var onlar da konuyla ilgilenirse güzel olur sanırım.
Her açan senin gülün, hergünse benim günüm
Gözyaşı insan külüyse, her yakan insan sözü
Kıvılcım sözün özüyse, ayrılık yakar gözü
Tek gören gönül gözüyse, kelamım gönül sözüm

Yavuz Sultan Selim (Hadim-ül Haremeyn)

Gülfabrikasısahibi

Sakalı bıraktıktan sonra kesmek haramdır ayrıca günümüzde sakal bırakmak zor bir olay zira çoğu işyeri bu şekilde çalışanı kabul etmiyor. Belki o kişi sünnet için farzı terkedecek işte bu yüzden özellikle bu zamanda sakal sünnetinin terkedilebileceğini düşünüyorum
Bu zamanda Husrev'in aleyhinde olmak benim aleyhimde ,risale-i nur aleyhinde ve bizi perişan edenlerin lehinde bir azim hıyanettir.Said Nursi