Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

seferi namazi

Başlatan gurbetci, 02 Ocak 2009, 09:37:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurbetci

hocam bazi otobüsle yolculuk yapiyoruz bizimle seyahat edenler dört rekat kiliyorlar farzlari ben iki kiliyorum ve bakiyorlar ters ters acaba ben mi yanlis biliyorum yolculuga cikan 90 km .sonra seferi olur veya türkiye topraklarinda oldugumuz icin seferi sayilmiyormuyuz
llahi seven bir Kalp  bu yolda yorulmayida sever

civan

Seferi hukmunun uygulanmasi,oturulan evleri tamamen gectikten sonra ve sefere niyet  edilmekle baslar yani sizin dediginiz gibi doksan km ye ulasmasi dogru fakat evlerin hududunu gecince ve niyet edilince baslar ve farzlar iki rekat kilinmaya baslanir

ismaysel

selamun aleykum hocam birşey sormak istiyorum vede şu anda başıma gelen bir olay seferi bir durumdayım vede dün akşam ki yatsı namazımı eda etmeden yatmışım ve şu anda kazasını yapıcam(daha şehir dışındayım) ama kazasını iki rekatmı yoksa dört rek at olarakmı kılıcam bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz Allah şimdiden razı olsun.

azizistanbul

evet seferi olarak kaza edeceksiniz
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

osmanli

Alıntı yapılan: azizistanbul - 02 Ekim 2009, 13:36:08
evet seferi olarak kaza edeceksiniz

iki rekat kilacaksiniz

müteallim

Alıntı yapılan: ismaysel - 02 Ekim 2009, 11:44:17
selamun aleykum hocam birşey sormak istiyorum vede şu anda başıma gelen bir olay seferi bir durumdayım vede dün akşam ki yatsı namazımı eda etmeden yatmışım ve şu anda kazasını yapıcam(daha şehir dışındayım) ama kazasını iki rekatmı yoksa dört rek at olarakmı kılıcam bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz Allah şimdiden razı olsun.

Namaz seferde kazaya kalmissa seferi olarak iki rekat kaza yapilir.hüküm son vaktedir.mukim olarak kazaya kalmissa dört rekat  olarak kaza yapilir-
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik