İğnenin mıknatıslı olup olmadığını nasıl anlarsın?

Başlatan Lika, 20 Kasım 2009, 04:37:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Bir toplu iğnenin mıknatıslı olup olmadığı hiç bir alet kullanmadan (sadece ellerinizle) nasıl anlaşılır ?
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

enfa

alet değil de o iğnenin aynısını getirerek bulsak olmaz mı?  ş2))

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Hâsıl-ı Kelam

Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

zeberced

miknatisli toplu igne cok yok sanirim

evdeki topluigneleri karistirdim , bulamadim :hihi

bir bardak sudami denemek lazimki, belkide o zaman hareket eder, belkide etmez....

attim sadece  e52))

Lika

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

duha

iğneyi ikiye ayırıp parçalrını yan yana getirdğimzde birleşrse mıknatslıdır  fg5))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Lika

duha

söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]