Banyoda ışıltı ve hijyen zamanı

Başlatan Tuğra, 17 Kasım 2009, 21:42:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra


Banyolar evlerin en hijyenik olması gereken alanları. Bu mekanlarda kısa sürede pırıl pırıl ve sağlıklı bir görüntü yaratmak için size birkaç önerimiz var.

Banyolar evdeki alanlar içerisinde hastalıklara karşı en hassas olanıdır. Kirli bir banyo sayısız hastalığa da davetiye çıkarır. Bu nedenle banyo temizliği hayatımızda önemli bir yer tutar. Kullanıma ve aile fertlerinin sayısına göre banyonuzu günlük veya en az haftada bir kez temizlemelisiniz. Banyo temizliğinde alanda bulunan her eşyanın özenle temizlenmesi gerekir.

30 dakikada temizlik

Muslukları temizlemenin en kolay yolu sirkeden geçiyor. Büyükçe bir pamuğu sirke ile ıslatarak musluğun üzerine örtün. 20 dakika bekledikten sonra diş fırçasıyla ovarak durulayın. Musluklarınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

Küveti arındırın

Küvetinizi temizlemek için, seçtiğiniz temizlik maddesini tüm yüzeye uygulayın. Temizlik maddesinin yayılması için birkaç dakika bekleyin. Duvarları ve küveti fırçalayın. Duş ve çevresini ise eski bir diş fırçası ile temizleyin. Fırçalama işlemi bittikten sonra küveti durulayın ve kuru bir bezle silin. Tüm bu işlemleri yaparken temizleyicilerin kokusundan mekanı arındırmak için havalandırmayı unutmayın.

Banyo temizliğinin en zor yanı

Klozeti temizlemek banyo temizliğinin belki de en rahatsız edici ve zor yanıdır. Klozeti temizlerken mutlaka plastik eldiven kullanın. Klozet temizliğine özel yapılmış ürünlerin yanı sıra su ve çamaşır suyunu birleştirip elde ettiğiniz karışımı da kullanabilirsiniz. Karışımı klozetin içine döküp, fırça yardımıyla temizleyin. Oturma kısmını arkaya doğru sırf bu iş için kullanacağınız bir süngerle silin.

Lavabonuz pırıl pırıl

Lavabonuzu temizlemek için amonyaklı su kullanabilirsiniz. Lavabo ve musluğun her tarafını sildikten sonra ıslak süngerle durulayın. Musluğun etrafında biriken kalıntıları eski bir diş fırçası ile temizleyebilirsiniz. Temizliği tamamladıktan sonra lavaboyu kuru bir bez ile silin ve kurutun.

Fayanslara sirke etkisi

Fayansları temizlemeden önce beş dakika kadar duşunuzda sıcak suyu açık bırakın. Buhar, kirin kabarmasını, yumuşamasını ve daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. İnatçı kirleri çıkarmak için, güçlü bir temizleyiciyi fayansların üzerine sıkarak bir süre bekletin. Sonra da ıslak bir süngerle silin. Son olarak havlu ile kurulayın.

Aynalar ışıldıyor

Banyo aynasındaki pus ve bulanıklık, tozun yerleşmesini kolaylaştırır. Bu nedenle aynanızı günde en az bir kere temizlemeniz gerekir. Bunun için cam bezi kullanabilirsiniz. Ayrıca banyo yaptıktan sonra da aynanızı silmeyi unutmayın.

evim
〰〰〰〰🐠

Tuğra


Dökülen yemek kırıntılarını, kanepedeki köpek tüylerini, hatta balkonu kaplayan solmuş yaprakları bile temizlemek artık çok daha hızlı, çok daha kolay.

Zamanı iyi kullanmak ve kısa sürede çok iş çözümlemek hızlı yaşamın gerekleri arasında. Bu nedenle ev kadınlarının işini kolaylaştırmak için yeni teknolojiler geliştiriliyor ve ev temizliği her geçen gün daha hızlı ve daha mekanik bir hale dönüşüyor.

Kanepenin altında biriken tozları almak için artık yerlere kadar eğilmeniz gerekmiyor, bunun için geliştirilen eğimli ve hareketli kordonlar bu işi çözümlüyor. Tam çıkarken kapı önünde kırılan bardak ve dökülen çay artık sorun değil ıslak-kuru el süpürgeleri sayesinde zaman kaybınız olmuyor.

1. Bir elektrikli süpürge neler yapabilir?

Klasik bir elektrikli süpürge her yere kolayca giremez. Her gün toz almak için kocaman süpürgeyi çıkarmak yerine, siz en iyisi farklı başlıklar da takılabilen, yükte daha hafif, işlev de daha hızlı bir el süpürgesi kulanın. Elektrikli süpürgenize de büyük temizlik işleri kalsın.

2. Elektrikli el süpürgeleri nasıl?

Elektrikli süpürgeye göre da hafif ve az yer kaplar. Elektrikli el süpürgeleri her zaman kapı arkasında tutabilirsiniz ya da mutfakta duvara asabilirsiniz. Özellikle yemeklerden sonra zemindeki kırıntıları toplamak için idealdir.

3. Hafif elektrikli süpürgeler var mı?

Yüksek emicilikte olanların bazıları (Elektrolux, Bosh, Lg gibi) dört ya da beş kiloyu geçmiyor. Ancak genellikle yedi sekiz kilo çekenler de var. Küçük boyutlarda olanları fazla yer kaplamıyor ve bir dolap yanında rahatça saklayabilirsiniz. Ayrıca bazı markaların ultra sessiz modelleri de mevcut.

4. Elektrikli el süpürgesi tekerleklinin yerine geçer mi?

Aslında el süpürgesinin tekerlekli süpürgeye göre emici gücü düşüktür ve büyük bir alan temizliği planlıyorsanız klasik bir elektrikli süpürge tercih etmelisiniz. Ama büyük ve hantal bir makine taşımak ve her seferinde çıkarıp temizlemek zor geliyorsa ortalama bir emme gücü olan ve döşeme, dar köşeler gibi farklı temizlik uçları bulunan bir model de kullanabilirsiniz.

5. Mobilyaların altı sorun mu?

Mobilya ve elektrikli cihazların altlarında biriken tozu almak zor olabilir. Özellikle mutfak dolapları ve buzdolabı gibi çekilmesi zor olan alanların altını ve arkasını temizlemek için geliştirilmiş oynar başlıklı mekanizmalar sayesinde en dar yerler bile rahatça temizlenebiliyor.

6. Torbalı mı torbasız mı?

Son yıllarda daha çok torbasız ya da torbası değiştirilmeyen modeller tercih ediliyor. Torba değiştirmek yerine direk çöpe dökerek zaman kaybını önlese de derinlemesine temizlik söz konusu olduğunda emiş gücü yüksek, torbalı modeller daha iyi sonuç veriyor.

7. Kablosuz modeller kullanışlı mı?

Şarj edilen pilli ve kablosuz modeller gündelik temizlik ve toz almak için çok uygun seçim. Kablonun olmaması makinenin hareket kabiliyetini artırarak evin her yerine rahatça taşınabiliyor. Pilin dayanma süresine göre ortalama 20-30 dakika kadar duraksamadan çalışabiliyor.

8. Farklı amaçlar için donanım var mı?

Gelişmiş modellerin parke, halı ve sert zemin için özel başlıkları mevcut. Ancak bazı Şrmaların klasik elektrikli süpürgeler gibi döşeme, zemin çatlakları ve mobilyalar için ayrı uçları da olan modelleri de bulunuyor.

9. Kedi, köpek tüyleri çeker mi?

Sevgili dört ayaklı dostunuzun koltuk, kanepe ve zeminde bıraktığı izleri temizlemek o kadar da kolay olmayabilir. Ama sırf bu yüzden ondan vazgeçecek değilsiniz. Bu iş için geliştirilen ve büyük elektrikli süpürgeler kadar güçlü emişi, özel başlıları bulunanlardan satın alarak sorunu çözebilirsiniz.

10. Şltre sistemi nasıl işliyor?

Elektrikli ve şarjlı el süpürgelerinde Şltreler belli aralıklarla, hatta sık sık çıkartılıp yıkanabiliyor. Böylece hem süpürgenin emiş gücünü bozmazsınız, hem de toz artıkları ve alerjenlerin oluşmasını engellemiş olursunuz.

evimdergisi
〰〰〰〰🐠