Evlilikte Eleştiri

Başlatan Lika, 22 Kasım 2009, 08:13:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra

〰〰〰〰🐠

Hâsıl-ı Kelam

Eleştiri 1. planda olmalı.Övgü o kadar da beceremediğimiz bir şey değil bence hatta abartıyoruz bile.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Lika

Tuğra, sonunda eleştirmekten vazgeçtin  e45))

Alıntı yapılan: Hâsıl-ı Kelam - 03 Aralık 2009, 01:50:07
Eleştiri 1. planda olmalı.Övgü o kadar da beceremediğimiz bir şey değil bence hatta abartıyoruz bile.

Kendi hayatımda da sık sık kendimi sorguladığım bir konudur ve Dale Carnegie'nin eleştiri hakkındaki tespitlerini okuduktan ve uygulamaya çalıştıktan sonra gerçekten tam öğrenemesem de büyük oranda güzel yararlarını gördüğümü söyleyebilirim. Her insan apayrı bir âlem ve muhataba göre ince ve hassas ayarları dengeleyebilmek çok önemli.

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika

Övgüye gelince, sanırım bu konu da aynı ince dengeleri gerektiriyor.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Hâsıl-ı Kelam

Gerçekten biz eleştiriyi hani o gerçek manasıyla ifade edileni beceremiyoruz, olayı farklı boyutlara çekiyoruz.Bunu becerebilen daha evvel de söylediğim gibi çok nadir.Ne mutlu onlara.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Tuğra

Lika daha başlamadım bile  ş2))

Yani çoğul kişilik de olmak gerek,her insanı anlayabilmek için.
〰〰〰〰🐠

Lika

Nasreddin Hoca gibi yani :)