Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Sehiv secdesi

Başlatan cennet_nuru, 05 Şubat 2011, 11:35:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cennet_nuru

Selamün aleyküm birşey soracağım farz namazlarda sehiv secdesi yaplır mı ? dün bir yakınm farz namazda secde yapamazsın sünnet ve vacipte yaparsın dedi çok kafam karıştı yardım eder misiniz ?
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

zaimen

sehiv secdesi bütün namazlarda yapılır namazın içerisindeki farz ve vaciplerden herhangi birini yapmamışsa veya unutmuş ise buna sehiv secdesi gerektirir.

müteallim

Alıntı yapılan: cennet_nuru - 05 Şubat 2011, 11:35:35
Selamün aleyküm birşey soracağım farz namazlarda sehiv secdesi yaplır mı ? dün bir yakınm farz namazda secde yapamazsın sünnet ve vacipte yaparsın dedi çok kafam karıştı yardım eder misiniz ?

sehiv secdesi farz ,vacip sünnet namazlarin hepsinde yapilir yaliniz yapilan yerler degisiktir.
farz ve vacipler geciktirilir ise sehiv secdesi yapilir birde vacip ter edildigi zaman yapilir.
farz terk edildigi zaman namaz bozulur yeniden kilmak lazim
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

cennet_nuru

Alıntı yapılan: müteallim - 06 Şubat 2011, 02:11:11
Alıntı yapılan: cennet_nuru - 05 Şubat 2011, 11:35:35

sehiv secdesi farz ,vacip sünnet namazlarin hepsinde yapilir yaliniz yapilan yerler degisiktir.
farz ve vacipler geciktirilir ise sehiv secdesi yapilir birde vacip ter edildigi zaman yapilir.
farz terk edildigi zaman namaz bozulur yeniden kilmak lazim

Allah razı olsun hocam
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!