Yemek duasında tesettür şart mı ?

Başlatan Tesniye, 12 Aralık 2009, 12:18:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tesniye

Evet, yemek yerken rahat olunmalıdır. Ki Peygamberimiz s.a.v in bağdaş kurarak yediğini okuruz kitaplarda.

Ev halkının kendi içinde yediği bir öğle yemeğini düşünün. Kadınların saçları açık, ya da başörtüleri tam kapalı değil. Kollar sıvanmış. Vs  vs vs.

Yemeğin sonunda dua yapılacakken bir bakıyorsun sanki herkes olduğu yerde mumlayanmış;

birisinin,

- Amiin !!! .....

lafzından sonra herkes olduğu yer ve şekilde baki kalarak ellerini kaldırıveriyor ve duaya iştirak ediyor.

Hani bir yerde istiklal marşını duyan birisi olduğu yerde hemen durur ve o da söyler ve bu bir medeniyettir ya.

Aynen onun gibi duada da özellikle bayanlar oldukları hal, ve kıyafet üzere duaya uyuveriyorlar.

Ve geriden baktığın zaman, bağdaş kuran erkekler, kolları sıvalı, saçları açık, yere yayılmış bir bayan taifesi...

Bilmem o anı tasvir edebildim mi?

Sorum şu: Bu şekilde dua caiz midir. Şekilden asıl kasdettiğim, mesela bayanların böyle bir yemek duasında kollarının sıvalarını indirmeye, başörtülerini tam tesettüre uygun hale getirmeye gerek var mıdır?
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

müteallim

setri avret namazin sartlarindan oldugunu biliyoruz o olmadigi zaman veya imkan oldugu halde kapatilmdigi zaman namaz olmaz
amma düanin sartlarinda setri avret yok yani bas kol acikkende düa yapilir.nitekim calisirken abdest alirken hatta hanimlarin hasta olduklari zamanlarda düa okurlar.
Ammaaaaa düanin bir ibadet oldugunuda unutmamak lazim Allah rasülü düa kendi bir ibadettir buyurur ve insan rabbindan bir seyler ister huzura cikar büyüklerin huzuruna cikan insan biraz kendisine ceki düzen verir yani edebe uygun hareket eder durum böyle olunca imkan dahilinde derlenip toparlanmasi kapata bildigi kadar kapanmasi düanin adabina daha uygundur.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik