Donakaldımm

Başlatan Miftahulkuluub, 29 Temmuz 2004, 13:19:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vuslat Yolcusu

abla teyze ünvani gene iyi.benim kizima bagzi afacanlar yenge diyor 8)

Nihle

vaybe herkesler çocuklardan muzdarip ama en zoru anne olmak vala bende çevremdeki annelere bakıyorum işleri sabredilmicek gibi görünüyo ama Mevlam kolaylığını veriyo neyse....
peygamberimiz s.a.v dediği ğibi ahir zamanda çoçuk büyütmek kor ateşi elde tutmak gibi şimdi çocuklar coçuk diilki çocuk olan bizler olduk lafa laf maşAllah Allah hayırlı ömürler versinde önce anne babalar eğitimsiz evela onları eğitmek lazım bide peşpeşe evlatları olan bazı ailelere bakıyorumda bir anönce çocuk okula başlasında evden gitsin bende bi işimi yapıyım yada bi yere gidiyim diyorlar yazık zate şimdi çoçuklar çok erken yaşlarda hiçbi dini eğitim bilmeden direk bidat ilimlerle  eğitime başlıyolar vala herkese hepimize iş düşüyo Allah ailelerede çevredeki insanlarımızada akıl fikir nasip eylesin....
Sanmam ki taleb-i devlet ü cah etmeğe geldik!!
Biz aleme bir YAR için ah etmeğe geldik!!..

Vuslat Yolcusu

Alıntı yapılan: "Miftahulkuluub"Bir kız çocuğu vardı sordum sen camiye gidiyor musun diye evet dedi.Yanındaki küçük kız da gidiyor mu dedim. HAYIR O GİTMİYOR dedi.Neden dedim.Çünkü o müslüman değil dedi.Bir anda şok olmuştum. :x
Bir iki gün sonra kıza şahadet getirtmiş :)  :x
İNSAN TABİ SEVİNİYOR.

Birde arkadaşım sıbyanda görevli.Bir ziyaret edeyim dedim.İşin garip yanı hiç biri okula gitmiyor.Çok küçükler.Neyse bende seviyelerine göre bir soru sorayım dedim.
3 kişiye müslüman mısınız dedim.HaYır dediler :) Arkadaşıma kızdım tabi sen önce bunları bir müslüman yap sonra islamın şartlarını öğretirsin vs...

gurbetci

Alıntı yapılan: "Vuslat Yolcusu"
Alıntı yapılan: "Miftahulkuluub"Bir kız çocuğu vardı sordum sen camiye gidiyor musun diye evet dedi.Yanındaki küçük kız da gidiyor mu dedim. HAYIR O GİTMİYOR dedi.Neden dedim.Çünkü o müslüman değil dedi.Bir anda şok olmuştum. :x
Bir iki gün sonra kıza şahadet getirtmiş :)  :x
İNSAN TABİ SEVİNİYOR.

Birde arkadaşım sıbyanda görevli.Bir ziyaret edeyim dedim.İşin garip yanı hiç biri okula gitmiyor.Çok küçükler.Neyse bende seviyelerine göre bir soru sorayım dedim.
3 kişiye müslüman mısınız dedim.HaYır dediler :) Arkadaşıma kızdım tabi sen önce bunları bir müslüman yap sonra islamın şartlarını öğretirsin vs...
llahi seven bir Kalp  bu yolda yorulmayida sever

Fatihan

Yenge lafı da geçmişken burada aklıma geldi.
Uzun müddet önce birine seslenirken yenge demiştim de bana kızmıştı.Hatalıydım, O an ağzımdan öyle çıktı ne bileyim abla da diyebilirdim.Sonra beni bir yakınıma şikayet etmiş.Evli değilmiş kendisi ve evli olmayan hiç bir bayana yenge denilmezmiş.Ve ben onun bir yakınıyla mı evliyim ki bana yenge diyor diye sitem etmiş.Şaşdım kaldım.Bana kimse şuna yenge denir şu sınıfa girenlere de teyze, abla vs denir diye öğretmemişti. :)
Belki yenge lafını her önüne gelene kullanmak biraz argo kaçıyor.Bunun yerine teyze abla gibi şeyler kullanmak gerek.Bunu öğrendim :lol: .

Ama sahi yenge kimlere denir?

Himmet

Yenge; bey tarafından tanıdık, akraba yada arkadaşların hanıma hitab şekli oluyor.
Önceden banada çok garip gelirdi ama söylene söylene alıştık artık.Bazen alışverişlerdede kullanılıyor.
Ne desin ademler? Saygı ifade ettiği için bunda büyütülecek birşey göremiyiyorum. :)

Benimde yazlık bir yerde başıma gelmişti.Zannederim 14 yaşlarımızda henüz talebeydik.
9-10 yaşlarında bir çocuk önümden geçerken aniden bisikletini frenleyip durdu.
Çok şaşırmış bir ifadeyle "teyze siz hacıdanmı geldiniz" dedi.Hayır ama neden sordun dedim.
Çünkü Hacdan gelenler başlarını örterler dedi.Ona yanlış bildiğini ve sebebini izah etmiştim.
Bazende gittiğimiz yerlerde namaz hazırlığı yaparken oluyor.Çocuk hiç duymamış bile.
Yanımızdan ayrılmıyor ve büyük bir dikkatle takib ediyor.Bitincede soruyor.Sen ne yaptın?Neden yaptın? vs..

Küçükken bizimde vardı ama şimdi hazırları çıkmış.Çocuklar için minik seccadeler var.
Evimize onlardan aldık.Çocuk misafir gelince hemen onuda seriyorum.
Birazda tatlı dille abartınca çocuklar hemen namaza durmak için sabırsızlanıyolar.
Bazı tanıdık çocuklar öyle alıştılarki daha kapıdan girerken "ben namaz kılıcam" diyorlar.
Evinde olmayanlara şiddetle tavsiye olunur. ;)
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Miftahulkuluub

sadakatin arşivi ammada eskimezmiş.
Yııllar önceki açmış olduğum bu konudaki hatıraların çoğunu malesef unuttum. Ama forum unutmadı.
Biz günah ve isyanla iştigalden unutmuşuz her şeyi. Ama forum öylemi. Hiç günahı yok ki. Çünkü mükellef değil. Dolayısı ile unutmuyor hiç bir şeyi. Ama bir şeyi sildimi asla affetmez. Unutur anında..
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

Hâsıl-ı Kelam

Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

hizmetci

arkadasimin biri 4-5 yasindaki cocuklara peygambrimizi sormus, adini falan cocuk ne dese iyi bilmiyorum ama recep ivedigi taniyorum :usgunn: a25))
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.