Sabah namzının kazası ne zaman yapılmalı?

Başlatan fp, 28 Aralık 2009, 04:52:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fp

Sabah namazına kalkamasam kazasını nezaman kılacağım

müteallim

Alıntı yapılan: fp - 28 Aralık 2009, 04:52:59
Sabah namazına kalkamasam kazasını nezaman kılacağım

sabah namazinin vakti imsak yani fecri sadikdan baslayarak günes doguncaya kadardir.günesin dogmasi ile vkit cikmistir.hanefi fikhina göre.kerahat vakti olmayan zamanlarda kaza edebilirsin.
sunuda ifade etmek icap ederse üzeriden tam bir vakit gecmedigi icin eda olur diyen imamlarda vardir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Lika

Hocam peki sabah namazının kazasını öğle namazından önce kılarsa, sünnetini de kılması gerekir mi? Ve sünnetin niyeti herzamanki gibi mi olur?
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

azizistanbul

öğle namazından önce derken öğle vaktinden önce ise sünneti ile beraber. fakat öğle ezanı okundukdan sonra öğle namazından önceyi kastediyorsanız o zaman sadece farzı kılarsınız.

fakat kaza kılarken önce vakit namazını kılmak daha uygundur. (sahibi tertip meselesi müstesna)
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Lika

Öğle vaktinden önce demek istemiştim, çok teşekkür ederim hocam, Allah razı olsun.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim